Thuiskomen in jezelf

Iedereen heeft zijn eigen type ‘villa’. We zijn immers allemaal verschillend. Soms lijken we aan de buitenkant op elkaar, of herkennen we bepaald gedrag van onszelf in de ander. Er is echter nooit iemand die écht precies dezelfde villa heeft als jij. We worden geboren met een eigen buiten én een eigen binnenkantje. De plaats waar onze villa wordt neergezet, waar we worden geboren en waar onze villa keer op keer weer wordt verbouwd, gerenoveerd en ingericht, bepaalt voor een groot deel hoe ons huis eruitziet en zal gaan zien. Denk aan de manier waarop we zijn opgevoed. Bepaalde gebeurtenissen in ons leven. School, sport, werk, vrienden, Het is allemaal bepalend voor de bouw en de inrichting van onze villa.

Stel je dus voor dat je jouw lichaam ziet als een huis. Jouw huis, want jij bent de enige die in dat huis kan wonen. Het blijft je hele leven bij je. Het beschermt je, verwarmt je en het geeft je het veilige gevoel van thuis zijn, waar je ook bent. Maar wat als jouw huis niet fijn en veilig voelt? Als het voelt of alles zomaar bij je binnen kan komen. Je hoofd vol is en je lichaam onrustig. Je regelmatig je huis uitvlucht, of jezelf verstopt achter die dikke muur op je zolderkamer. Wat dan?

Herken je dit?


 • Connector.

  De wervelwind

  Wiebelen, friemelen, fladderen. Onrust in je lijf. Niet thuis en alle ramen en deuren wagenwijd open, dat vraagt om overprikkeling.

 • Connector.

  Ontploffingsgevaar!

  Boze buien. Je huis loopt over van emoties die de juiste weg in je huis nog niet weten te vinden. Er dreigt ontploffingsgevaar… Pas op!

 • Connector.

  Verstoppertje

  Verstopt achter een grote dikke muur. Een paar ramen en een deur zouden er voor kunnen zorgen dat er meer lucht en er meer licht komt in je huis.


 • Connector.

  Joehoe!

  Is daar iemand thuis? Afwezig, fladderend gedrag. Ze zijn niet thuis, zweven ergens tussen hemel en aarde.

 • Connector.

  Rara, wie ben ik?

  Wanneer je een kei bent in aanpassen, je jezelf gemakkelijk vormt naar hoe jij denkt dat anderen je het liefst zien, ben je dan nog jezelf?

 • Connector.

  Spookhuis

  Wanneer het leven zwaar en donker voelt. Je het leed van de wereld op je schouders neemt. Faalangst op de loer ligt en je het licht niet kunt zien.Visualiwattus?

Villa Wijs is een methode waarbij we het lichaam vergelijken met een huis. Door middel van visualiseren (vertalen van gedachten naar beeld), kun je jezelf verplaatsen binnen in jouw huis. Op die manier kun je ‘uit’ je hoofd komen, de trap nemen van je zolder naar beneden. Van ‘denken’ naar ‘voelen’ gaan en andersom. Hoe ‘voelt’ dat wanneer je iets doet vanuit je binnenste, je benedenverdieping, zonder dat je daar te veel bij gaat denken. Hoe kun jij, jouw huis maken tot een fijn plekje, zodat je jezelf thuis voelt in jouw eigen huis. Dan wordt het een stuk makkelijker om niet steeds naar zolder, of zelfs je huis uit, te vluchten. Wanneer je thuis bent in jezelf, ben je veel beter bestand tegen allerlei prikkels van buiten. Je kunt jezelf beter concentreren, beter omgaan met gevoelens en emoties. Het wordt makkelijker jezelf staande te houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.


Hoogsensitief

Als intuïtief en energetisch coach komen er met name hooggevoelige en nieuwetijds-kinderen op mijn pad. Met hun uiterst gevoelige energiesysteem, is het vaak moeilijk zichzelf staande te houden in een wereld die overweldigend kan zijn. Samen kijken we naar hoe we hun gevoeligheid kunnen gebruiken als kracht. Maar wat is hooggevoelig eigenlijk?

Hooggevoelige kinderen voelen meer. Ze hebben niet alleen te maken met de gevoelens van zichzelf, ze voelen vaak óók de emoties van anderen. Wanneer jij als ouder niet eerlijk bent in hoe jij je voelt, zullen deze kinderen voelen dat wat je zegt niet klopt met dat wat ze voelen. Dit kan erg verwarrend zijn. Het kind gaat hierdoor twijfelen aan zichzelf. Het is dan ook belangrijk eerlijk te zijn, hierbij help je hen meer dan bij een leugentje om bestwil. Natuurlijk is het zo dat eerlijkheid voor ieder kind het beste is. Kinderen voelen hun ouders sowieso aan.

Bij hooggevoelige kinderen gaat het echter nog een stapje verder. Deze kinderen voelen niet alleen de emotie van de ouders, ze voelen vaak ook de emoties van alles en iedereen om hen heen. Ze zijn hierdoor voortdurend bezig met het verwerken hiervan.
Best vermoeiend dus.

Hooggevoelige kinderen voelen dan ook vaak gevoelens waarvan ze niet weten of het gevoel van hen zelf is, of van de ander. Je kunt je voorstellen dat in een klas met 25 kinderen er heel wat gevoelens in de lucht hangen. Wanneer jouw kind die gevoelens allemaal oppikt, dan heeft je kind het er maar druk mee op zo’n schooldag. Zeker wanneer hij die emoties ook nog eens allemaal één voor één moet gaan verwerken. Bekijk hier de lijst met kenmerken van hooggevoeligheid bij kinderen.


Villa Wijs aanbod voor kinderen

Tijdens de Villa Wijs coaching leer ik kinderen wat energie is. Dat je hiermee verbindingen maakt en dat het hierdoor mogelijk is dat je bijvoorbeeld gevoelens van anderen kunt overnemen. Ik vertel hen over energievelden en hoe ze hun eigen energieveld stevig neer kunnen zetten. Ik help hen hierbij door te werken met deze energie. Door in te voelen en de energie van het kind te lezen, voel ik waar de energie geblokkeerd is en kan ik gericht te werk gaan.

Villa Wijs coaching is gericht op de persoonlijke hulpvraag van het kind en de ouders. Zo zal er bij de Villa Wijs training naast het coachen van het kind, ook persoonlijke begeleiding zijn richting de ouders van het kind. Tussendoor plannen we 3 momenten waarop er een oudergesprek via telefoon of via Skype/FaceTime wordt gevoerd.

Incheck moment korte sessie 30 min

€27

per incheck moment
 • Checken of je thuis bent
 • Energieveld opschonen
 • Energieveld neerzetten

reserveer

Villa Visite coach sessie 60-90 min

€67

per sessie
 • Inchecken, ben je thuis?
 • Jouw Villa doorlopen en opruimen
 • Energieveld opschonen en neerzetten
reserveer

Een reis door Villa Wijs Training 5 lessen van 60 min

€297

per training

 • We maken een reis door jouw lichaam, je krijgt een beeld van hoe het werkt bij jou in huis en wat je kunt doen om van jouw huis een fijn huis te maken
 • Zo nodig ruimen we op, zodat jij meer rust in je lijf gaat ervaren en de energie weer gaat stromen
 • Je leert een aantal tips en trucs die je ook zelf in het dagelijks leven kunt toepassen
 • Voor kinderen vanaf 4 jaar
 • Vijf lessen van 60 min inclusief een werkmap en materialen
 • Tussentijds 3 overleg momenten met ouder(s) waarvan één na afloop van de training, via telefoon of skype

reserveer

Gratis visualisatie verhaal

Met het gratis Villa Wijs visualisatie verhaal maak je een reis door je lichaam en ontdek je waar je in je lichaam aanwezig bent. Je gaat jezelf verplaatsen van hoofd naar hart of buik en ontdekt hoe je jouw huis kunt beschermen voor prikkels van buiten! Wanneer jij thuis bent in jezelf, ben jij baas in eigen huis. Dan maken inbrekers nog maar weinig kans!

Ja! Download nu het visualisatie verhaal!