Waarom jij als hoogsensitief persoon vandaag nog zou moeten weten hoe jouw WiFi verbinding werkt!

We leven in een wereld waar oneindig veel dingen mogelijk zijn. Zo kunnen we verbinding maken met de andere kant van de wereld zonder die verbinding daadwerkelijk te zien. Waar er eerst nog allerlei kabels nodig waren om te kunnen bellen met elkaar, maken we vandaag de dag gebruik van een draadloos netwerk. We hebben bijna allemaal WiFi in huis en maken daarbij gebruik van radiogolven om gegevens te kunnen ontvangen en versturen. Die radiogolven zijn een soort onzichtbare netwerkkabels. Je ziet ze niet, maar ondertussen is er wel verbinding.

Het energetische systeem van de mens is te vergelijken met dit WiFi systeem. Ook wij maken gedurende de dag oneindig veel verbindingen met elkaar, zonder dat deze echt zichtbaar zijn. We zijn ons er dan ook niet altijd van bewust dat we die onzichtbare verbinding hebben gemaakt. Ondertussen verstuurt en ontvangt die onzichtbare netwerkkabel wel allerlei gegevens.

Net zoals onze WiFi thuis, zit er in ons eigen energiesysteem verschil in hoe goed en snel je verbinding werkt. Ons wifi netwerk thuis werkt door middel van een klein apparaatje met antennes, het toegangspunt, ook wel access point genoemd. Dit apparaatje zit ingebouwd in de modem of router en verstuurt via radiogolven gegevens, die vervolgens via de lucht bij jouw laptop of smartphone terecht komen. Omdat er in jouw apparaat een wifi-chip zit, kun je die gegevens ontvangen en zelf ook weer signalen naar dit toegangspunt sturen.  De snelheid van de Wifi is afhankelijk van de WiFi leverancier, de provider. Je hebt vast wel eens gehoord van een 4G of 5G verbinding.s 

Ook in het energiesysteem van de mens zit verschil. Het ene systeem is vooral een krachtige zender en ontvangt alleen dat wat hij/zij graag wil ontvangen. De ander ontvangt veel en weet dit niet goed te reguleren. Het spamfilter ontbreekt, waardoor de hoeveelheid informatie die binnenkomt zo veel is, dat het energetische systeem overbelast raakt. Deze personen weten door de grote hoeveelheid prikkels en gevoelens van anderen geen onderscheid te maken in wat nu van henzelf is, of wat van de ander. We noemen deze sterke ontvangers ook wel Hsp’ers, ofwel hoog sensitieve personen.

Het energiesysteem van Hsp’ers werkt op een hoge frequentie waardoor het mogelijk is om op hoge snelheid een grote hoeveelheid informatie binnen te halen. Je zou dit dus kunnen vergelijken met een 5G verbinding. In het dagelijkse leven kan deze snelle verbinding zorgen voor overbelasting van jouw energetische systeem. Dit kan zich uiten in een vol hoofd, pieker gedachten, overprikkeling, onrustig voelen, onrustig bewegen, concentratieproblemen, gebrek aan focus, jezelf down voelen. Wanneer deze overbelasting langdurig aanhoudt, kan het zich uiteindelijk zelfs uiten in bijvoorbeeld een burn-out.

Toen ik van start ging met het ontwikkelen van de Villa Wijs methode, vond ik het belangrijk om alles visueel te maken. Op die manier wordt energiewerk toegankelijker en veel beter te begrijpen. Zo hoop ik meer mensen te kunnen bereiken en te kunnen helpen. Een simpel inzicht in je energiesysteem kan er namelijk voor zorgen dat jij jezelf beter staande kunt houden in een wereld die vaak overweldigend is. Zeker wanneer je sensitief bent en gebruik maakt van zo’n 5G verbinding.

Misschien triggert dit verhaal je en wil je er graag meer van weten. Wil jij ook graag meer inzicht in je energetische systeem of deel jij dezelfde missie en wil je naast zelf meer inzicht krijgen, uiteindelijk ook anderen gaan helpen en inspireren.

Villa Wijs biedt coaching, workshops en trainingen aan voor volwassenen/ouders, kinderen en professionals.  Klik op een van de bouwstenen voor meer informatie. In de agenda vind je alle workshops en trainingen van de komende tijd, deze wordt regelmatig aangevuld. Ik ben altijd in voor een persoonlijk, vrijblijvend, telefonisch gesprek. Stuur mij dan ook gerust een mail om een bel afspraak te maken. info@villawijs.nl 

Lieve groet, Esther

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders