Villa Wijs coachopleiding - Villa Wijs

Niet dobberen, maar koersbepalen

Voor coaches die zich willen specialiseren en daarmee een duidelijke, koers willen varen

Plan een gratis kennismakingsgesprek en krijg antwoord op je vragen

De Villa Wijs methode combineert energetisch werk met praktische, visuele tools

Wil jij jezelf verder ontwikkelen, onderscheiden van de rest en specialiseren in het energetische systeem van hooggevoelige kinderen en volwassenen? De Villa Wijs methode combineert energetisch werk met praktische, visuele tools, waarmee je direct aan de slag kunt. Geen hocus pocus, maar duidelijk, helder en toegankelijk. 

 • Een kant en klare methode
 • Altijd praktische oefeningen bij de hand
 • Villa Wijs werkmaterialen  
 • Visualisatie video’s 
 • Villa Wijs community, online platform

Neem de regie over je eigen energie

De Villa Wijs methode is een visualisatie methode. Tijdens het visualiseren zet je gedachten en gevoel vanuit je onderbewustzijn om naar een beeld. Met behulp van je verbeeldingskracht kun je creatief gaan visualiseren. Het beeld wat zich vormt aan de binnenkant van je ogen kun je op elk gewenst moment aanpassen. De Villa Wijs methode helpt je eenvoudig en begrijpelijk om met je aandacht naar binnen te gaan. Waar jij een binnenste kunt  creëren, waarin je jezelf zo fijn mogelijk voelt. 

Tijdens de opleiding ga je de methode eigen maken en ervaren wat het voor jou betekent om met jezelf te verbinden. Je ontdekt hoe je eigen energie systeem werkt en hoe je met dit systeem kunt werken. Je leert je eigen energie en intuïtie in te zetten tijdens je coaching. 

Visueel

De Villa Wijs methode is heel visueel ingesteld, toegankelijk en eenvoudig te begrijpen. Hierdoor is het dan ook gemakkelijk in te zetten bij zowel (jonge) kinderen als volwassenen. De opleiding geeft je duidelijke handvatten voor tijdens het coachen. Villa Wijs biedt je vele tools in de vorm van visualisaties, werkbladen, filmpjes en werkmaterialen zoals de set Villa Wijsjes inzichtkaarten en het memory spel. Tijdens de opleiding krijg je de toegang tot het Villa Wijs plein, waar je werkmaterialen kunt uitprinten en downloaden. Dit plein blijft altijd in ontwikkeling en zal steeds weer worden aangevuld. 

Hooggevoeligheid

Voelen of wat je voelt van jou is of van de ander. Wat was het fijn geweest dat als kind al te mogen leren. Je bewust zijn van dat wat je voelt echt niet altijd van jou is. Die bewustwording zorgt er voor dat je beter bij jezelf kunt blijven en minder snel geneigd bent jezelf aan te passen aan hoe je denkt dat anderen je het liefste zien. 

Op school leren kinderen van alles. Dagelijks leren ze nieuwe dingen bij: taal, rekenen, spelling. Noem maar op. Maar wie leert onze kinderen voelen? 

Een Villa Wijs coach kan hierin veel betekenen

Een Villa Wijs coach beschikt met de Villa Wijs methode over een eenvoudige manier om onbalans te signaleren en te herstellen. Je leert kinderen én volwassenen hun eigen (energie)lichaam beter begrijpen, waardoor hun gevoeligheid omgezet wordt naar kracht. Je helpt hen om de verbinding met zichzelf aan te gaan en laat hen thuiskomen in zichzelf. Waardoor ze hun binnenste weer echt kunnen voelen. Van daaruit gaan ze voelen wat van henzelf is en wat van de ander en ontdekken ze hun eigen verlangens. Bewustwording speelt hierin dan ook een belangrijke rol. 

Wanneer je durft te voelen en te verbinden met jezelf, wordt het makkelijker om bij jezelf te blijven. Hierdoor sta je steviger in het leven, houdt je prikkels makkelijker buiten de deur en kun je trouw blijven aan jezelf. Als kind, als volwassene én als coach.

 

Niet dobberen, maar koersbepalen

Wij geloven dat wanneer jij als coach een duidelijke richting kiest en weet welke koers je gaat varen, je hiermee een stevige fundering neerzet voor jezelf en je praktijk. Door je te specialiseren en te kiezen voor een doelgroep, onderscheid je jezelf van anderen en kun je jouw coachees heel gericht gaan helpen. 

Wanneer de Villa Wijs methode je inspireert, kan het niet anders dan dat je zelf ook gevoelig bent. Hoe mooi zou het zijn wanneer jij die gevoeligheid gaat inzetten en hiermee  jezelf én jouw coachees helpt aan een stevige fundering waarmee je ook op een stormachtige dag, stevig zult blijven staan. 

Inhoud Villa Wijs coachopleiding

 • Online meet and greet bij aanvang training
 • Twee live dagen Samen aan de slag met de Villa Wijs methode. Locatie De Suikerberg in Loon op Zand. 
 • Online training met 8 modules.  Je ontvangt 16 weken lang om de week een nieuwe module waarmee je thuis aan de slag gaat. Je ontvangt na inlevering van elke module feedback.
 • Persoonlijke begeleiding 
 • Coach call er zal maandelijks een coach call worden ingepland. Hierin bespreken we onderwerpen vanuit de opleiding én kun jij je vragen stellen. 
 • Een besloten Faceboekgroep waarin jij je vragen kunt stellen en waarin je de opdrachten kunt plaatsen van de gemaakte modules. Op die manier kan ik je feedback geven en kun je door te delen met andere deelnemers elkaar helpen en sparren met elkaar. 
 • Online Villa Renovatie sessie om zelf te ervaren wat het is. Dit is een sessie van 1 1/2 uur via een video gesprek waarin je tevens werkt aan je eigen energetische ontwikkeling8
 • Online leeromgeving met werkboek en uitlegvideo’s behorende bij de 8 modules. 
 • Visualisatie video’s om thuis te oefenen.
 • Online database Waar je na het behalen van je certificaat alle werkbladen en audio/video materialen kunt downloaden. 
 • Villa Wijs ordner waarin je de werkbladen kunt bewaren.
 • Een set Villa Wijsjes t.w.v. €39,- Zodat jij als Villa Wijs coach aan de slag kunt met deze intuïtieve, visuele  inzichtkaarten.  
 • Licentie voor het gebruik van de Villa Wijs methode in je praktijk/instelling voor tenminste 1 jaar. Villa Wijs verzorgt jaarlijks een verplichte bijscholing dag (tegen betaling) om deze licentie te kunnen behouden. Villa Wijs is een geregistreerd merk. 
 • Zelfontwikkeling. Naast het aanleren van de Villa Wijs methode is de opleiding ook een cadeautje aan jezelf. Iedere Villa Wijs coach weet namelijk hoe het voelt om in jezelf thuis te zijn. Naast het aanleren van de methode is het een innerlijke reis voor jezelf. Leer je vertrouwen op je intuïtie, zodat je deze in kunt gaan zetten op het moment dat je aan de slag gaat met Villa Wijs. 
 • Ontvangst van certificaat na het doorlopen van alle modules en een positieve beoordeling van de gemaakte opdrachten

Wanneer gaan we van start?

Op maandag 7 november opent zich de eerste module in de online leeromgeving. In die week zullen we tevens een online ‘meet and greet’  met alle deelnemers plannen, om kennis te maken met elkaar én laat ik je zien hoe alles in zijn werk gaat. 

Vanaf  7 november ontvang je 16 weken lang om de week een nieuwe module. Dat betekent dat op maandag 27 februari de laatste module online komt.  Omdat Villa Wijs je de mogelijkheid biedt de opleiding in je eigen tempo te volgen zullen niet alle deelnemers gelijktijdig klaar zijn. Wel zullen we een moment prikken om de opleiding samen af te sluiten. Na het ontvangen van de laatste modulen ontvang je nog 6 maanden begeleiding om de opleiding volledig af te kunnen ronden. 

De online academie blijft altijd toegankelijk, net zoals de Facebook groep. Je kunt dan ook ten alle tijden terugkijken om het geleerde weer even op te frissen. Daarnaast krijg je toegang tot het Villa Wijs plein waarin je alle updates en werkmaterialen kunt terugvinden. 

De 8 modules

Module 1
Wat is de basis van Villa Wijs en wat zorgt er voor dat de methode staat als een huis? Je komt alles te weten over de vier pijlers, ofwel heipalen, die de fundering van Villa Wijs vormen.
Module 2
Wat is creatief visualiseren en hoe zet je het in om een binnenste te creëren waar jij blij van wordt? Je leert hoe je eenvoudig aan kinderen kunt uitleggen wat visualiseren is en hoe het werkt.
Module 3
Inzichten over jouw eigen binnenste vertellen je hoe je deze kunt inzetten om anderen te helpen. Je verkrijgt steeds meer Villa Wijsheid. Wat betekenen al die verschillende huisjes eigenlijk?
Module 4
Wat is energie en hoe behoud je de regie? Je leert niet alleen zelf de regie te behouden, maar ontdekt ook hoe je anderen op een eenvoudige, visuele manier kunt helpen bij zichzelf te blijven.
Module 5
In deze module ga je de Villa Wijs methode eigen maken, verder verankeren. Door er uiteindelijk je eigen ingrediënten aan toe te voegen ontstaat jouw eigen 'toverdrank'. Dan wordt het pas echt magisch!
Module 6
Renoveren betekent letterlijk herstellen en wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen. Wanneer je binnenste niet veilig voelt, zal het niet uitnodigend zijn om in jezelf thuis te blijven.
Module 7
Visite? Altijd gezellig. Behalve dan als ze onaangekondigd, zonder toestemming jouw drempel over gaan. Een Villa Visite is een workshop in een bepaald thema. Deze Villa Visites zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je gaat er mee aan de slag in M7.
Module 8
Je weet hoe het voelt om in jezelf thuis te zijn en beschikt over de kennis om ook anderen in zichzelf te laten thuiskomen. Het Villa Wijs plein wordt geopend. Je kunt aan de slag met alle werkbladen en video's die hier te vinden zijn.

Villa Wijs Coachopleiding

1497,-
ook in 4 termijnen te betalen
 • 2 live dagen
 • 8 online modules
 • Villa Wijs licentie
 • Toegang onlinedatabase
 • Persoonlijke begeleiding


Ja ik word Villa Wijs coach
en meld mij aan

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach


Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen.

Wat had ik dat als kind graag willen leren. Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.

In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere coaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om nog meer mensen te helpen thuis te komen in zichzelf.

Villa Wijs wakkerde mijn vuurtje aan en het brandt inmiddels volop.

Mag Villa Wijs ook jouw vuurtje aanwakkeren? 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders