Villa Wijs Coachopleiding

Help anderen thuiskomen in zichzelf

Villa Wijs ®

Een methode die staat als een huis

Voor o.a. (startende) coaches en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Wat zou er gebeuren als je dat smeulende vuurtje in jezelf meer zuurstof zou geven? 
Je zou luisteren naar dat stemmetje in je binnenste en gaat staan voor dat
waar je hart het meest van gaat gloeien?

Ingecheckt bij jezelf, verbonden met je binnenste. Daar waar je kunt voelen waar jij het allermeest van houdt. Wie je bent, waar je voor staat. Daar waar jij het onderscheid kunt maken of dat wat je voelt van jou is of van de ander.

Wat had ik dat als kind graag willen leren. Dan had ik geweten, dat wat ik voel echt niet altijd van mij is. Had ik beter bij mezelf kunnen blijven en minder aangepast aan hoe ik dacht, dat anderen mij het liefst zagen. Maar het had me niet de ingrediënten gegeven voor Villa Wijs. Die ingrediënten die ik nu kan inzetten om anderen te inspireren en te motiveren.

We hebben allemaal zo onze eigen ingrediënten. Wanneer je deze in een grote pan op dat smeulende vuurtje zet, ontstaat er iets magisch. Wat zou jij anderen kunnen brengen op het moment dat je ze laat proeven van jouw brouwsel?  

Ik help je graag met brouwen door je vuurtje te voorzien van meer zuurstof, waardoor het steeds feller zal gaan branden.
Vanaf mei start er een nieuwe ronde van de Villa Wijs coachopleiding.

Heb jij je vuur al aangestoken?

Thuiskomen in jezelf, wat is dat dan?

Alles bij Villa Wijs wordt visueel gemaakt. Voor zowel volwassenen als kinderen, of het nu over over prikkels, energie of spiritualiteit gaat. Want hoe werkt het met energie en de verbindingen die we daarmee dag in dag uit met elkaar maken en wat kan hierbij jouw eigen energieveld voor jou betekenen?

Villa Wijs is een visualisatiemethode waarmee je gedachten en gevoel vanuit je onderbewustzijn omzet naar een beeld. Met behulp van je verbeeldingskracht kun je creatief gaan visualiseren. Het beeld wat zich vormt aan de binnenkant van je ogen kun je op elk gewenst moment aanpassen. De Villa Wijs methode helpt je eenvoudig en begrijpelijk om met je aandacht naar binnen te gaan. Waar jij een binnenste kunt  creëren, waarin jij jezelf zo fijn mogelijk voelt.

Een huis om in thuis te komen.  

Luisteren naar je gevoel, het zou een schoolvak moeten zijn!

Op school leren we kinderen van alles, dagelijks leren ze nieuwe dingen bij. Taal, rekenen, spelling, begrijpend lezen, noem maar op. Maar wie leert onze kinderen voelen, wie legt hen uit hoe ons energetische systeem in elkaar steekt? Wie vertelt hen dat ze een binnenste hebben waarmee ze zichzelf kunnen en mogen verbinden?

Er is veel gaande op het gebied van persoonlijke begeleiding van kinderen. Jammer genoeg ontbreekt het hierbij nog vaak aan hoe problemen kunnen ontstaan door een energetisch onbalans. Regelmatig resulteert dit in een van de welbekende stempels. Waarom niet eerst kijken wat er te halen valt bij het kind zelf? 

De Villa Wijs methode wordt op een eenvoudige en allesbehalve zweverige manier aangeleerd en gebruikt om onbalans te signaleren en te herstellen. Je leert je eigen energielichaam beter begrijpen waardoor je gevoeligheid om kunt zetten naar kracht. Het helpt je om de verbinding met jezelf aan te gaan en laat je thuiskomen in jezelf, waardoor je jouw binnenste weer echt kunt voelen. Van daaruit kun je ook gaan voelen, of wat je voelt van jou is of van de ander en ontdek je jouw eigen verlangens. Bewustwording speelt hierin dan ook een belangrijke rol.

Wanneer je durft te voelen en te verbinden met jezelf, wordt het gemakkelijker om bij jezelf te blijven. Hierdoor sta je steviger in het leven waardoor je prikkels gemakkelijker buiten je deur kunt houden en trouw kunt blijven aan jezelf. 

In deze video vertel ik je nog wat meer over Villa Wijs

Een methode die staat als een huis

En jij kunt er vanaf nu mee aan de slag! Lees hier de verhalen van de coaches die in september zijn gestart met de eerste versie van de Villa Wijs Coachopleiding

Inhoud Villa Wijs coachopleiding

 • Twee live dagen waarin je uitleg krijgt over de Villa Wijs methode. Je werkt hierbij in een groep waarin je ook van en met elkaar gaat leren. Ook zal er deze dag uitgebreid uitleg gegeven worden over energie, wat het is, hoe het werkt en over de lijntjes die we gedurende de dag naar elkaar uitzetten. Deze dagen zijn inclusief lunch en lesmateriaal. Data volgen snel.
 • Onlinetraining met 7 modules. Je ontvangt 14 weken lang om de week een nieuwe module waarmee je thuis aan de slag gaat. Je kunt je modules maken op het tijdstip dat voor jou het beste uitkomt. Tijdens de zomervakantie wordt er een kleine pauze ingelast. Zodat de opleiding na de zomerstop kan worden afgerond. 
 • Online Villa Renovatie sessie met mij t.w.v. €127,- om zelf te ervaren wat het is. Dit is een sessie van 1 1/2 uur via een video gesprek waarin je tevens werkt aan je eigen energetische ontwikkeling.  Om anderen te kunnen helpen thuiskomen, is het belangrijk zelf ook aanwezig te zijn in je lijf. Inplannen in overleg met mij.
 • Toegang tot de online leeromgeving met werkboek en uitlegvideo’s behorende bij de 7 modules. Vol met concrete, leuke, praktische oefeningen en praktijkopdrachten. 
 • Visualisatie video’s om thuis te oefenen.
 • Het maken van casus opdrachten met bijbehorend verslag. Hierbij ga je zelfstandig met de methode aan de slag. 
 • Na het behalen van het certificaat krijg je toegang tot de onlinedatabase. Hierin vind je werkbladen voor kinderen, informatiebladen voor volwassenen en audio/video opnamen van o.a. visualisatie oefeningen. Deze zijn te gebruiken bij je werkbladen en bij de Villa Wijsjes inzichtkaarten.  
 • Een Villa Wijs ordner waarin je de werkbladen kunt bewaren.
 • Een set Villa Wijsjes t.w.v. €39,- ( zodra deze zijn uitgebracht) Zodat jij als Villa Wijs coach aan de slag kunt met deze intuïtieve, visuele  inzichtkaarten.  
 • Ik deel mijn opgedane kennis als het gaat om online zichtbaarheid en (online) ondernemen. 
 • Een besloten Faceboekgroep waarin jij je vragen kunt stellen en waarin je de opdrachten kunt plaatsen van de gemaakte modules. Op die manier kan ik je feedback geven en kun je door te delen met andere deelnemers elkaar helpen en sparren met elkaar. 
 • Licentie voor het gebruik van de Villa Wijs methode in je praktijk/instelling voor tenminste 1 jaar. Villa Wijs verzorgt jaarlijks een verplichte bijscholingsdag (tegen betaling) om deze licentie te kunnen behouden. Villa Wijs is een geregistreerd merk. 
 • Vermelding op de Villa Wijs website als Villa Wijs coach, inclusief een link naar jouw eigen website.
 • Gebruik van digitaal Villa Wijs promotie materiaal, zowel online als offline te gebruiken voor bv. je eigen  flyers en social media. 
 • Zelfontwikkeling. Naast het aanleren van de Villa Wijs methode is de opleiding ook een cadeautje aan jezelf. Iedere Villa Wijs coach weet namelijk hoe het voelt om in jezelf thuis te zijn. Naast het aanleren van de methode is het een innerlijke reis voor jezelf. Leer je vertrouwen op je intuïtie, zodat je deze in kunt gaan zetten op het moment dat je aan de slag gaat met Villa Wijs. 
 • Ontvangst van certificaat na het doorlopen van alle modules en een positieve beoordeling van de gemaakte opdrachten.

Toelating

Om de Villa Wijs coachopleiding te kunnen volgen wordt geen specifiek opleidingsniveau gevraagd. Ik ga ervan uit dat jij deze opleiding wilt volgen omdat je hart gaat gloeien op het moment dat je deze pagina aan het lezen bent. Belangrijk vind ik wel dat je bewust in het leven staat, dat je  affectie hebt met kinderen en dat je beschikt over een intuïtief en invoelend vermogen. Misschien ben jij je nog niet bewust van jouw invoelende vermogen, laat je hierdoor niet tegenhouden. Dat onderzoeken we samen tijdens een intakegesprek. 

Voordat je jezelf officieel kunt inschrijven voor deze opleiding wil ik graag een intakegesprek met je voeren. Dit gesprek zal gaan via Skype, of video bellen, zodat we elkaar ook kunnen zien. Tijdens dit gesprek komen we er samen achter of deze opleiding echt iets voor jou is. Je kunt je hieronder aanmelden voor een intake gesprek door je gegevens achter te laten inclusief een korte motivatie. Je ontvangt van mij een persoonlijk bericht terug. 

Voor wie is de Villa Wijs coachopleiding bedoeld?

 • Je hart is gaan gloeien tijdens het lezen van deze pagina
 • Je bent coach, startend, of al een poosje bezig met je eigen praktijk, leerkracht of pedagogisch medewerker.
 • Je wilt jouw coachees graag inspireren en tools geven waar ze ook zelf mee aan de slag kunnen, zodat ze er de rest van hun leven profijt van zullen hebben.
 • Je bent op zoek naar een methodiek die hierbij aansluit en op een eenvoudige manier is toe te passen bij zowel volwassenen als kinderen.
 • De visuele manier van werken van Villa Wijs spreekt je enorm aan.
 • Je wilt leren creatief te visualiseren en/ of je hier verder in te verdiepen. 
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen, leren te vertrouwen op je intuïtie en deze ook daadwerkelijk in te gaan zetten.
 • Je wilt jezelf graag meer verdiepen in ons energetische systeem en leren wat de kracht van visualiseren hierin kan betekenen.


De eerstvolgende opleiding gaat op maandag 6 mei van start!

Villa Wijs Coachopleiding

1497,- ex BTW
ook in 4 termijnen te betalen
 • 2 live dagen
 • 7 online modules
 • Villa Wijs licentie
 • Toegang onlinedatabase
 • Persoonlijke begeleiding


Ja ik word Villa Wijs coach
en meld mij aan voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan de Villa Wijsjes., visuele en inspirerende inzichtkaarten.