Marja Ruijgvoorn-Hille van kindercoachpraktijk Openhartig is er voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten en een steuntje in de rug kunnen gebruiken om weer op de juiste weg te komen. Als kindercoach bied ze kinderen tussen de 4 en 12 jaar hulp op een positieve en oplossingsgerichte manier, die aansluit bij de behoeftes en interesses van het kind. Sinds de zomer van 2020 is zij gecertificeerd Villa Wijs coach.

Van angst naar openhartig

Afgelopen week werd ik geappt door een vriend die bij de regionale muziekzender werkt. Of ik live iets wilde vertellen over hoog gevoeligheid.  In mijn enthousiasme, zei ik ja. Ik gaf wel meteen aan dat ik het spannend en eng vond!

Mijn hoofd maakte overuren, goede, maar vooral de slechte gedachtes waren hevig aanwezig. Kan ik dit wel? Wat zal een ander er wel niet van vinden? Kom ik wel goed en duidelijk over? Straks vraagt hij iets waar ik niet meteen antwoord op heb…. Enz, enz.

Hoe pak ik dit aan was de volgende gedachte. Net als meerdere hoog gevoelige kinderen en volwassene komt dan het perfectionisme sterk in mij boven! De volgende dag ben ik gaan zitten in mijn praktijk en heb verschillende dingen opgeschreven die ik graag wilde vertellen.  Ondanks mijn letters op papier, voelde ik nog steeds de spanning en of angst. Nog 15 minuten voor de uitzending…

Ik besloot om nog een oefening te doen om de onrust weg te laten glijden. Door de oefening werd ik rustig en veranderde de spanning in een gezonde kriebel in de buik. Ik was er klaar voor, kom maar op! Een gezonde spanning is oké!  Uiteindelijk had ik een gezellig en informatief gesprek gehad

Ging het zoals ik wilde? Nee, niet helemaal!

Is het erg dat het anders verliep?  Nee, natuurlijk niet!

Was ik trots op mijzelf? Ja, rete trots!  Het smaakt zelfs naar meer!

Ben jij benieuwd welke oefening ik zelf heb ingezet om de onrust en spanning te laten verdwijnen.? Wil jij hier meer van weten voor je kind over voor jezelf?

Neem dan contact op via www.kindercoach-openhartig.nl 
Of kijk op de Facebook pagina 

Wil jij net als Marja Villa Wijs coach worden en leren hoe je de Villa Wijs methode inzet als kindercoach?

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders