Ik voel me zo alleen...

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Omdat je jezelf niet op je gemak voelt bij de kinderen uit je klas, of bij je collega’s op het werk. Omdat je ouders zijn gescheiden, of omdat je zelf in scheiding ligt. Omdat je iemand hebt verloren, of gewoon omdat je jezelf niet begrepen voelt. Allemaal momenten waarop je jezelf ontzettend alleen kunt voelen. 

Ik heb mezelf als kind vaak alleen gevoeld. Voelde me anders dan anderen en probeerde mezelf aan te passen aan iedereen om mij heen. Allemaal in de hoop dat ik me niet meer alleen zou voelen. Ik probeerde mezelf in een hokje te plaatsen waar ik niet in paste. 

De scheiding van mijn ouders maakte het er niet beter op. En dat alleen voelen, anders voelen, zorgde ervoor dat mijn gevoel van eigenwaarde daalde. Mijn zelfvertrouwen werd minder en ik werd steeds beter in mijzelf aanpassen aan de ander. Ik verloor mezelf volledig, zonder dat ik dat in de gaten had. 

Ik verliet regelmatig mijn huis, mijn lijf, zoals ik omschrijf in het Villa Wijsje bij deze blog. Zodra ik mijn huis verliet, hoefde ik niet meer te voelen. Ik was dan ook maar weinig thuis. Mijn huis voelde niet veilig genoeg om mij met mezelf te kunnen verbinden. Ik was voortdurend op de vlucht voor mijn eigen gevoel. 

Inmiddels ben ik heel wat jaartjes verder. Ben ik mezelf bewust van wat ik deed en soms nog doe. En belangrijker nog, ik weet nu hoe ik thuis kan blijven, aanwezig in mezelf. Het geeft me zo veel meer rust. Niet te beschrijven. 

Vanochtend had ik een mooie lieve vrouw op bezoek voor een Villa Renovatie sessie met mij. Wat herkende ik veel van mezelf in haar. Het was een bijzondere sessie, waarin we een visualisatie door haar Villa Wijs deden. Ze ontdekte dat ze regelmatig haar huis verlaat, maar dat ze ook wel weer terug kan komen in haar lijf. Dat ze voornamelijk woont in haar hoofd en borstgebied, maar eigenlijk nooit aanwezig is in het onderste deel van haar lichaam. 

“Kan het zijn dat ik hierdoor last heb van koude benen?” vroeg ze mij. Jazeker, de energie stroomt er niet goed doorheen. Het kan je ook koude voeten en tintelende  benen opleveren. 

Wanneer je alleen aanwezig bent in het bovenste deel van je lijf en ook nog regelmatig je huis verlaat, dan zorg je niet goed voor je huis. En al helemaal niet voor de onderste verdieping en de bijbehorende fundering. Hoe kun je dan stevig blijven staan, in je eigen kracht? Een huis heeft een fundering nodig, een paar heipalen in de grond en iemand die het huis bewoont. Krakers liggen immers op de loer…

Ik begeleide haar in deze visualisatie en beetje bij beetje betrad ze het onderste gedeelte van haar lijf. Ze creëerde er een veilige plek. Een waar ze zich prettig kan voelen en waar het gezellig is. En weet je wat zo mooi was? Ze ontdekte dat ze helemaal niet alleen is. Dat ze het niet alleen hoeft te doen. Buiten in de tuin stonden heel veel lieve mensen op haar te wachten. Wachtend op het moment dat ze thuis zou komen. Thuis bij zichzelf. En dat deed ze. 

Dankbaar voor weer een mooi sessie vandaag. 

Wil je meer weten over Villa Wijs, bekijk dan eens de video waarin ik uitleg hoe het werkt als jij een huis hebt wat vol met antennes staat. Wat je daar mee kunt doen om er voor te zorgen dat ze je van dienst zijn en niet tot last. 

Hieronder vind je meer info over de Villa Renovatie sessie en over de online training Villa Visualiseren. 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches