Van onrust naar rust

Het is de week van het hoogsensitieve kind. Deze week zal ik hier dan ook dagelijks aandacht aan besteden. 

Kinderen die wiebelen en friemelen, moeilijk stil kunnen zitten en graag in beweging zijn. Je kent ze vast wel. Misschien zie je het terug in je eigen kind, of herken je de onrust ook bij jezelf. 

Kinderen die zo beweeglijk zijn vallen op doordat ze graag bewegen. Echter zijn er ook veel kinderen waarbij onrust niet zo duidelijk zichtbaar is, maar waar hun lijf wel degelijk aanvoelt zoals het betreffende huisje laat zien op het Villa Wijsje bij deze blog. Hun onrust raast door hun binnenste en uit zich bijvoorbeeld  in het moeilijk in slaap kunnen komen, klagen over een vol hoofd en buikpijn. Wanneer de onrust langere tijd aanhoudt en ze het als het ware opsparen, zal uiteindelijk de bom barsten in de vorm van een boze bui, of zelfs een woedeaanval. 

Hoe de onrust zich ook zal uiten, in beide gevallen voelt het niet fijn. Het kind dat wiebelt en friemelt, probeert hiermee zijn lijf te voelen, waar hij regelmatig uit op de vlucht slaat. Hun lijf voelt onrustig. Om dit niet langer te hoeven voelen, gaan ze bij dit gevoel vandaan, om vervolgens te ontdekken dat dit niet de oplossing is. Door te bewegen gaan ze hun lijf weer voelen en kunnen ze terug bij zichzelf komen. Ik raad deze kinderen aan om lekker vaak te springen, een trampoline is voor hen een uitkomst. 

Ook voor kinderen waarbij de onrust minder zichtbaar is, is bewegen goed. Op het moment dat je lekker aan het springen, rennen of dansen bent, vestig je de aandacht op het bewegen en niet langer op het (volle) hoofd. Door te bewegen ga je gemakkelijker van denken, terug naar voelen. 

Naast het bewegen is het ook belangrijk aanwezig te zijn in je lijf. Bij Villa Wijs spreek ik dan over thuis zijn in jezelf. Wanneer je namelijk je huis (lijf) verlaat, geef je inbrekers (onrust) de kans de boel vanbinnen overhoop te halen, alle het mooie mee te laten nemen en de rotzooi bij je achter te laten.  Wees thuis, met je licht vol aan.

Ken je die commercial over woninginbraak? Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot? Zoiets dus, maar dan net een beetje anders. In onderstaande video leg ik het je verder uit én begeleid ik je in een visualisatie terug naar je binnenste. Een fijne visualisatie om weer tot rust te komen. Ik wens je er veel plezier mee. 

Lieve groet,

Esther

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches