Ik ben ik en niet jij

Jezelf zijn, wat is dat dan? En hoe weet je nu eigenlijk of je jezelf bent? Ik kwam er rond mijn dertigste achter dat ik niet mezelf was. Ik had er nooit eerder bij stil gestaan tot het moment dat ik onze oudste zoon voor het eerst in mijn armen hield. 

Ineens besefte ik dat ik mezelf al die jaren had aangepast aan hoe ik dacht dat anderen mij het liefste zagen. Het zit in mijn karakter, ik wil graag iedereen tevreden stellen, leuk of lief gevonden worden. Ik werd dan ook een kei in aanpassen. Zo goed dat ik er zelf in was gaan geloven.

Tot ik erachter kwam dat ik door dit aanpassingsgedrag bij mezelf vandaan was gegaan en ik geen idee had hoe ik weer bij mezelf thuis moest komen. Ik had mijn huis allang verlaten en kon de weg terug niet vinden. Dat maakte me angstig. Oh wat heb ik gehuild. Ik had een zoon, maar ik wist niet eens wie ik zelf was. Hoe kon ik nu een goede moeder zijn?  

Door mijn verhaal met anderen te delen kwam ik er steeds meer achter dat ik niet de enige was op aarde die dit op volwassen leeftijd zo ineens ontdekte bij zichzelf. Nee, met mij zijn er nog heel veel anderen. Ik spreek vaak vrouwen die net als ik na de geboorte van hun kind dit inzicht kregen. Eerst kwam ik die vrouwen tegen, gewoon op het schoolplein, bij de zwemles of tijdens de vakanties. Inmiddels komen ze dagelijks bij me in de praktijk.

Soms voor een Villa Renovatie sessie, waarin ik samen met hen de blokkades in hun lijf ophef zodat het weer gaat stromen en het weer mogelijk is thuis te komen in jezelf. Aanwezig in je eigen lichaam, verbonden met je binnenste. 

Of ze komen bij mij op Villa Visite. Een heerlijke ochtend met koffie en thee met heel veel Villa Wijsheid. Ontdekken ze wat de Villa Wijs methode inhoudt en hoe je het kunt inzetten om je hoofd leeg te maken of bijvoorbeeld beter in je eigen kracht te staan. Ik geniet altijd ontzettend van deze ochtenden waarin veel met elkaar wordt gedeeld en er zoveel inzichten worden verkregen. 

Maar ik kom deze mooie vrouwen ook online tegen. In mijn online training voor moeder en kind, Villa Visualiseren. Waarin ik vrouwen leer hoe je met visualiseren weer kunt verbinden met jezelf en daarbij je kind kunt helpen en ondersteunen? Hoe je visualisaties in kunt zetten om het energieveld van jezelf én je kind goed neer te zetten en kunt onderhouden? Hoe je er voor kunt zorgen dat je door thuis te blijven in jezelf, een veilig thuis creëert voor je kind, waardoor het makkelijker wordt voor je kind om bij zichzelf te blijven in zijn/haar eigen kracht. 

Deze training lanceerde ik een week of 5 geleden. De eerste groep vrouwen ging enthousiast van start. En wat gebeuren er mooie dingen in de bijbehorende besloten Facebookgroep. Zo bijzonder. 

Wil je graag meer weten over mijn coach sessies, workshops en trainingen?

Door op onderstaande afbeelding te klikken kom je op de betreffende pagina terecht en kun je meer lezen over de Villa renovatie sessie, Villa Visite of de online training Villa Visualiseren. 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches