Ik voel me zo alleen...

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Omdat je jezelf niet op je gemak voelt bij de kinderen uit je klas, of bij je collega’s op het werk. Omdat je ouders zijn gescheiden, of omdat je zelf in scheiding ligt. Omdat je iemand hebt verloren, of gewoon omdat je jezelf niet begrepen voelt. Allemaal momenten waarop je jezelf ontzettend alleen kunt voelen. 

Ik heb mezelf als kind vaak alleen gevoeld. Voelde me anders dan anderen en probeerde mezelf aan te passen aan iedereen om mij heen. Allemaal in de hoop dat ik me niet meer alleen zou voelen. Ik probeerde mezelf in een hokje te plaatsen waar ik niet in paste. 

De scheiding van mijn ouders maakte het er niet beter op. En dat alleen voelen, anders voelen, zorgde ervoor dat mijn gevoel van eigenwaarde daalde. Mijn zelfvertrouwen werd minder en ik werd steeds beter in mijzelf aanpassen aan de ander. Ik verloor mezelf volledig, zonder dat ik dat in de gaten had. 

Ik verliet regelmatig mijn huis, mijn lijf, zoals ik omschrijf in het Villa Wijsje bij deze blog. Zodra ik mijn huis verliet, hoefde ik niet meer te voelen. Ik was dan ook maar weinig thuis. Mijn huis voelde niet veilig genoeg om mij met mezelf te kunnen verbinden. Ik was voortdurend op de vlucht voor mijn eigen gevoel. 

Inmiddels ben ik heel wat jaartjes verder. Ben ik mezelf bewust van wat ik deed en soms nog doe. En belangrijker nog, ik weet nu hoe ik thuis kan blijven, aanwezig in mezelf. Het geeft me zo veel meer rust. Niet te beschrijven. 

Vanochtend had ik een mooie lieve vrouw op bezoek voor een Villa Renovatie sessie met mij. Wat herkende ik veel van mezelf in haar. Het was een bijzondere sessie, waarin we een visualisatie door haar Villa Wijs deden. Ze ontdekte dat ze regelmatig haar huis verlaat, maar dat ze ook wel weer terug kan komen in haar lijf. Dat ze voornamelijk woont in haar hoofd en borstgebied, maar eigenlijk nooit aanwezig is in het onderste deel van haar lichaam. 

“Kan het zijn dat ik hierdoor last heb van koude benen?” vroeg ze mij. Jazeker, de energie stroomt er niet goed doorheen. Het kan je ook koude voeten en tintelende  benen opleveren. 

Wanneer je alleen aanwezig bent in het bovenste deel van je lijf en ook nog regelmatig je huis verlaat, dan zorg je niet goed voor je huis. En al helemaal niet voor de onderste verdieping en de bijbehorende fundering. Hoe kun je dan stevig blijven staan, in je eigen kracht? Een huis heeft een fundering nodig, een paar heipalen in de grond en iemand die het huis bewoont. Krakers liggen immers op de loer…

Ik begeleide haar in deze visualisatie en beetje bij beetje betrad ze het onderste gedeelte van haar lijf. Ze creëerde er een veilige plek. Een waar ze zich prettig kan voelen en waar het gezellig is. En weet je wat zo mooi was? Ze ontdekte dat ze helemaal niet alleen is. Dat ze het niet alleen hoeft te doen. Buiten in de tuin stonden heel veel lieve mensen op haar te wachten. Wachtend op het moment dat ze thuis zou komen. Thuis bij zichzelf. En dat deed ze. 

Dankbaar voor weer een mooi sessie vandaag. 

Wil je meer weten over Villa Wijs, bekijk dan eens de video waarin ik uitleg hoe het werkt als jij een huis hebt wat vol met antennes staat. Wat je daar mee kunt doen om er voor te zorgen dat ze je van dienst zijn en niet tot last. 

Hieronder vind je meer info over de Villa Renovatie sessie en over de online training Villa Visualiseren. 

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches