Bijzonder

Iedereen is anders, we zijn allemaal uniek. Gek genoeg proberen we toch vaak op de ander te lijken. Zijn we dan niet tevreden met wie we zijn en hoe we er uitzien? Of zijn we bang anders gevonden te worden? We zijn snel geneigd onszelf aan te passen en te doen wat anderen ook doen. Of we doen waarvan we denken dat de ander ons het liefst ziet. Maar hoe voelt dat eigenlijk? Voelt dat goed, of voelt het alsof je een tafel in je woonkamer plaatst die eigenlijk te groot is en niet past?

Hooggevoelige kinderen, maar zeker ook volwassenen, zijn snel geneigd zichzelf aan te passen en zich te vormen naar de ander. Ze voelen namelijk precies aan hoe de ander hen het liefste ziet. Jammer genoeg gaan ze hierdoor bij zichzelf vandaan en kunnen zo uiteindelijk langzaam de verbinding met zichzelf kwijtraken. Hierbij krijgen kinderen vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn. Ze proberen wanhopig in een jasje te passen wat hen niet past. Het geeft een gevoel van falen.

Jij als ouder kunt je kind helpen in verbinding te blijven. Dat doe je simpelweg door het voorbeeld te geven. Net zoals je kind je volgde en zo de eerste stapjes ging zetten, voor het eerst ging fietsen of rolschaatsen.

Wanneer je naar jezelf kijkt in de spiegel, wat denk je dan? Wanneer je op dat moment negatieve gedachten denkt, ga je jezelf daar niet beter van voelen. En wanneer je elke dag deze negatieve gedachten denkt, ga je ze nog geloven ook! Denk je echter positieve gedachten, dan zul je merken dat je jezelf hierbij veel fijner voelt.

Wanneer je regelmatig positieve woorden of zinnen herhaalt in je gedachten, of hardop uitspreekt, noem je dit affirmeren. In het geval van het bovenstaande voorbeeld, zou je wanneer je ’s ochtends in de spiegel kijkt, de volgende woorden kunnen uitspreken:

“Goedemorgen lieve (je naam).
Je ziet er fantastisch uit!
Ik hou van je. ”

Door van jezelf te houden, geef je jouw kind het mooiste voorbeeld wat er maar is. 
Zij zullen je voorbeeld volgen <3

Lieve groet,

Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches