Bijzonder

Iedereen is anders, we zijn allemaal uniek. Gek genoeg proberen we toch vaak op de ander te lijken. Zijn we dan niet tevreden met wie we zijn en hoe we er uitzien? Of zijn we bang anders gevonden te worden? We zijn snel geneigd onszelf aan te passen en te doen wat anderen ook doen. Of we doen waarvan we denken dat de ander ons het liefst ziet. Maar hoe voelt dat eigenlijk? Voelt dat goed, of voelt het alsof je een tafel in je woonkamer plaatst die eigenlijk te groot is en niet past?

Hooggevoelige kinderen, maar zeker ook volwassenen, zijn snel geneigd zichzelf aan te passen en zich te vormen naar de ander. Ze voelen namelijk precies aan hoe de ander hen het liefste ziet. Jammer genoeg gaan ze hierdoor bij zichzelf vandaan en kunnen zo uiteindelijk langzaam de verbinding met zichzelf kwijtraken. Hierbij krijgen kinderen vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn. Ze proberen wanhopig in een jasje te passen wat hen niet past. Het geeft een gevoel van falen.

Jij als ouder kunt je kind helpen in verbinding te blijven. Dat doe je simpelweg door het voorbeeld te geven. Net zoals je kind je volgde en zo de eerste stapjes ging zetten, voor het eerst ging fietsen of rolschaatsen.

Wanneer je naar jezelf kijkt in de spiegel, wat denk je dan? Wanneer je op dat moment negatieve gedachten denkt, ga je jezelf daar niet beter van voelen. En wanneer je elke dag deze negatieve gedachten denkt, ga je ze nog geloven ook! Denk je echter positieve gedachten, dan zul je merken dat je jezelf hierbij veel fijner voelt.

Wanneer je regelmatig positieve woorden of zinnen herhaalt in je gedachten, of hardop uitspreekt, noem je dit affirmeren. In het geval van het bovenstaande voorbeeld, zou je wanneer je ’s ochtends in de spiegel kijkt, de volgende woorden kunnen uitspreken:

“Goedemorgen lieve (je naam).
Je ziet er fantastisch uit!
Ik hou van je. ”

Door van jezelf te houden, geef je jouw kind het mooiste voorbeeld wat er maar is. 
Zij zullen je voorbeeld volgen <3

Lieve groet,

Esther

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches