En weer door...

Soms voelt het of je voortdurend op standje ‘en weer door’ staat. Voelt het of je wordt geleefd en niet de tijd hebt om eens goed bij jezelf te voelen. Voelen of je het leven leidt wat je wilt leiden. Of je überhaupt de leiding wel neemt. Op sommige dagen kan het zelfs zo vol en chaotisch voelen dat je niet eens meer kunt voelen wat het nu precies is wat je wilt. Wat je passie is, waar je hart van gaat gloeien.

En weer door…

Ik ken het standje maar al te goed. Tot mijn lijf schreeuwde om even stil te gaan staan. Om even heel bewust te voelen. Wie ben ik nu eigenlijk? Waar sta ik voor? Wat wil ik het allerliefste doen, wat wil ik betekenen.

Door te (her)ontdekken wat mijn gevoeligheid voor mij betekent. Wat het mij brengt en te beseffen dat het niet zo hoeft te zijn dat het enkel wat bij je haalt. Te leren voelen wanneer ik verstrikt raak in gevoelens van de ander. Wanneer ik dingen overneem of zelfs energetische rommeltje van andere ongemerkt aan het opruimen ga. Het heeft mij zo enorm geholpen, deze bewustwording.

Bewustwording is een van de belangrijkste pijlers binnen de Villa Wijs methode. Ik noem het heipalen, deze zorgen er voor dat je een stevige fundering neerzet voor jezelf.

Deze bewustwording zorgde er bij mij uiteindelijk voor dat er een vlammetje ontwaakte, diep in mijn binnenste. Inmiddels is dit vlammetje een groot vuur geworden. Want oh wat word ik blij zodra ik andere kan helpen met deze bewustwording. Wanneer ik hen kan uitleggen hoe het werkt met gevoeligheid, met intuïtie. Wat energie is en hoe je jouw energieveld voor je kunt laten werken. Hoe je kunt omgaan met overprikkeling en wat er gebeurt op het moment dat je gevoelens van andere overneemt.

Het idee dat ik hier ook nog eens coaches voor mag opleiden maakt me helemaal gelukkig. Simpelweg omdat het aantal coaches die kinderen en volwassenen hier bij kunnen helpen steeds verder uitgroeit.

Misschien ben jij wel coach en zou je heel graag ook jouw gevoeligheid gaan inzetten tijdens het coachen. Leren werken met energie, om hier vervolgens weer andere mee te kunnen helpen.

Er gaat binnenkort weer een nieuwe ronde van start van de Villa Wijs coachopleiding. Durf jij jezelf te specialiseren, je koers te bepalen en hiermee een stevige fundering neer te zetten voor jezelf én je praktijk. Neem eens een kijkje op https://villawijs.nl/villa-wijs-coachopleiding/ We starten met een kleine groep, corona proef. Wacht dus niet te lang met aanmelden, vol is vol.

Misschien ben je geen coach, maar spreekt Villa Wijs je wel enorm aan en zou je graag leren hoe jouw energieveld voor je kunt laten werken. Hoe je vanuit drijfzand die stevige fundering kunt gaan neerzetten. Kijk dan eens op: https://villawijs.nl/villa-fundering/

Wil je graag meer weten van mij persoonlijk, wil je jouw vragen kunnen stellen? Ik plan met liefde en plezier een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in. Stuur me in dat geval even een mailtje.

En weer door… 😉

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches