Toffe peer!

Appels en peren, ze zijn niet te vergelijken. Gewoonweg omdat appels niet op peren lijken.

Toch vergelijken we onszelf regelmatig met de ander. Ik schreef er gister al over en kreeg naar aanleiding van deze blog een aantal mooie reacties. 

Ik wil je aanmoedigen jezelf niet langer met de ander te vergelijken. Probeer niet op een appel te lijken wanneer je eigenlijk een peer bent. Het schilletje van de appel is te klein voor een peer. Iets wat te strak zit barst uiteindelijk uit zijn voegen. Andersom is het schilletje van de peer wellicht te groot voor de appel, waardoor de appel er helemaal in verdwijnt. 

Het begint vaak al bij de geboorte. Wanneer het kraambezoek boven het wiegje hangt en zegt; “Oh, wat lijkt ze op jou!” Terwijl het bezoek van de dag erop beweert dat de kleine spruit, uh peer, toch meer op haar vader lijkt. De baby zou er direct van in een identiteitscrisis belanden! 

Feit blijft dat er aan een appelboom geen peren groeien en ook de peren niet ver van de boom vallen. Hoe fijn ook dat je sommige dingen van jezelf terug ziet in je kind. Oké, ik geef eerlijk toe, niet alles is fijn om terug te zien.
Wanneer je een appel met een peer vergelijkt weten we dat ondanks dat ze overeenkomsten hebben, ze verder totaal verschillen. 

De appels bij de groenteboer zijn duurder dan de peren bij de supermarkt.

Aan die vergelijking hebben we niets. Je kunt om die reden voor de peren gaan, maar lust je die eigenlijk wel? 

Waar ik naartoe wil in dit verhaal? Stop met vergelijken. Zowel voor jezelf als voor je kind. Iedereen is anders, ook wanneer beiden hoogsensitief zijn. Richt je op jezelf, weet waar je van houdt, wat je het allerliefste doet en wat je blij maakt. Dit kunnen grote en kleine dingen zijn. Ik word bijvoorbeeld blij van een kop cappuccino in de tuin, of heerlijk op de bank met een tijdschrift. Kleine dingen die je dagelijks kunt doen en die je een blij en positief gevoel geven. 

Zie het als een toffe peer die je kunt plukken. Tijdens je dag vallen er vanzelf rotte appels uit de boom. Ze vallen zo op je weegschaal, je hoeft er niets voor te doen. Een toffe peer moet je echter eerst kweken, voor je hem kunt plukken. Door dagelijks een aantal bloemetjes te bestuiven zul je aan het einde van de dag voldoende toffe peren kunnen plukken om je weegschaal in balans te houden. 

Kijk samen met je (hooggevoelige) kind naar wat voor jullie een toffe peer zou zijn. Maak het visueel door er een mooie collage van te maken en deze op te hangen zodat jullie er dagelijks aan herinnerd worden. Zo blijft de weegschaal in balans. 

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches