Ik ben ik en niet jij

Jezelf zijn, wat is dat dan? En hoe weet je nu eigenlijk of je jezelf bent? Ik kwam er rond mijn dertigste achter dat ik niet mezelf was. Ik had er nooit eerder bij stil gestaan tot het moment dat ik onze oudste zoon voor het eerst in mijn armen hield. 

Ineens besefte ik dat ik mezelf al die jaren had aangepast aan hoe ik dacht dat anderen mij het liefste zagen. Het zit in mijn karakter, ik wil graag iedereen tevreden stellen, leuk of lief gevonden worden. Ik werd dan ook een kei in aanpassen. Zo goed dat ik er zelf in was gaan geloven.

Tot ik erachter kwam dat ik door dit aanpassingsgedrag bij mezelf vandaan was gegaan en ik geen idee had hoe ik weer bij mezelf thuis moest komen. Ik had mijn huis allang verlaten en kon de weg terug niet vinden. Dat maakte me angstig. Oh wat heb ik gehuild. Ik had een zoon, maar ik wist niet eens wie ik zelf was. Hoe kon ik nu een goede moeder zijn?  

Door mijn verhaal met anderen te delen kwam ik er steeds meer achter dat ik niet de enige was op aarde die dit op volwassen leeftijd zo ineens ontdekte bij zichzelf. Nee, met mij zijn er nog heel veel anderen. Ik spreek vaak vrouwen die net als ik na de geboorte van hun kind dit inzicht kregen. Eerst kwam ik die vrouwen tegen, gewoon op het schoolplein, bij de zwemles of tijdens de vakanties. Inmiddels komen ze dagelijks bij me in de praktijk.

Soms voor een Villa Renovatie sessie, waarin ik samen met hen de blokkades in hun lijf ophef zodat het weer gaat stromen en het weer mogelijk is thuis te komen in jezelf. Aanwezig in je eigen lichaam, verbonden met je binnenste. 

Of ze komen bij mij op Villa Visite. Een heerlijke ochtend met koffie en thee met heel veel Villa Wijsheid. Ontdekken ze wat de Villa Wijs methode inhoudt en hoe je het kunt inzetten om je hoofd leeg te maken of bijvoorbeeld beter in je eigen kracht te staan. Ik geniet altijd ontzettend van deze ochtenden waarin veel met elkaar wordt gedeeld en er zoveel inzichten worden verkregen. 

Maar ik kom deze mooie vrouwen ook online tegen. In mijn online training voor moeder en kind, Villa Visualiseren. Waarin ik vrouwen leer hoe je met visualiseren weer kunt verbinden met jezelf en daarbij je kind kunt helpen en ondersteunen? Hoe je visualisaties in kunt zetten om het energieveld van jezelf én je kind goed neer te zetten en kunt onderhouden? Hoe je er voor kunt zorgen dat je door thuis te blijven in jezelf, een veilig thuis creëert voor je kind, waardoor het makkelijker wordt voor je kind om bij zichzelf te blijven in zijn/haar eigen kracht. 

Deze training lanceerde ik een week of 5 geleden. De eerste groep vrouwen ging enthousiast van start. En wat gebeuren er mooie dingen in de bijbehorende besloten Facebookgroep. Zo bijzonder. 

Wil je graag meer weten over mijn coach sessies, workshops en trainingen?

Door op onderstaande afbeelding te klikken kom je op de betreffende pagina terecht en kun je meer lezen over de Villa renovatie sessie, Villa Visite of de online training Villa Visualiseren. 

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches