Via haar oudste dochter leerde Tamara van Kuijk de Villa Wijs methode kennen. Ze wist meteen “dit is het, dit heb ik nodig en zo wil ik werken”. De Villa Wijs methode vertaalt wat ze al die tijd wilde vertellen, maar nog niet wist hoe. Haar lichtje gaat nog steeds stralen als ze terugdenkt aan dat moment. Tamara werkt vanuit haar eigen praktijk De Piekerfabriek. Voor meer info kijk je op: https://depiekerfabriek.nl/

Van Piekerfabriek naar Villa Wijs(heid)

Eigenlijk weet ik al van kleins af aan dat ik wil zorgen voor mens, dier en natuur. En toch is mijn pad eerst heel anders gelopen. Als jong meisje was ik een rasechte kameleon. Ik paste me aan de wensen van iedereen aan. Ik raakte mezelf meer en meer kwijt.

De komst van mijn 3 kinderen heeft ervoor gezorgd dat ik wel in de spiegel moest kijken. Kinderen spiegelen continue.

Ik heb 3 hele gevoelige kinderen maar mijn zoektocht begon met de oudste, ze is hoogsensitief en strong willed, de middelste kan prikkels niet reguleren en word hier actief en aanwezig van en de jongste is de balans, heeft van beide wel iets maar lijkt er tot dusver wel mee om te kunnen gaan.
Maar dankzij mijn oudste heb ik nu wel mijn praktijk staan!

Tijdens de zoektocht naar hulp en handvatten lukte het mij niet om ook nog eens tijd voor mezelf te maken.  Eigenlijk vond ik het ook niet zo belangrijk, dat komt wel weer dacht ik.

Doordat ik weinig hulp kon vinden voor mijn dochter heb ik het roer zelf omgegooid. Ik ben opleidingen gaan volgen voor o.a. het coachen van hoogsensitieve personen, speltherapie, aromatherapie en aura en chakrahealing.
In die tijd ben ik ook gaan mediteren bij iemand, even een uurtje voor mijzelf. Ik wilde bewuster zijn, meer rust thuis creëren en zelf stevig staan als huis, want als ik niet stevig sta hoe geef ik dan het goede voorbeeld aan mijn kinderen. Daardoor vroeg ik me wel steeds vaker af Wie ben ik?
Ik ben dat gaan onderzoeken door te mediteren en te visualiseren, ik heb geleerd om oud zeer te helen en op te ruimen.

Maar die praktijk leek nog ver weg, want hoe moet je beginnen? Hoe ga ik mijn kennis en ervaring overbrengen bij ouder en kind. Ik wilde mensen zoveel vertellen en leren, bewust in het hier en nu leren zijn. Maar hoe dan?

2019 wordt mijn jaar, hoe dat wist ik nog niet precies maar het ging gebeuren

Eind 2018 knapte er iets bij mij. Na jarenlang overleven, alle ballen hoog willen houden, de controle op elk dingetje willen hebben en mijn scheiding was het op. Ik heb nagedacht, plannen gemaakt, doelen gesteld en een andere mindset ontwikkelt. En een andere IK leek geboren. Mijn transformatie.

Via mijn oudste dochter, die vorig jaar kampte met verlatingsangst, leerde ik Esther kennen en zag haar methode. Ik wist meteen “dit is het, dit heb ik nodig en zo wil ik werken”. Esther heeft in de Villa Wijs methode vertaald wat ik al die tijd wilde vertellen, maar ik wist niet hoe.

Mijn lichtje gaat nog steeds stralen als ik terugdenk aan dat moment.
Inmiddels ben ik klaar met de opleiding en mag ik mezelf vol trots Villa Wijs coach noemen, mijn praktijk staat en ik heb al een aantal ouders en kinderen mogen helpen.

Vind jij het ook fijn dat jouw kind leert zich staande te houden in deze drukke maatschappij?

Of misschien herken je je kind of jezelf in mijn verhaal?
Wat het ook is, ik help jullie graag verder.

Kijk voor meer informatie op www.depiekerfabriek.nl

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches