Toffe peer en meer

Jij bent mooi, uniek en prachtig
Wil ik je even laten weten 
Geloof me en beloof me
Dit nooit meer te vergeten

In deze bizarre tijd waarin de de rotte appels makkelijker dan ooit op je weegschaal belanden, is het kweken van een toffe peer des te belangrijker geworden.

Die toffe peren dien je zelf te kweken en te plukken, zodat je ze aan de andere kant van de weegschaal kunt verzamelen. Weegt de kant van de weegschaal met rotte appels zwaarder dan de kant van de toffe peren, dan is dat een signaal dat je wat extra meststof nodig hebt voor jouw toffe peren, zodat je weegschaal in balans blijft. 

Ik hoop je wat extra meststof te geven door je te vertellen dat je mooi, uniek en prachtig bent. Precies goed zoals je bent. Ook het schrijven van Villa Wijsjes, zijn toffe peertjes die ik dagelijks verspreid.

Je kunt dus naast het kweken van je eigen toffe peren, ook een toffe peer geven aan een ander. In een tijd als deze, is zo’n toffe peer een lichtpuntje. Hoe meer lichtpuntjes er met elkaar verbonden worden, hoe meer licht er zal gaan schijnen en hoe meer licht zich zal verspreiden. En dat is precies wat we nodig hebben en waar het idee is ontstaan!

Welk idee?

Het idee om iets te kunnen betekenen in deze bizarre tijd. Iets met toffe peren én heel veel lichtpuntjes! Door mijn kennis met jullie te delen en jullie dagelijks nieuwe meststof te geven voor het kweken van toffe peren, zodat we samen heel veel lichtpuntjes kunnen gaan laten branden. 

Maar ook door jullie eigen toffe peer momentje met ons te delen. Jouw lichtpuntjes van je dag. Want ondanks dat het een rare nare tijd is, zijn er ook een heleboel positieve dingen te beleven. Deel je toffe peren, wie weet kan de ander er ook wat mee, geef je een idee door, of is alleen het lezen er van al een lichtpuntje voor de ander. 

Natuurlijk zal ik zelf vanuit Villa Wijs ook mijn eigen toffe peren met jullie delen. En zal ik de hulp van Villa Wijs coaches inschakelen!

Wat voor meststof ga ik met je delen?

Ik zal regelmatig een nieuwe post plaatsen die dient als meststof voor jullie eigen toffe peren, of als meststof voor de ander. Denk hierbij aan visualisatieverhalen, visualisatie video’s waarbij je heerlijk luisterend een visualisatie kunt doen voor jezelf, je kind of voor jullie samen, maar ook leuke versjes en doe-bladen voor kinderen. 

Voor wie?

Voor ouders en kinderen én iedereen die graag meer toffe peren willen verzamelen én verspreiden! 

Doe je mee?

Recht je schouders, recht je rug
Zet je fundering stevig neer
Pluk bovendien dagelijks
Een toffe peer of meer

Samen kunnen we een heleboel toffe peren kweken en lichtpuntjes verspreiden. Dus, schouders recht, kin omhoog, we gaan ervoor! 

Hoe?

Ik nodig je uit in de Villa Wijs huiskamer, de besloten Facebook pagina van Villa Wijs. Je kunt jezelf hier gratis voor aanmelden. Wanneer je jezelf hebt aangemeld en ik je heb toegelaten in de groep, kun je hier alles lezen van wat er dagelijks wordt gepost. Ook kun je hier zelf berichten plaatsen, waarin je jouw toffe peren deelt, of waar je jouw rotte appel kwijt kunt. 

Let wel, om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, kun je alleen posten onder het daarvoor bestemde bericht. Zo deel je jouw rotte appel onder de rotte appel post en je toffe peer juist onder de toffe peren post. Verdere info hierover vind je in de Facebook groep. 

Je kunt jezelf aanmelden via onderstaande knop. Nogmaals, het is gratis en voor niets, ik vraag je enkel toffe peren te kweken en lichtpuntjes te verspreiden.

Laten we samen de weegschaal in balans houden!

Laat je licht maar schijnen
Blijf bij jezelf, thuis
Zo nu en dan een frisse wind
Jij blijft staan als een huis!

Ik zou het super vinden wanneer je deze blog zou willen delen

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders