Mama, ik ben een zonnetje!

Vanochtend kreeg ik een appje waar mijn hart een sprongetje van maakte. Het kwam van een mama die hier afgelopen week samen met haar dochter kwam voor een Villa Incheckmoment.  

Mama appt:
“Ik heb hier een ontspannen meisje thuis. Ze zegt zelf de hele tijd dat ze het zonnetje is. Ze vond het erg bijzonder en ik ook.”

Ik word zo blij van dit soort appjes, dit is waar ik het voor doe. En deze grote kleine meid, heeft deze week iets heel belangrijks geleerd. Over energie die hoort te stromen en over visualiseren. Ze begreep het helemaal en visualiseerde met me mee. Zo mooi hoe ieder kind zijn eigen benaming heeft voor het neerzetten van zijn/haar eigen energieveld. Deze dame is een zonnetje! 

Wat is een Villa Incheckmoment?

Wanneer je bij Villa Wijs komt om in te checken, dan help ik je om weer even letterlijk thuis te komen in je lijf. Dit doe ik door samen met het kind te visualiseren. In een sessie van 30 minuten, leg ik uit hoe het werkt met energie. In dit geval was het belangrijk om uit te leggen dat de energie in je lichaam bedoeld is om te blijven stromen. Wanneer de energie blokkeert, loopt het letterlijk vast. En dat geeft vaak spanning en allerlei lichamelijke klachten. Ze mocht lekker op de massagetafel gaan liggen, niet omdat ik masseer, nee, ik werk gewoon met de energie uit mijn handen en gebruik daarbij de kracht van visualiseren. Zo begeleide ik haar in een visualisatie door haar huis. Eerst was het nog even lastig. Want wat is visualiseren nu eigenlijk. Toen ik haar vroeg of ze een grote slagroomtaart voor zich kon zien met een rode kers erbovenop, werd het haar al snel duidelijk. En dus vroeg ik haar voor de voordeur van haar Villa Wijs huis te gaan staan. Ja hoor, ze zag hem. Een grote paarse deur. Toen ze deze deur opende stapte ze zo haar lijf binnen. Samen deden we een rondleiding door haar huis. Ontdekte waar het wat groter of lichter mocht zijn. Deden de ramen open voor wat frisse lucht en knipte een lamp aan. Met die lamp liet ze haar hele lijf vollopen met licht. Het scheen door alle ramen, deuren en kieren naar buiten en zo ontstond een grote bol met licht om haar heen. Net als een zon zei ze. Ik ben een zonnetje! 

Zolang dit meisje haar zonnetje laat schijnen, zal haar energie blijven stromen in plaats van blokkeren. En daar worden dit meisje én haar mama en papa, heel erg blij van! 

Wil je meer leren over de Villa Wijs visualisatie methode?

Op 2 april start er een online training Villa Visualiseren, waarin je alles leert over visualiseren. Waar je het voor in kunt zetten en wat het je kan brengen. Klik hier voor meer informatie. 

Kijk hier voor het Villa Wijs aanbod:

Villa Kids

Intuïtieve en energetische coaching en trainingen voor kinderen

Villa Wijs kids

Kom je even inchecken, of liever op Villa Visite? We kunnen ook samen een reis door jouw Villa Wijs maken?
lees hier snel verder

Villa Volwassenen

Intuïtieve en energetische coaching en trainingen voor volwassenen

Villa Wijs volwassenen

Overal om ons heen is energie. Met ons energieveld maken we verbindingen met elkaar. Hoe stevig staat jouw energieveld? Stroomt het door?
lees hier meer

Villa Visualiseren

Online training voor moeder en kind

Villa Wijs online

Ontdek samen met je kind(deren) hoe het is om in verbinding te staan met je binnenste en met elkaar. Creëer een veilig thuis voor het hele gezin.
lees hier meer

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

1 reactie op “Mama, ik ben een zonnetje!”

  1. Pingback: Villa Wijs op YouTube – Villa Wijs intuïtieve, energetische coaching voor ouder en kind

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches