Villa wijs kids - Villa Wijs

Thuiskomen in jezelf

Iedereen heeft zijn eigen type ‘villa’. We zijn immers allemaal verschillend. Soms lijken we aan de buitenkant op elkaar, of herkennen we bepaald gedrag van onszelf in de ander. Er is echter nooit iemand die écht precies dezelfde villa heeft als jij. We worden geboren met een eigen buiten én een eigen binnenkantje. De plaats waar onze villa wordt neergezet, waar we worden geboren en waar onze villa keer op keer weer wordt verbouwd, gerenoveerd en ingericht, bepaalt voor een groot deel hoe ons huis eruitziet en zal gaan zien. Denk aan de manier waarop we zijn opgevoed. Bepaalde gebeurtenissen in ons leven. School, sport, werk, vrienden, Het is allemaal bepalend voor de bouw en de inrichting van onze villa.

Stel je dus voor dat je jouw lichaam ziet als een huis. Jouw huis, want jij bent de enige die in dat huis kan wonen. Het blijft je hele leven bij je. Het beschermt je, verwarmt je en het geeft je het veilige gevoel van thuis zijn, waar je ook bent. Maar wat als jouw huis niet fijn en veilig voelt? Als het voelt of alles zomaar bij je binnen kan komen. Je hoofd vol is en je lichaam onrustig. Je regelmatig je huis uitvlucht, of jezelf verstopt achter die dikke muur op je zolderkamer. Wat dan?

Herken je dit?

Antennes

Gevoelig, maakt eenvoudig verbinding met de mensen om zich heen. Voelt veel, maar weet niet altijd wat van zichzelf of juist van de ander is. Ook wel hooggevoelig genoemd.

Wervelwind

Wiebelen, friemelen, fladderen. Onrust in je lijf. Niet thuis en alle ramen en deuren wagenwijd open, dat vraagt om overprikkeling.

Ontploffingsgevaar!

Boze buien. Je huis loopt over van emoties die de juiste weg in je huis nog niet weten te vinden. Er dreigt ontploffingsgevaar… Pas op!

Verstoppertje

Verstopt achter een grote dikke muur. Een paar ramen en een deur zouden er voor kunnen zorgen dat er meer lucht en er meer licht komt in je huis.

Joehoe!

Is daar iemand thuis? Afwezig, fladderend gedrag. Ze zijn niet thuis, zweven ergens tussen hemel en aarde. Niet geaard. Werken aan een stevige fundering is van groot belang.

Rara, wie ben ik?

Wanneer je een kei bent in aanpassen, je jezelf gemakkelijk vormt naar hoe jij denkt dat anderen je het liefst zien, ben je dan nog jezelf?

Zwaar

Wanneer het leven zwaar voelt. Je het leed van de wereld op je schouders neemt. Faalangst op de loer ligt en je het licht niet kunt zien. Je eigenlijk nergens zin in hebt en niet weet wat je leuk vindt

Visualiwattus?

Villa Wijs is een methode waarbij we het lichaam vergelijken met een huis. Door middel van visualiseren (vertalen van gedachten naar beeld), kun je jezelf verplaatsen binnen in jouw huis. Op die manier kun je ‘uit’ je hoofd komen, de trap nemen van je zolder naar beneden. Van ‘denken’ naar ‘voelen’ gaan en andersom. Hoe ‘voelt’ dat wanneer je iets doet vanuit je binnenste, je benedenverdieping, zonder dat je daar te veel bij gaat denken. Hoe kun jij, jouw huis maken tot een fijn plekje, zodat je jezelf thuis voelt in jouw eigen huis. Dan wordt het een stuk makkelijker om niet steeds naar zolder, of zelfs je huis uit, te vluchten. Wanneer je thuis bent in jezelf, ben je veel beter bestand tegen allerlei prikkels van buiten. Je kunt jezelf beter concentreren, beter omgaan met gevoelens en emoties. Het wordt makkelijker jezelf staande te houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Hoogsensitief

Als intuïtief en energetisch coach komen er met name hooggevoelige en nieuwetijds-kinderen op mijn pad. Met hun uiterst gevoelige energiesysteem, is het vaak moeilijk zichzelf staande te houden in een wereld die overweldigend kan zijn. Samen kijken we naar hoe we hun gevoeligheid kunnen gebruiken als kracht. Maar wat is hooggevoelig eigenlijk?

Hooggevoelige kinderen voelen meer. Ze hebben niet alleen te maken met de gevoelens van zichzelf, ze voelen vaak óók de emoties van anderen. Wanneer jij als ouder niet eerlijk bent in hoe jij je voelt, zullen deze kinderen voelen dat wat je zegt niet klopt met dat wat ze voelen. Dit kan erg verwarrend zijn. Het kind gaat hierdoor twijfelen aan zichzelf. Het is dan ook belangrijk eerlijk te zijn, hierbij help je hen meer dan bij een leugentje om bestwil. Natuurlijk is het zo dat eerlijkheid voor ieder kind het beste is. Kinderen voelen hun ouders sowieso aan.

Bij hooggevoelige kinderen gaat het echter nog een stapje verder. Deze kinderen voelen niet alleen de emotie van de ouders, ze voelen vaak ook de emoties van alles en iedereen om hen heen. Ze zijn hierdoor voortdurend bezig met het verwerken hiervan.
Best vermoeiend dus.

Hooggevoelige kinderen voelen dan ook vaak gevoelens waarvan ze niet weten of het gevoel van hen zelf is, of van de ander. Je kunt je voorstellen dat in een klas met 25 kinderen er heel wat gevoelens in de lucht hangen. Wanneer jouw kind die gevoelens allemaal oppikt, dan heeft je kind het er maar druk mee op zo’n schooldag. Zeker wanneer hij die emoties ook nog eens allemaal één voor één moet gaan verwerken. Bekijk hier de lijst met kenmerken van hooggevoeligheid bij kinderen.

Villawijs aanbod voor kinderen

Tijdens de Villa Wijs coaching leer ik kinderen wat energie is. Dat je hiermee verbindingen maakt en dat het hierdoor mogelijk is dat je bijvoorbeeld gevoelens van anderen kunt overnemen. Ik vertel hen over energievelden en hoe ze hun eigen energieveld stevig neer kunnen zetten. Ik help hen hierbij door te werken met deze energie. Door in te voelen en de energie van het kind te lezen, voel ik waar de energie geblokkeerd is en kan ik gericht te werk gaan.

Villa Wijs coaching is gericht op de persoonlijke hulpvraag van het kind en de ouders. Zo zal er bij de Villa Wijs training naast het coachen van het kind, ook persoonlijke begeleiding zijn richting de ouders van het kind. Tussendoor plannen we 3 momenten waarop er een oudergesprek via telefoon of via Skype/FaceTime wordt gevoerd.

Incheckmoment

Korte sessie 30 min
27 per incheckmoment
 • Checken of je thuis bent
 • Energieveld opschonen
 • Energieveld neerzetten

Villa Visite

Coach sessie 60 min
67 per sessie
 • Wat is je hulpvraag?
 • Inchecken, ben je thuis?
 • Jouw Villa doorlopen en opruimen
 • Energieveld opschonen en neerzetten
 • Tips voor thuis

Een reis door Villa Wijs

Training 5 lessen van 60 min
297 per training
 • We maken een reis door jouw lichaam, je krijgt een beeld van hoe het werkt bij jou in huis en wat je kunt doen om van jouw huis een fijn huis te maken
 • Zo nodig ruimen we op, zodat jij meer rust in je lijf gaat ervaren en de energie weer gaat stromen
 • Je leert een aantal tips en trucs die je ook zelf in het dagelijks leven kunt toepassen
 • Je krijgt een map met werkbladen, deze wordt iedere les aangevuld. Zo zijn er o.a. werkbladen beteft omgaan met emoties , over visualiseren, en uitleg voor ouders.
 • Voor kinderen vanaf 4 jaar
 • Vijf lessen van 60 min inclusief een werkmap en materialen
 • Tussentijds 3 overleg momenten met ouder(s) waarvan één na afloop van de training, via telefoon of skype

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Wat je uitzendt trek je aan

Wat je uitzendt trek je aan De afgelopen maanden heb ik mij met enige regelmaat gevoeld als dit middelste huisje. Een beetje in de verdrukking, door alles wat er ineens

Lees verder »

Ik heb er geen tijd voor!

Ik heb er nu echt geen tijd voor! Regelmatig spreek ik mensen die zeggen; “Ik volg je al een poosje en vind je methode echt super. Ik zou er graag

Lees verder »
Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders