Villa Fundering, van drijfzand naar stevige fundering - Villa Wijs

Van drijfzand naar stevige fundering

De Villa Wijs methode combineert energetisch werk met praktische, visuele tools

Villa Fundering

Opleiding voor persoonlijke ontwikkeling.
Zet in 5 modules je drijfzand om tot een stevige fundering!

Steeds vaker spreek ik vrouwen die de behoefte hebben hun energetische systeem te leren kennen. Ze hebben een uiterst gevoelig systeem zijn snel overprikkeld, vaak hooggevoelig en willen zichzelf hierin persoonlijk ontwikkelen.  Ze willen niet langer aan zichzelf twijfelen, zich niet langer aanpassen aan hoe anderen hen het liefst zien. Ze willen zichzelf zijn, durven uitkomen daar waar ze voor staan, authentiek zijn en hun gevoel durven volgen. Intuïtief kunnen leven door meer uit hun hoofd te gaan en echt te gaan voelen. Vaak volgen ze Villa Wijs al een poosje, hebben interesse in de Villa Wijs methode, maar niet direct de intentie om coach te worden. Wel willen ze een stevige fundering leren neerzetten voor zichzelf. Speciaal voor deze vrouwen heb ik de training Villa Fundering ontwikkeld.  Je leert hierin de basis van de methode toe te passen bij  jezelf en/of binnen je gezin. En mocht je op een later tijdstip toch graag Villa Wijs coach willen worden, dan kan dat heel eenvoudig door een tweede deel te volgen. Behoor jij tot een van deze vrouwen? 

Herken je jezelf hierin?

Je hebt regelmatig het gevoel vol te zitten of zelfs over te lopen

Voelt jezelf  vaak futloos en leeggezogen

Hebt onrust in je lijf 

Bent regelmatig aan het piekeren en hebt een vol hoofd

Je bent gevoelig, maar kunt moeilijk een onderscheid maken 

         tussen gevoelens van jezelf of de ander

Hierdoor voel je jezelf regelmatig onzeker en weet je niet goed wat je wilt

Door te (her)ontdekken wat die gevoeligheid voor jou betekent. Wat het je brengt en te beseffen dat het niet zo hoeft te zijn dat het enkel wat bij je haalt. Te leren voelen wanneer je verstrikt raakt in gevoelens van de ander. Wanneer je dingen overneemt of zelfs energetische rommeltje van andere ongemerkt aan het opruimen gaat. Die bewustwording is het begin van de verandering. Bewustwording is dan ook een van de belangrijkste pijlers binnen de Villa Wijs methode. Ik noem het heipalen, deze zorgen er voor dat je een stevige fundering neerzet voor jezelf.

Persoonlijke ontwikkeling

Wanneer je nog niet goed je weg weet te vinden met je gevoelige systeem, kan het aanvoelen alsof je jezelf op drijfzand begeeft. Je voelt met enige regelmaat het zand onder je voeten vandaan zakken, waardoor het lastig is jezelf staande te houden in een wereld die best overweldigend kan zijn. Omdat de Villa Wijs methode heel visueel is ingesteld en energetisch werk combineert met praktische tools, heeft deze training de naam Villa Fundering gekregen.  Jouw gevoelige systeem zetten we in om een fundering te creëren waarmee jij stevig zult blijven staan!

Online 

De training  zal bestaan uit 5 online modules die gedurende 10 weken lang om de week online geopend zullen worden.  Je werkt hierbij in een online academie, je eigen online leeromgeving waarin je deze modules kunt openen en bekijken. Je vindt er de werkboeken en uitlegvideo’s waarmee je op een voor jou gewenst moment aan de slag kunt gaan. Je kunt zo je eigen tijd indelen. Het is dus niet verplicht elke module binnen twee weken af te ronden. Wel is het raadzaam zo veel mogelijk bij te blijven. Naast de online modules hebben we regelmatig een online coach-call met de groep of individueel en is er een live dag op locatie. 

Bewustwording

Veel van de lesstof is te verweven met je dagelijkse leven. Je gaat oefenen tijdens je dag. Zo leer je ontdekken waar je struikelblokken liggen en hoe je hier een positieve verandering in kunt aanbrengen. Het is moeilijk te zeggen hoe veel tijd je hier mee bezig bent. Naar schatting zo’n 2 uur per week aan de opdrachten uit je werkboek. Hierbij zit de tijd dat jij er gedurende je dag mee bezig bent niet inbegrepen, dit zal ook voor iedereen anders zijn.

Het doel is dat je de methode eigen maakt, bewustwording creëert. Dit doe je de hele dag door. Na de start van deze training zul je dan ook nooit meer dezelfde zijn, je creëert immers bewustwording voor het leven.  

 

Wat ga je leren?

Je leert in deze modules:

 • De basis van de Villa Wijs methode
 • Creatief visualiseren
 • Betekenis van de huisjes (villa’s) en bijbehorende gevoelens
 • Hoe de methode in te zetten voor jezelf en/of binnen je gezin
 • Werken met Villa Wijsjes inzichtkaarten (je krijgt deze set bij aanschaf van de opleiding)
 • Je eigen energetische systeem kennen en in te zetten
 • Een stevige fundering neer te zetten voor jezelf wat zorgt voor meer rust in je lijf en/of binnen je gezin

Hoe zorgen we ervoor dat je die stevige fundering kunt gaan neerzetten

Hoewel de training online gegeven wordt zijn er een aantal contactmomenten waarin je persoonlijke begeleiding van mij krijgt. Je kunt dan ook altijd bij mij terecht met vragen. Deze kun je stellen in de Facebook groep, tijdens de Coach Calls, bel momenten of via mail. Ook ontvang je feedback op de door jou gedeelde opdrachten. 

Tijdens de Coach Calls zal ik extra verdieping geven als aanvulling op de modules in de online academie. Ik zal vragen van jullie behandelen én je kunt verhalen met elkaar delen. Ook dat laatste geeft vaak heel mooie inzichten. 

Zo werken we samen toe naar die stevige fundering waar je zo naar verlangt.

 

Ook na het openen van de laatste module, wanneer de 10 weken voorbij zijn ontvang je nog feedback van mij en kun je vragen stellen. Dit zodat iedereen de tijd kan nemen die ze nodig heeft. Deze tijd is echter niet oneindig, uit eerdere ervaring is gebleken dat een stok achter de deur je helpt om door te zetten. De opleiding dient dan ook binnen 6 maanden te zijn afgerond. 

Je behoudt echter ten aller tijden toegang tot de online leeromgeving, zodat je altijd nog eens terug kunt kijken. 

Even alles op een rij

Bij de opleiding ontvang je:

 • Online training met 5 modules
 • Elke module heeft zijn eigen werkboek om op te slaan of uit te printen
 • Inclusief uitlegvideo’s
 • Live dag, samen met andere cursisten de Villa Wijs methode in praktijk brengen op een mooie locatie 
 • Set Villa Wijsjes inzichtkaarten inclusief de bijbehorende online training met uitleg en oefeningen voor jezelf en je gezin
 • Facebook groep om met elkaar te delen en vragen te stellen
 • Online meet and greet
 • Twee online Coach Calls met de groep ( 1 ½ uur). Hierin bespreken we onderwerpen vanuit de opleiding én kun jij je vragen stellen. Je kunt voorafgaand aan deze call ook vragen insturen via mail.
 • Twee persoonlijke (video) bel momenten om even te evalueren hoe het gaat
 • Online één op één sessie met mij (Esther) van max 1 ½ uur
 • Online afsluiting

Wat leer je niet!

Hoewel deze training zal bestaan uit onder andere de eerste 4 modules van de Villa Wijs coachopleiding, is het goed om te weten dat je in deze training niet leert hoe je de methode kunt inzetten als coach. Je ontvangt na afronding wel een certificaat, maar niet de licentie die je nodig hebt om de methode in te zetten binnen een eigen coachpraktijk. Hiervoor heb je een bredere opleiding nodig. 

Wel is er de mogelijkheid om na afronding een eventueel vervolg van deze training te volgen, waarmee je alsnog de gehele coachopleiding afrond op een later tijdstip. In dat geval volg je de gehele coachopleiding, maar dan in twee fases. Je ontvangt na het afronden van dit tweede deel dan ook een certificaat met licentie. 

Je kunt dus altijd op een later tijdstip de keuze maken wél te gaan voor Villa Wijs coach

Wanneer gaan we van start?

Op maandag 4 april opent zich de eerste module in de online leeromgeving. Op zondagavond 3 april zullen we in een online ‘meet and greet’  met alle deelnemers, alvast met elkaar kennismaken en laat ik je zien hoe alles in zijn werk gaat. 

Vanaf 4 april ontvang je 10 weken lang om de week een nieuwe module. Dat betekent dat op maandag 30 mei de laatste module online komt.  We sluiten ook samen de training weer af. Deze datum prikken we in overleg met elkaar.

Mocht je op dat moment nog niet alle modules hebben afgerond, dan geeft dat niet. Soms heb je wat langer de tijd nodig. Je ontvangt dan ook feedback tot aan de zomervakantie, die voor mij start op vrijdag 22 juli. 

De online academie blijft altijd toegankelijk, net zoals de Facebook groep. Je kunt dan ook ten alle tijden terugkijken om het geleerde weer even op te frissen. 

Wat heb je geleerd tijdens deze reis en waar heb je het meest aan gehad?

Kun je niet wachten om jouw drijfzand om te zetten naar een stevige fundering? Schrijf je dan nu in via onderstaande knop!

Online training Villa Fundering

Een liefdevolle investiring in jezelf
€597,- ook in termijnen te
betalen
 • 5 online modules inclusief werkboeken en uitlegvideo's
 • Twee Coach Calls met alle deelnemers via zoom
 • Online één op één sessie met Esther
 • Twee één op één video/bel momenten om te evalueren
 • Set Villa Wijsje inzichtkaarten
 • Facebook groep
 • Online meet and greet
 • Online afsluiting

Zou je de training Villa Fundering aanraden aan anderen en waarom?

Heb je nog vragen of wil je graag eerst even vrijblijvend kennismaken met mij, vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Nieuwsgierig naar de basis van Villa Wijs?

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders