Uit liefde voortgekomen

Toen ik een aantal weken geleden door een stom toeval in contact kwam met Marsha Pinedo, werd er iets in mijn hart geraakt. Dat deze kennismaking geen toeval kon zijn wisten we beide meteen. Soms bemoeit het universum zich er even mee en zorgen ze boven dat de juiste mensen op je pad komen. Zo ook nu. Ik voelde meteen een klik. 

Ik ging eens rondneuzen op haar website. Marsha heeft namelijk een stichting, Villa Pinedo. Ja ook Villa, vast ook geen toeval haha! Villa Pinedo biedt een platform voor kinderen van gescheiden ouders. In een woord fantastisch! 

Jeetje wat had ik graag zo’n platform gehad in de tijd dat mijn ouders gingen scheiden. Waar je in contact komt met lotgenoten, je kunt praten met jongeren die hetzelfde hebben meegemaakt en jou dus begrijpen. In mijn tijd was ik een van de weinige op mijn school met gescheiden ouders. Ik kon er met niemand over praten, wat er voor zorgde dat ik me erg alleen voelde en me zelfs schaamde voor het feit dat mijn ouders niet langer samen waren. 

Ik las verhalen van kinderen, bekeek video’s en las een paar open brieven. En daar was het, dat vingertje dat weer even die pijn aanraakte. Het vingertje van mijn innerlijke kind dat opstond en er voor zorgde dat mijn hart ging gloeien. Gloeien voor al die kinderen met gescheiden ouders. En ik voelde dat ik iets voor hen wilde betekenen. Hoe? Geen idee. Iets…

Het liet me niet los. En als iets me niet loslaat ga ik schrijven. Ik schreef bovenstaand Villa Wijsje. Of eigenlijk was het mijn innerlijke kind die het schreef. Poeh, ik was geraakt door mijn eigen tekst. Pinkte een traantje weg. 

Ineens wist ik het. Laat ik de gescheiden ouders van nu inspireren. Laat ik hen inzichten geven, een kijkje in het gevoelsleven van een kind met gescheiden ouders. Laat ik schrijven vanuit mijn innerlijke kind wat zo goed weet hoe het voelt om een kind van gescheiden ouders te zijn. 

Ik kan de boodschap in mijn Villa Wijsje uit gaan leggen, maar het spreekt voor zich.

Bij wie ik ook zal wonen
Ik ben uit liefde voortgekomen

Liefs Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches