Marja Ruijgvoorn-Hille van kindercoachpraktijk Openhartig is er voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten en een steuntje in de rug kunnen gebruiken om weer op de juiste weg te komen. Als kindercoach bied ze kinderen tussen de 4 en 12 jaar hulp op een positieve en oplossingsgerichte manier, die aansluit bij de behoeftes en interesses van het kind. Sinds de zomer van 2020 is zij gecertificeerd Villa Wijs coach.

Van angst naar openhartig

Afgelopen week werd ik geappt door een vriend die bij de regionale muziekzender werkt. Of ik live iets wilde vertellen over hoog gevoeligheid.  In mijn enthousiasme, zei ik ja. Ik gaf wel meteen aan dat ik het spannend en eng vond!

Mijn hoofd maakte overuren, goede, maar vooral de slechte gedachtes waren hevig aanwezig. Kan ik dit wel? Wat zal een ander er wel niet van vinden? Kom ik wel goed en duidelijk over? Straks vraagt hij iets waar ik niet meteen antwoord op heb…. Enz, enz.

Hoe pak ik dit aan was de volgende gedachte. Net als meerdere hoog gevoelige kinderen en volwassene komt dan het perfectionisme sterk in mij boven! De volgende dag ben ik gaan zitten in mijn praktijk en heb verschillende dingen opgeschreven die ik graag wilde vertellen.  Ondanks mijn letters op papier, voelde ik nog steeds de spanning en of angst. Nog 15 minuten voor de uitzending…

Ik besloot om nog een oefening te doen om de onrust weg te laten glijden. Door de oefening werd ik rustig en veranderde de spanning in een gezonde kriebel in de buik. Ik was er klaar voor, kom maar op! Een gezonde spanning is oké!  Uiteindelijk had ik een gezellig en informatief gesprek gehad

Ging het zoals ik wilde? Nee, niet helemaal!

Is het erg dat het anders verliep?  Nee, natuurlijk niet!

Was ik trots op mijzelf? Ja, rete trots!  Het smaakt zelfs naar meer!

Ben jij benieuwd welke oefening ik zelf heb ingezet om de onrust en spanning te laten verdwijnen.? Wil jij hier meer van weten voor je kind over voor jezelf?

Neem dan contact op via www.kindercoach-openhartig.nl 
Of kijk op de Facebook pagina 

Wil jij net als Marja Villa Wijs coach worden en leren hoe je de Villa Wijs methode inzet als kindercoach?

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches