Marjolein Loonen, Villa Wijs coach in hart en nieren. Als een speer ging zij door de opleiding heen. Gestart in mei 2019 en ronde haar opleiding in september af. In deze blog kom je wat meer over haar te weten. Ze vertelt heel open over zichzelf, stelt zich kwetsbaar op. Iets wat je moet durven en wat haar maakt tot een heel pure Villa Wijs coach. Marjolein heeft haar eigen praktijk genaamd Feeling ontspanning en training. www.feeling-ontspanning.nl

Van vlammetje naar vuurtje

Ik weet het nog goed inmiddels een aantal jaren geleden. Het kleine vlammetje dat nog in me aanwezig was gaat steeds zachter branden. Het is in de tijd dat ik start op de pedagogische academie voor basisonderwijs, want werken met kinderen dat vind ik fijn. Ik maak mijn opdrachten, loop stage en wil alles goed doen. Een fout maken of een toets niet halen, komt op dat moment niet in mijn woordenboek voor. Ondertussen voel ik van alles, denk dat iedereen dit voelt. Het vlammetje wordt alsmaar kleiner tot ik op een dag niet langer kan.

- Wanneer jouw energie blokkeert. Niet langer stroomt en met je meeveert -

Ik ging nadenken over de vraag wat ik echt zou willen. Waardoor mijn vlammetje weer aan kan gaan. Ik ga werken als onderwijsassistent, want werken met kleine groepjes dat past bij mij. Niet zoveel prikkels, niet zoveel energieën. In mijn tempo, met mijn rust en inzicht kinderen verder helpen in hun ontwikkeling. Het vlammetje wordt langzaam groter en groter. Alleen een vuurtje wordt het niet. Ik ga op zoek naar wat miste, wat ik toe kan voegen in mijn werk.

- Ga dan eens visualiseren. Je huis eens lekker renoveren –

Ik ga een opleiding tot kinderyogadocent volgen. Dit is het begin van het vuurtje! Ik leer veel over mezelf, dat ik meer voel dan sommige anderen. Dat ik dingen ervaar die sommige andere niet ervaren. Het vuurtje is op dat moment nog buiten, ik kan er heerlijk bij gaan zitten. Ik kan me er aan opwarmen en soms neem ik mijn vuurtje mee naar mijn werk, pas ik dingen toe en zie ik wat dit met de kinderen doet. Kinderyogalessen geven, dat is een echte groene appel. Ik geniet ervan en word er blij van. Want als je weet waar je blij van wordt gaat je licht weer branden.

- Ruim op wat jou niet langer dient. Creëer wat je verdient –

Dan is daar Villa Wijs. Want hoe ruim ik op wat mij niet langer dient? Hoe creëer ik wat ik verdien? Daarbij heeft Villa Wijs mij geholpen. Want met mijn heipalen in de grond en mijn fundering stevig, kan ik gaan bouwen. Kan ik gaan bouwen aan een prettig huis. Inmiddels ben ik thuis, kan ik mijn huis opruimen en hier ontspannen. In mijn tuin staat een appelboom, hierin groeien de mooiste groene appels. Want nu weet ik waardoor mijn licht gaat schijnen. Vanuit mijn raam komt een slinger met de mooiste kleuren licht, wil jij hierbij aansluiten en ook jouw licht laten schijnen. Dan maken we samen de slinger langer en zo de wereld een beetje lichter. 

- Een prettig huis om in te wonen. Om bij jezelf thuis te komen -

Wil jij net als Marjolein Villa Wijs coach worden?

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders