Villa Wijs Coachopleiding

Help anderen thuiskomen in zichzelf

Er start op 28 september weer een nieuwe ronde!

Villa Wijs ®

Een methode die staat als een huis

Voor o.a. (startende) coaches en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Wat zou er gebeuren als je dat smeulende vuurtje in jezelf aanwakkert?
Ingecheckt bij jezelf, verbonden met je binnenste.
Daar waar je kunt voelen waar jij het allermeest van houdt.
Wie je bent, waar je voor staat.
Daar waar jij het onderscheid kunt maken tussen
Wat van jou is en wat van de ander

 

Wat had ik dat als kind graag willen leren. Dan had ik geweten, dat wat ik voel echt niet altijd van mij is. Had ik beter bij mezelf kunnen blijven en me minder aangepast aan hoe ik dacht dat anderen mij het liefst zagen.

Op school leren kinderen van alles. Dagelijks leren ze nieuwe dingen bij: taal, rekenen, spelling, begrijpend lezen. Noem maar op.

Maar wie leert onze kinderen voelen? Wie legt hen uit hoe ons energetisch systeem in elkaar steekt? Wie vertelt hen dat ze een binnenste hebben, waarmee ze zichzelf kunnen en mogen verbinden?

Wie leert ze bij zichzelf te blijven in een overweldigende wereld? Zodat ze zich als volwassene staande kunnen houden.

Een Villa Wijs coach kan hierin veel betekenen.

Een Villa Wijs coach beschikt met de Villa Wijs methode over een eenvoudige manier om onbalans te signaleren en te herstellen. Je leert kinderen én volwassenen hun eigen (energie)lichaam beter begrijpen, waardoor hun gevoeligheid omgezet wordt naar kracht. Je helpt hen om de verbinding met zichzelf aan te gaan en laat hen thuiskomen in zichzelf. Waardoor ze hun binnenste weer echt kunnen voelen. Van daaruit gaan ze voelen wat van henzelf is en wat van de ander en ontdekken ze hun eigen verlangens. Bewustwording speelt hierin dan ook een belangrijke rol.

Wanneer je durft te voelen en te verbinden met jezelf, wordt het makkelijker om bij jezelf te blijven. Hierdoor sta je steviger in het leven, houdt je prikkels makkelijker buiten de deur en kun je trouw blijven aan jezelf. Als kind, als volwassene én als coach.

 • Ben jij (startend) coach, kindercoach, leerkracht of pedagogisch medewerker en wil jij meer betekenen voor je coachees, leerlingen of kinderen waar je mee werkt?
 • Wil je eenvoudige en krachtige tools leren, waarmee je ze helpt zich staande te houden in een overweldigende wereld?
 • Wil je leren op je intuïtie te vertrouwen en deze ook inzetten in je werk?
 • Wil je jezelf verdiepen in het energetische systeem en leren wat de kracht van visualiseren hierin kan betekenen?
 • En wil je bovenal anderen helpen thuis te komen in zichzelf?

Dan heb ik de Villa Wijs Coachopleiding voor jou ontwikkeld!

Op 28 september start de volgende ronde. Doe je mee?

Thuiskomen in jezelf, wat is dat dan?

Alles bij Villa Wijs wordt visueel gemaakt. Voor zowel volwassenen als kinderen, of het nu over over prikkels, energie of spiritualiteit gaat. Want hoe werkt het met energie en de verbindingen die we daarmee dag in dag uit met elkaar maken en wat kan hierbij jouw eigen energieveld voor jou betekenen?

Villa Wijs is een visualisatiemethode waarmee je gedachten en gevoel vanuit je onderbewustzijn omzet naar een beeld. Met behulp van je verbeeldingskracht kun je creatief gaan visualiseren. Het beeld wat zich vormt aan de binnenkant van je ogen kun je op elk gewenst moment aanpassen. De Villa Wijs methode helpt je eenvoudig en begrijpelijk om met je aandacht naar binnen te gaan. Waar jij een binnenste kunt  creëren, waarin jij jezelf zo fijn mogelijk voelt.

Een huis om in thuis te komen.  

Een methode die staat als een huis

En jij kunt er vanaf nu mee aan de slag!

Lees hier de verhalen van de coaches die in september 2018 zijn gestart met de eerste ronde van de Villa Wijs Coachopleiding

Inhoud Villa Wijs coachopleiding

 • Online meet and greet. Hoewel het natuurlijk ontzettend leuk is om elkaar live te leren kennen, is gebleken dat steeds meer cursisten van ver komen. Hierdoor is besloten de eerste kennismaking met elkaar online te doen. Voordeel hiervan is dat het gemakkelijker is in te plannen én we dit ook regelmatig tussendoor herhalen in de vorm van coach calls, zodat we met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren. 
  Datum: zondagavond 27 september 20:30 uur (de avond voor de start van de opleiding, alle andere coach calls zullen plaatsvinden op doordeweekse dagen én in overleg) 
 • Twee live dagen waarin je uitleg krijgt over de Villa Wijs methode. Je werkt hierbij in een groep waarin je ook van en met elkaar gaat leren. Ook zal er deze dag uitgebreid uitleg gegeven worden over energie, wat het is, hoe het werkt en over de lijntjes die we gedurende de dag naar elkaar uitzetten. Deze dagen zijn inclusief lunch en lesmateriaal. Live dag 1: vrijdag 6 november | Live dag 2: donderdag 10 december, locatie De Suikerberg in Loon op Zand. Uiteraard is deze locatie corona proof, er is voldoende ruimte. 
 • Online training met 7 modules.  De eerste module komt maandag 28 september online. Je ontvangt 14 weken lang om de week een nieuwe module waarmee je thuis aan de slag gaat. Deze online module open je in de online academie die je na inschrijving kunt terugvinden in je account. Je vindt hier een werkboek wat je online kunt invullen, of kunt uitprinten. Je kunt je modules maken op het tijdstip dat voor jou het beste uitkomt. Wel raad ik je aan hiervoor een vast tijdstip te kiezen zodat je wekelijks tijd kunt investeren in de opleiding. De live dagen sluiten immers aan op de online modules. Tijdens de kerstvakantie ontvang je geen module, hierdoor ontvang je M7 (de laatste) op maandag 4 januari. Zodat je de opleiding begin 2021 zou kunnen gaan afronden. Dit ligt natuurlijk aan hoeveel tijd jij wekelijks besteed aan de opleiding. 
 • Persoonlijke begeleiding: Tijdens de opleiding kun je bij mij terecht met vragen. Deze kun je stellen in de Facebook groep, tijdens de coach calls, of via mail. Ook ontvang je feedback op de door jou ingeleverde huiswerkopdrachten. Dit ook na het ontvangen van module 7 op 4 januari, zodat ieder de tijd kan nemen die hij/zij nodig heeft. Deze tijd is echter niet oneindig. Je dient de opleiding voor 1 september 2021 te hebben afgerond. Voor alle gecertificeerde coaches worden er wél met regelmaat coach calls gepland, om jezelf en Villa Wijs te kunnen blijven ontwikkelen. Als gecertificeerde coach kun je hier aan deelnemen. 
 • Coach call: er zal maandelijks een coach call worden ingepland. Hierin bespreken we onderwerpen vanuit de opleiding én kun jij je vragen stellen. Je kunt voorafgaand aan deze call je vragen insturen via mail. 
 • Online Villa Renovatie sessie met mij, om zelf te ervaren wat het is. Dit is een sessie van 1 1/2 uur via een video gesprek waarin je tevens werkt aan je eigen energetische ontwikkeling.  Om anderen te kunnen helpen thuiskomen, is het belangrijk zelf ook aanwezig te zijn in je lijf. Inplannen in overleg met mij.
 • Toegang tot de online leeromgeving met werkboek en uitlegvideo’s behorende bij de 7 modules. Vol met concrete, leuke, praktische oefeningen en praktijkopdrachten. 
 • Visualisatie video’s om thuis te oefenen.
 • Het maken van casus opdrachten met bijbehorend verslag. Hierbij ga je zelfstandig met de methode aan de slag. 
 • Na het behalen van het certificaat krijg je toegang tot de onlinedatabase. Hierin vind je werkbladen voor kinderen, informatiebladen voor volwassenen en audio/video opnamen van o.a. visualisatie oefeningen. Deze zijn te gebruiken bij je werkbladen en bij de Villa Wijsjes inzichtkaarten.
 • Een Villa Wijs ordner waarin je de werkbladen kunt bewaren.
 • Een set Villa Wijsjes t.w.v. €39,- Zodat jij als Villa Wijs coach aan de slag kunt met deze intuïtieve, visuele  inzichtkaarten.  
 • Ik deel mijn opgedane kennis als het gaat om online zichtbaarheid en (online) ondernemen. 
 • Een besloten Faceboekgroep waarin jij je vragen kunt stellen en waarin je de opdrachten kunt plaatsen van de gemaakte modules. Op die manier kan ik je feedback geven en kun je door te delen met andere deelnemers elkaar helpen en sparren met elkaar. 
 • Licentie voor het gebruik van de Villa Wijs methode in je praktijk/instelling voor tenminste 1 jaar. Villa Wijs verzorgt jaarlijks een verplichte bijscholingsdag (tegen betaling) om deze licentie te kunnen behouden. Villa Wijs is een geregistreerd merk. 
 • Vermelding op de Villa Wijs website als Villa Wijs coach, inclusief een link naar jouw eigen website.
 • Gebruik van digitaal Villa Wijs promotie materiaal, zowel online als offline te gebruiken voor bv. je eigen  flyers en social media. 
 • Zelfontwikkeling. Naast het aanleren van de Villa Wijs methode is de opleiding ook een cadeautje aan jezelf. Iedere Villa Wijs coach weet namelijk hoe het voelt om in jezelf thuis te zijn. Naast het aanleren van de methode is het een innerlijke reis voor jezelf. Leer je vertrouwen op je intuïtie, zodat je deze in kunt gaan zetten op het moment dat je aan de slag gaat met Villa Wijs. 
 • Ontvangst van certificaat na het doorlopen van alle modules en een positieve beoordeling van de gemaakte opdrachten.

De 7 modules

Module 1
Wat is de basis van Villa Wijs en wat zorgt er voor dat de methode staat als een huis? Je komt alles te weten over de vier pijlers, ofwel heipalen, die de fundering van Villa Wijs vormen.
Module 2
Wat is creatief visualiseren en hoe zet je het in om een binnenste te creëren waar jij blij van wordt? Je leert hoe je eenvoudig aan kinderen kunt uitleggen wat visualiseren is en hoe het werkt.
Module 3
Inzichten over jouw eigen binnenste vertellen je hoe je deze kunt inzetten om anderen te helpen. Je verkrijgt steeds meer Villa Wijsheid. Wat betekenen al die verschillende huisjes eigenlijk?
Module 4
Wat is energie en hoe behoud je de regie? Je leert niet alleen zelf de regie te behouden, maar ontdekt ook hoe je anderen op een eenvoudige, visuele manier kunt helpen bij zichzelf te blijven.
Module 5
In deze module ga je de Villa Wijs methode eigen maken, verder verankeren. Door er uiteindelijk je eigen ingrediënten aan toe te voegen ontstaat jouw eigen 'toverdrank'. Dan wordt het pas echt magisch!
Module 6
Renoveren betekent letterlijk herstellen en wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen. Wanneer je binnenste niet veilig voelt, zal het niet uitnodigend zijn om in jezelf thuis te blijven.
Module 7
Je weet hoe het voelt om in jezelf thuis te zijn en beschikt over de kennis om ook anderen in zichzelf te laten thuiskomen. Het Villa Wijs plein wordt geopend. Je kunt aan de slag met alle werkbladen en video's die hier te vinden zijn.

Toelating

Om de Villa Wijs coachopleiding te kunnen volgen wordt geen specifiek opleidingsniveau gevraagd. Ik ga ervan uit dat jij deze opleiding wilt volgen omdat je hart gaat gloeien op het moment dat je deze pagina aan het lezen bent. Belangrijk vind ik wel dat je bewust in het leven staat, dat je  affectie hebt met kinderen en dat je beschikt over een intuïtief en invoelend vermogen. Misschien ben jij je nog niet bewust van jouw invoelende vermogen, laat je hierdoor niet tegenhouden. Dat onderzoeken we samen tijdens een telefonisch gesprek. 

Voordat je jezelf officieel kunt inschrijven voor deze opleiding wil ik je graag eerst persoonlijk spreken middels een telefonisch gesprek met elkaar . Tijdens dit gesprek komen we er samen achter of deze opleiding iets voor jou is en kun je jouw eventuele vragen aan mij stellen.  Je kunt je hieronder aanmelden voor een gesprek door je gegevens achter te laten inclusief een korte motivatie. Je ontvangt van mij een persoonlijk bericht terug. 

Voor wie is de Villa Wijs coachopleiding bedoeld?

 • Je hart is gaan gloeien tijdens het lezen van deze pagina.
 • Je bent coach, startend, of al een poosje bezig met je eigen praktijk, leerkracht of pedagogisch medewerker.
 • Je wilt jouw coachees graag inspireren en tools geven waar ze ook zelf mee aan de slag kunnen, zodat ze er de rest van hun leven profijt van zullen hebben.
 • Je bent op zoek naar een methodiek die hierbij aansluit en op een eenvoudige manier is toe te passen bij zowel volwassenen als kinderen.
 • De visuele manier van werken van Villa Wijs spreekt je enorm aan.
 • Je wilt leren creatief te visualiseren en/ of je hier verder in te verdiepen. 
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen, leren te vertrouwen op je intuïtie en deze ook daadwerkelijk in te gaan zetten.
 • Je wilt jezelf graag meer verdiepen in ons energetische systeem en leren wat de kracht van visualiseren hierin kan betekenen.


De eerstvolgende groep gaat 28 september online van start met de eerste module!

Villa Wijs Coachopleiding

1497,-
ook in 4 termijnen te betalen
 • 2 live dagen
 • 7 online modules
 • Villa Wijs licentie
 • Toegang onlinedatabase
 • Persoonlijke begeleiding


Ja ik word Villa Wijs coach
en meld mij aan voor een gratis en vrijblijvend telefonisch gesprek

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach


Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen.

Wat had ik dat als kind graag willen leren. Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.

In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere coaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om nog meer mensen te helpen thuis te komen in zichzelf.

Villa Wijs wakkerde mijn vuurtje aan en het brandt inmiddels volop.

Mag Villa Wijs ook jouw vuurtje aanwakkeren? 

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches