Durf jij de ruimte in te nemen die je nodig hebt?

Dit Villa Wijsje van vandaag gaat over ruimte. De ruimte die je in durft te nemen, of juist niet in durft te nemen, of ruimte die je te kort komt. Over klem zitten, waardoor het voelt alsof je die ruimte niet hebt voor jezelf. Maar is dat wel waar? Weet je dat zeker? En wat als jij dat niet langer als de waarheid zou zien, maar zou denken in mogelijkheden en het om zou zetten in een positieve gedachten?

Ik denk dat we ons hierin allemaal wel herkennen, zeker in de afgelopen twee jaar, waarin we regelmatig met het hele gezin gedwongen thuis zaten. Ook vandaag heb ik weer een van de kids thuis omdat alle klassen van de onderbouw naar huis zijn gestuurd. Nu is hij van een leeftijd dat hij prima zelf zijn online lessen kan volgen en voor zichzelf kan zorgen. Toch merk ik dat het mij opnieuw een beetje uit mijn ritme haalt. Want hoe gezellig ik het anderzijds ook vind, ik verlang ook wel weer naar ‘normaal’ en weten waar je aan toe bent, in plaats van wel school, geen school, online school. Zeker omdat ik een thuiswerker ben en huishouden, gezin en werk gemakkelijk door elkaar heen lopen.

Ik maak dan ook dagelijks een duidelijke planning, zodat ik mezelf daar aan vast kan houden om zo veel mogelijk in het ritme te blijven. Om mezelf extra ruimte te geven ga ik elke dag een paar keer met Pip, onze ruwharige dwergteckel, naar buiten. Even luchten, een paar keer heel bewust en diep ademhalen, mijn voeten voelen en zorgen dat ik goed geaard ben en genieten van die vrijheid die ik heb om dit te kunnen doen. Op die manier zet ik mijn fundering weer even stevig neer waardoor ik de dag gewoonweg beter door kom. Visualiseren is hierbij een belangrijke tool.

Benieuwd naar hoe ik dit doe en hoe je dit zou kunnen leren? Via deze  link vind je verschillende video’s waarin ik het je uitleg.

Ook start er in februari weer de online training Villa Fundering, waarin je o.a. leert om

  • je eigen fundering dagelijks stevig neer te zetten, waardoor je gedurende de dag jezelf beter staande kunt houden
  • je jouw eigen energiesysteem leert kennen
  • je eigen ruimte in leert nemen
  • een onderscheid leert maken in of wat je voelt van jou is, of van de ander

Een deelneemster zegt:

“Ik heb een veilige ruimte in mezelf gevonden, rust ook, en tools aangeleerd gekregen waarop ik kan terugvallen als het teveel wordt. Het mooie is ook dat ik dit kan doorgeven aan mijn kinderen. En bovenal: ik heb terug leren voélen!”

Je leest er meer over via deze link.

Ik wens je niet alleen een fijne dag, maar ook een fijn moment voor jezelf.

Lieve groet,
Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches