Marja Ruijgvoorn-Hille van kindercoachpraktijk Openhartig is er voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten en een steuntje in de rug kunnen gebruiken om weer op de juiste weg te komen. Als kindercoach bied ze kinderen tussen de 4 en 12 jaar hulp op een positieve en oplossingsgerichte manier, die aansluit bij de behoeftes en interesses van het kind. Sinds de zomer van 2020 is zij gecertificeerd Villa Wijs coach.

Van angst naar openhartig

Afgelopen week werd ik geappt door een vriend die bij de regionale muziekzender werkt. Of ik live iets wilde vertellen over hoog gevoeligheid.  In mijn enthousiasme, zei ik ja. Ik gaf wel meteen aan dat ik het spannend en eng vond!

Mijn hoofd maakte overuren, goede, maar vooral de slechte gedachtes waren hevig aanwezig. Kan ik dit wel? Wat zal een ander er wel niet van vinden? Kom ik wel goed en duidelijk over? Straks vraagt hij iets waar ik niet meteen antwoord op heb…. Enz, enz.

Hoe pak ik dit aan was de volgende gedachte. Net als meerdere hoog gevoelige kinderen en volwassene komt dan het perfectionisme sterk in mij boven! De volgende dag ben ik gaan zitten in mijn praktijk en heb verschillende dingen opgeschreven die ik graag wilde vertellen.  Ondanks mijn letters op papier, voelde ik nog steeds de spanning en of angst. Nog 15 minuten voor de uitzending…

Ik besloot om nog een oefening te doen om de onrust weg te laten glijden. Door de oefening werd ik rustig en veranderde de spanning in een gezonde kriebel in de buik. Ik was er klaar voor, kom maar op! Een gezonde spanning is oké!  Uiteindelijk had ik een gezellig en informatief gesprek gehad

Ging het zoals ik wilde? Nee, niet helemaal!

Is het erg dat het anders verliep?  Nee, natuurlijk niet!

Was ik trots op mijzelf? Ja, rete trots!  Het smaakt zelfs naar meer!

Ben jij benieuwd welke oefening ik zelf heb ingezet om de onrust en spanning te laten verdwijnen.? Wil jij hier meer van weten voor je kind over voor jezelf?

Neem dan contact op via www.kindercoach-openhartig.nl 
Of kijk op de Facebook pagina 

Wil jij net als Marja Villa Wijs coach worden en leren hoe je de Villa Wijs methode inzet als kindercoach?

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches