Villa Wijs Coachopleiding

Help anderen thuiskomen in zichzelf

Villa Wijs ®

Een methode die staat als een huis

Voor o.a. (kinder) coaches, leerkrachten en RT-ers

Wat is dat dan, thuiskomen in jezelf?

Een methode die staat als een huis

En jij kunt er vanaf nu mee aan de slag!

Villa Wijs is een visualisatie methode ontwikkelt door mij, Esther van Bijnen, en staat voor thuiskomen in jezelf. Hierbij vergelijken we ons lichaam met een huis. We zetten het visualiseren in om een huis (je binnenste) te creëren waarin jij jezelf zo fijn mogelijk voelt. Tijdens de visualisatie ga je met je aandacht naar binnen en maak je contact met je onderbewustzijn. Door je lichaam als een huis te zien, is het mogelijk een rondleiding te maken en te ontdekken wat jouw onderbewustzijn je te vertellen heeft.

Ben je prikkelgevoelig, dan is het goed om eens te kijken naar hoe je bijvoorbeeld je antennes wat minder scherp kunt afstellen, zodat je minder binnen krijgt. Heb je last van een onrustig gevoel, of ervaar je juist lichamelijke klachten? Dan zou je jezelf kunnen afvragen of de levensenergie in je lichaam wel goed doorstroomt. Tijdens het visualiseren ontdek je of je in je lichaam aanwezig bent. Waar je ergens aanwezig bent en of je ergens in je lijf wordt tegengehouden, waar de energie blokkeert. 

Zo zou het zomaar kunnen dat wanneer je begint met visualiseren, je de voorgevel van je huis kunt zien, maar geen raam of deur kunt ontdekken om jouw huis te kunnen betreden. Wat wil je onderbewustzijn je hiermee vertellen en wat heb je nodig om die deur te creëren? Tijdens het visualiseren met kinderen gaat het vaak over emoties. Wanneer je boos bent, waar voel je dat dan in jouw huis en hoe ziet jouw boosheid er dan uit? Dat is bij iedereen weer anders. Door er een beeld van te maken is het mogelijk, de boosheid te zien in een bepaalde vorm of kleur, waarna je het kunt opruimen, aanpassen of een plaats kunt geven. Je creëert op deze manier je eigen oplossing.  

De methode is in eerste instantie ontwikkeld speciaal voor kinderen. Ik wilde op een eenvoudige manier aan hen kunnen uitleggen hoe je met je aandacht naar binnen kunt gaan. Voor volwassen is dit vaak al lastig uitleggen, laat staan voor een kind. Met behulp van de Villa lukt het vrij eenvoudig. Iedereen kan leren  visualiseren. En wat zo mooi is aan visualiseren, het beeld dat je vormt aan de binnenkant van je ogen, is op ieder gewenst moment weer aan te passen! 

Inmiddels is gebleken dat de methode ook voor volwassenen zeer effectief is.  

EMOTIES van jezelf én van anderen

Met behulp van Villa Wijs is het voor kinderen gemakkelijk uit te leggen hoe ze zich voelen en waar ze dit dan voelen. Of ze thuis zijn en waar ze in hun lichaam aanwezig zijn. De werkbladen met opdrachten en Villa’s in alle soorten en maten helpen hen bijvoorbeeld gevoelens te kunnen plaatsen en er over te kunnen praten. Ook leren kinderen dat het mogelijk is dat je naast dat je emoties van andere kunt zien in lichaamstaal, je ze ook kunt voelen zonder dat het zichtbaar is. 

We zetten het visualiseren bijvoorbeeld ook in om te leren hoe je je eigen energieveld goed en stevig kunt neerzetten. En hoe je het kunt onderhouden. 

De video’s van Villa Wijs leggen op een eenvoudige, heldere manier uit hoe visualiseren werkt. Hieronder een voorbeeld over hoe het werkt als jij in het bezit bent van prikkelgevoelige antennes.  

Gebleken is dat de methode ook bij volwassenen zeer effectief is

Zo ontstond de workshop Villa Visite, de Villa Renovatie coachsessie en de online training Villa Visualiseren voor moeder en kind

Inhoud Villa Wijs coachopleiding

 • Twee live dagen waarin je uitleg krijgt over de Villa Wijs methode. Je werkt hierbij in een groep waarin je ook van en met elkaar gaat leren. Ook zal er deze dag uitgebreid uitleg gegeven worden over energie, wat het is, hoe het werkt en over de lijntjes die we gedurende de dag naar elkaar uitzetten. Deze dagen zijn inclusief lunch en lesmateriaal. Data volgen snel.
 • Online Villa Renovatie sessie met mij t.w.v €127,- om zelf te ervaren wat het is. Dit is een sessie van 1 1/2 uur via een video gesprek waarin je tevens werkt aan je eigen energetische ontwikkeling.  Om anderen te kunnen helpen thuiskomen, is het belangrijk zelf ook aanwezig te zijn in je lijf. Inplannen in overleg met Esther
 • Online training met 7 modules, je ontvangt 14 weken lang om de week een nieuwe module waarmee je thuis aan de slag gaat.
 • Toegang tot de online leeromgeving met werkboek en uitlegvideo’s behorende bij de 7 modules.
 • Visualisatie video’s om thuis te oefenen.
 • Het maken van een casus opdracht met bijbehorend verslag. Deze opdracht zal in een online coach sessie van 60 minuten met mij persoonlijk besproken worden. 
 • Ontvangst van certificaat na het doorlopen van alle modules en een positieve beoordeling van het verslag van jouw casus. 
 • Toegang tot de online database met Villa Wijs werkbladen voor kinderen, informatiebladen voor ouders en werk en informatie bladen voor volwassenen. Deze database wordt steeds weer aangepast en aangevuld.
 • Toegang tot de online database met audio en video opnamen van visualisaties welke gebruikt kunnen worden bij de werkbladen van Villa Wijs en het Villa Wijs kaartendek wat in de maak is. 
 • Het Villa Wijs kaartendek zal t.z.t voor Villa Wijs coaches  met korting aangeschaft kunnen worden, zodat je als een van de eerste coaches aan de slag kunt met deze splinternieuwe inzichtskaarten.  
 • Ik deel mijn opgedane kennis als het gaat om online zichtbaarheid en (online) ondernemen. 
 • Een besloten Faceboekgroep waarin jij je vragen kunt stellen en waarin je de opdrachten kunt plaatsen van de gemaakte modules. Op die manier kan ik je feedback geven en kun je door te delen met andere deelnemers elkaar helpen en sparren met elkaar. 
 • Licentie voor het gebruik van de Villa Wijs methode in je praktijk/instelling voor tenminste 1 jaar. Villa Wijs zal jaarlijks een verplichte bijscholingsdag verzorgen om deze licentie te kunnen behouden. 
 • Vermelding op de Villa Wijs website als Villa Wijs coach, inclusief een link naar jouw eigen website.
 • Gebruik van Villa Wijs promotie materiaal, zowel online als offline te gebruiken voor bv. flyers en social media. 

Toelating

Om de Villa Wijs coachopleiding te kunnen volgen wordt geen specifiek opleidingsniveau gevraagd. Ik ga ervan uit dat jij deze opleiding wilt volgen omdat je hart gaat gloeien op het moment dat je deze pagina aan het lezen bent. Belangrijk vind ik wel dat je bewust in het leven staat, dat je  affectie hebt met kinderen. En dat je beschikt over een intuïtief en invoelend vermogen. Misschien ben jij je nog niet bewust van jouw invoelende vermogen, laat je hierdoor niet tegenhouden. Dat onderzoeken we samen tijdens een intakegesprek. 

Voordat je jezelf officieel kunt inschrijven voor deze opleiding wil ik graag een intakegesprek met je voeren. Dit gesprek zal gaan via Skype, of video bellen, zodat we elkaar ook kunnen zien. Tijdens dit gesprek komen we er samen achter of deze opleiding echt iets voor jou is. Je kunt je hieronder aanmelden voor een intake gesprek door je gegevens achter te laten inclusief een korte motivatie. Je ontvangt van mij een persoonlijk bericht terug. 


De eerst volgende opleiding gaat op maandag 6 mei van start!

Villa Wijs Coachopleiding

ex BTW
ook in 4 termijnen te betalen
 • 2 live dagen
 • 7 online modules
 • Villa Wijs licentie
 • Toegang online database


Ja ik word een van de aller eerste Villa Wijs coaches en meld mij aan voor een intake gesprek

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan de Villa Wijsjes., visuele en inspirerende inzichtkaarten en lanceer ik in het najaar van 2018 de eerste ronde van de Villa Wijs coachopleiding.