Durf jij de ruimte in te nemen die je nodig hebt?

Dit Villa Wijsje van vandaag gaat over ruimte. De ruimte die je in durft te nemen, of juist niet in durft te nemen, of ruimte die je te kort komt. Over klem zitten, waardoor het voelt alsof je die ruimte niet hebt voor jezelf. Maar is dat wel waar? Weet je dat zeker? En wat als jij dat niet langer als de waarheid zou zien, maar zou denken in mogelijkheden en het om zou zetten in een positieve gedachten?

Ik denk dat we ons hierin allemaal wel herkennen, zeker in de afgelopen twee jaar, waarin we regelmatig met het hele gezin gedwongen thuis zaten. Ook vandaag heb ik weer een van de kids thuis omdat alle klassen van de onderbouw naar huis zijn gestuurd. Nu is hij van een leeftijd dat hij prima zelf zijn online lessen kan volgen en voor zichzelf kan zorgen. Toch merk ik dat het mij opnieuw een beetje uit mijn ritme haalt. Want hoe gezellig ik het anderzijds ook vind, ik verlang ook wel weer naar ‘normaal’ en weten waar je aan toe bent, in plaats van wel school, geen school, online school. Zeker omdat ik een thuiswerker ben en huishouden, gezin en werk gemakkelijk door elkaar heen lopen.

Ik maak dan ook dagelijks een duidelijke planning, zodat ik mezelf daar aan vast kan houden om zo veel mogelijk in het ritme te blijven. Om mezelf extra ruimte te geven ga ik elke dag een paar keer met Pip, onze ruwharige dwergteckel, naar buiten. Even luchten, een paar keer heel bewust en diep ademhalen, mijn voeten voelen en zorgen dat ik goed geaard ben en genieten van die vrijheid die ik heb om dit te kunnen doen. Op die manier zet ik mijn fundering weer even stevig neer waardoor ik de dag gewoonweg beter door kom. Visualiseren is hierbij een belangrijke tool.

Benieuwd naar hoe ik dit doe en hoe je dit zou kunnen leren? Via deze  link vind je verschillende video’s waarin ik het je uitleg.

Ook start er in februari weer de online training Villa Fundering, waarin je o.a. leert om

  • je eigen fundering dagelijks stevig neer te zetten, waardoor je gedurende de dag jezelf beter staande kunt houden
  • je jouw eigen energiesysteem leert kennen
  • je eigen ruimte in leert nemen
  • een onderscheid leert maken in of wat je voelt van jou is, of van de ander

Een deelneemster zegt:

“Ik heb een veilige ruimte in mezelf gevonden, rust ook, en tools aangeleerd gekregen waarop ik kan terugvallen als het teveel wordt. Het mooie is ook dat ik dit kan doorgeven aan mijn kinderen. En bovenal: ik heb terug leren voélen!”

Je leest er meer over via deze link.

Ik wens je niet alleen een fijne dag, maar ook een fijn moment voor jezelf.

Lieve groet,
Esther

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders