Het is de week van het hooggevoelige kind.

Deze week zal Villa Wijs hier dan ook extra aandacht aan besteden.

Hooggevoelige kinderen raken snel overprikkeld. Ze beleven de wereld om hen heen heel intens doordat hun zintuigen ontzettend goed werken. Zo komen geluiden vaak hard binnen, waardoor een bezoekje aan bijvoorbeeld de kermis overweldigend kan zijn. Zijn labeltjes in kleding vaak ware boosdoeners en zien hooggevoelige kinderen elk detail.

 

Hooggevoelige kinderen voelen dus veel, zowel fysiek als energetisch gezien. Het fysieke voelen is vaak op te lossen door bijvoorbeeld labeltjes uit de kleding te knippen, of naadloze sokken te kopen. Maar hoe help je jouw hooggevoelige kind wanneer het energetisch gezien veel oppikt? Wanneer je kind precies weet hoe de juf zich vandaag voelt. Verward raakt als jij tegen je kind zegt dat het goed met je gaat, terwijl je kind iets heel anders voelt op dat moment.

 

Wees eerlijk tegen een hooggevoelig kind, ze voelen precies wat er gaande is, ook al wil je het voor hen verbergen. Beter leg je het hen in kindertaal uit, je zult versteld staan hoe veel ze begrijpen.

Kunnen jij en je hooggevoelige kind wel wat hulp gebruiken? Of zou jij graag als professional hooggevoelige kinderen verder willen helpen door Villa Wijs coach te worden? Kijk dan eens rond op deze website en ontdek wat Villa Wijs je te bieden heeft. 

Je kunt jezelf deze week nog inschrijven voor de Villa Wijs coachopleiding, daarna sluit de inschrijving. 

Bekijk onderstaande video's om meer te weten te komen over hooggevoeligheid en Villa Wijs

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches