Thuiskomen in jezelf

Wat is dat dan precies en hoe voel je of je thuis bent?

Heb je jezelf wel eens de vraag gesteld of je voor 100% aanwezig bent in je lichaam? Je bent je hier waarschijnlijk helemaal niet bewust van. Probeer het eens te voelen, waar in welk deel van je lijf ben jij nu aanwezig? Vele van ons besteden heel wat uurtjes op onze zolderkamer, in ons hoofd. We piekeren er wat af en ervaren er een vol of rommelig onrustig gevoel. 

Wie onrust in zijn lichaam voelt, en/of te veel in zijn hoofd zit, staat in de meeste gevallen niet goed in verbinding met zichzelf. Je voelt dat je niet helemaal in je lichaam aanwezig bent. Je zit dus letterlijk niet lekker in je vel. Misschien zit je verstopt op zolder, heb je de ramen en deuren van jouw huis dicht gemetseld, of ben je je huis uit gevlucht. De energie in je lichaam blokkeert, waardoor je lichaam verschillende signalen kan gaan uitzenden. Zo kun je last hebben van overprikkeling, boze buien, piekeren of angsten. Het blokkeren van je energie kan ook zorgen voor lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, nek en rugklachten, uitslag en eczeem. Om de energie weer te laten stromen en deze gevoelens aan te pakken, is het belangrijk dat je weer terug in je lichaam komt, thuis in jezelf. 

Wat heeft Villa Wijs jou te bieden

Klik op de afbeelding om naar de betreffende pagina te gaan

Iedereen heeft zijn eigen type huis. We zijn immers allemaal verschillend. Soms lijken we aan de buitenkant op elkaar, of herkennen we bepaald gedrag van onszelf in de ander. Er is echter nooit iemand die écht precies hetzelfde huis heeft als jij. We worden geboren met een eigen buitenkantje én een eigen binnenkantje. De plaats waar ons huis wordt neergezet, waar we worden geboren en waar ons huis keer op keer weer wordt verbouwd, gerenoveerd en ingericht, bepaalt voor een groot deel hoe ons huis eruitziet en zal gaan zien. Denk aan de manier waarop we zijn opgevoed. Bepaalde gebeurtenissen in ons leven. School, sport, werk, vrienden, Het is allemaal bepalend voor de bouw en de inrichting van ons huis. 

Villa Wijs is een visualisatie methode. Visualiseren betekent dat je gedachten of gevoelens omzet naar een beeld. Dit visualiseren komt terug in alle coach sessies, workshops en trainingen. Ook wanneer ik energetisch werk verricht gebruik ik hierbij visualisaties. Hierboven zie je de verschillende diensten die ik aanbied voor volwassenen. Variërend van een-op-een coaching tot workshops en (online) trainingen. 

Ik bied regelmatig workshops/trainingen aan die zowel voor ouder als kind bedoeld zijn. Zoals de online training Villa Visualiseren, waarin ik moeder en kind leer wat visualiseren is, waar je het voor in kunt zetten en wat het je kan brengen. In het werkboek van deze online training vind je werkbladen voor moeder en kind. Deze training bevat video’s en audio fragmenten . Ook deze voor zowel moeder als kind. 

Volg je liever een live workshop, kijk dan eens bij Villa VisiteEen heerlijke ochtend met thee en heel veel Villa Wijsheid. Ontdek wat de Villa Wijs methode inhoudt en hoe je het kunt inzetten om je hoofd leeg te maken of bijvoorbeeld beter in je eigen kracht te staan. 

Leer visualiseren en gebruik dit om je eigen energie op te schonen en goed neer te zetten. Is dat wat je voelt nu van jou of van de ander? Na twee uur keer je huiswaarts met een schoon energieveld en een heleboel nieuwe inzichten. Dit alles in de gezellige huiselijke sfeer van Villa Wijs.  Wil je liever je huis eens écht flink onderhanden nemen, kijk dan verder bij Villa Renovatie. 

Renoveren betekent vernieuwen, hernieuwen of verbeteren. Dat is precies wat we tijdens deze sessie doen. Visualiserend gaan we door je lichaam en ruimen de ‘rommeltjes’ die de energie in je lijf blokkeren op, zodat het weer gaat stromen. Na deze sessie van 120 minuten zul jij weten hoe het is om thuis te zijn in jezelf. Verbonden met je binnenste. 

 

Wat andere schrijven over Villa Wijs

Zie hier nogmaals het aanbod voor volwassenen

en klik op de afbeelding om naar de pagina te gaan

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan een kaartendek met Villa Wijs inzichtkaarten en lanceer ik in het najaar de Villa Wijs coachopleiding.  
Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders