Via haar oudste dochter leerde Tamara van Kuijk de Villa Wijs methode kennen. Ze wist meteen “dit is het, dit heb ik nodig en zo wil ik werken”. De Villa Wijs methode vertaalt wat ze al die tijd wilde vertellen, maar nog niet wist hoe. Haar lichtje gaat nog steeds stralen als ze terugdenkt aan dat moment. Tamara werkt vanuit haar eigen praktijk De Piekerfabriek. Voor meer info kijk je op: https://depiekerfabriek.nl/

Van Piekerfabriek naar Villa Wijs(heid)

Eigenlijk weet ik al van kleins af aan dat ik wil zorgen voor mens, dier en natuur. En toch is mijn pad eerst heel anders gelopen. Als jong meisje was ik een rasechte kameleon. Ik paste me aan de wensen van iedereen aan. Ik raakte mezelf meer en meer kwijt.

De komst van mijn 3 kinderen heeft ervoor gezorgd dat ik wel in de spiegel moest kijken. Kinderen spiegelen continue.

Ik heb 3 hele gevoelige kinderen maar mijn zoektocht begon met de oudste, ze is hoogsensitief en strong willed, de middelste kan prikkels niet reguleren en word hier actief en aanwezig van en de jongste is de balans, heeft van beide wel iets maar lijkt er tot dusver wel mee om te kunnen gaan.
Maar dankzij mijn oudste heb ik nu wel mijn praktijk staan!

Tijdens de zoektocht naar hulp en handvatten lukte het mij niet om ook nog eens tijd voor mezelf te maken.  Eigenlijk vond ik het ook niet zo belangrijk, dat komt wel weer dacht ik.

Doordat ik weinig hulp kon vinden voor mijn dochter heb ik het roer zelf omgegooid. Ik ben opleidingen gaan volgen voor o.a. het coachen van hoogsensitieve personen, speltherapie, aromatherapie en aura en chakrahealing.
In die tijd ben ik ook gaan mediteren bij iemand, even een uurtje voor mijzelf. Ik wilde bewuster zijn, meer rust thuis creëren en zelf stevig staan als huis, want als ik niet stevig sta hoe geef ik dan het goede voorbeeld aan mijn kinderen. Daardoor vroeg ik me wel steeds vaker af Wie ben ik?
Ik ben dat gaan onderzoeken door te mediteren en te visualiseren, ik heb geleerd om oud zeer te helen en op te ruimen.

Maar die praktijk leek nog ver weg, want hoe moet je beginnen? Hoe ga ik mijn kennis en ervaring overbrengen bij ouder en kind. Ik wilde mensen zoveel vertellen en leren, bewust in het hier en nu leren zijn. Maar hoe dan?

2019 wordt mijn jaar, hoe dat wist ik nog niet precies maar het ging gebeuren

Eind 2018 knapte er iets bij mij. Na jarenlang overleven, alle ballen hoog willen houden, de controle op elk dingetje willen hebben en mijn scheiding was het op. Ik heb nagedacht, plannen gemaakt, doelen gesteld en een andere mindset ontwikkelt. En een andere IK leek geboren. Mijn transformatie.

Via mijn oudste dochter, die vorig jaar kampte met verlatingsangst, leerde ik Esther kennen en zag haar methode. Ik wist meteen “dit is het, dit heb ik nodig en zo wil ik werken”. Esther heeft in de Villa Wijs methode vertaald wat ik al die tijd wilde vertellen, maar ik wist niet hoe.

Mijn lichtje gaat nog steeds stralen als ik terugdenk aan dat moment.
Inmiddels ben ik klaar met de opleiding en mag ik mezelf vol trots Villa Wijs coach noemen, mijn praktijk staat en ik heb al een aantal ouders en kinderen mogen helpen.

Vind jij het ook fijn dat jouw kind leert zich staande te houden in deze drukke maatschappij?

Of misschien herken je je kind of jezelf in mijn verhaal?
Wat het ook is, ik help jullie graag verder.

Kijk voor meer informatie op www.depiekerfabriek.nl

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches