Wees de aannemer van je verandering!

Ken je het verhaal van de wolf en de drie biggetjes? Het eerste biggetje bouwt een huis van stro. Dit blaast de wolf in één teug omver. Het tweede biggetje kiest voor hout, maar ook dit blijkt niet bestand tegen de grote boze wolf.

Echter het derde biggetje kiest voor een huis van steen. Een stevig huis met een goede fundering. Dit huis houdt zich wel staande, hoe vaak de wolf ook blaast.

Er wordt gedurende de dag best wat van je gevraagd. Onze digitale wereld zendt voortdurend prikkels uit. Of je nu op school zit, werkt, of alle ballen binnen het gezin probeert hoog te houden, zo nu en dan voelt het wel of de grote boze wolf je omver probeert te blazen.

Zaak is dan om er voor te zorgen dat je stevig in je schoenen staat, met een stevige fundering zoals dat stenen huisje. Laat jezelf niet overrompelen door al die verschillende gevoelens die je uit balans proberen te halen.

Met de Villa Wijs methode maak je gevoelens visueel. Dit helpt je om een beeld te krijgen van wat er bij jou vanbinnen in bepaalde situaties afspeelt.

Op het moment dat je jezelf bewust bent van hoe die gevoelens bij jou werken, heb je de mogelijkheid om er iets mee te gaan doen. Wees dan ook de aannemer van je verandering.

De Villa Wijs methode maakt gevoelens visueel. Met visualiseren zet je gedachten en gevoel vanuit je onderbewustzijn om naar een beeld. 

In april gaan we weer van start met de basisopleiding ‘Villa Fundering’ en de Villa Wijs coachopleiding voor professionals. Hieronder lees je er meer over.

Basisopleiding-Villa Fundering

Voor volwassenen die zichzelf en hun energetische systeem  beter willen leren begrijpen en persoonlijk willen ontwikkelen. Tijdens de basisopleiding leer je de Villa Wijs methode in te zetten voor jezelf en je gezin. De opleiding is er op gericht je eigen energetische systeem te leren kennen, gevoelens in beeld te brengen en bewustwording te creëren. Op het moment dat die bewustwording ontstaat, is het mogelijk om je gevoelens in beeld te brengen, patronen te doorbreken en je energetische systeem voor je te laten werken. Hierdoor ben je in staat een stevige fundering te creëren voor jezelf en/of je gezin. Wees de aannemer van je eigen verandering. 

Villa Wijs coachopleiding

Voor coaches die zich willen specialiseren in het energetische systeem en daarmee een duidelijke koers willen varen. Deze opleiding is een bredere opleiding, waarbij het eerste gedeelte bestaat uit de basis, gelijk aan de basistraining Villa Fundering. Om de methode te kunnen gaan inzetten om te coachen, is het van belang, eerst zelf te ervaren wat de methode met je doet en bewustwording te creëren. Dat maakt dat deze opleiding je niet alleen opleidt tot Villa Wijs coach, maar juist ook je persoonlijke ontwikkeling vergroot. In het tweede deel van de opleiding leer je de methode in te zetten bij anderen, waardoor je de ander kunt helpen hun gevoelens in beeld te brengen en hun energetische systeem te leren kennen en in op de juiste manier in te zetten. 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches