Drie snelle tips om dit najaar stevig te blijven staan en niet steeds leeg te lopen:

Wanneer je jezelf regelmatig voelt zoals dit leeggelopen huisje op het Villa Wijsje. Het voelt of al je energie uit je is gezogen, maar je ondertussen toch een vol gevoel hebt. Controleer dan eens of je wel echt in je lijf aanwezig bent.

Misschien vraag je jezelf nu af hoe je dat dan kunt voelen. Mijn ervaring is dat wanneer je jezelf regelmatig afvraagt of je wel thuis bent in je lijf, je dit verschil uiteindelijk gaat voelen. Je wordt je bewust van het verschil. Voel je jezelf duizelig, zweverig, niet helemaal in het moment? Voelt je hoofd vol, of voel je jezelf ineens niet fijn of verdrietig. Allemaal tekenen van dat jij je huis onbewoond hebt achtergelaten.

Niet thuis? Wie beschermd dan jouw huis? Wie doet het licht aan zodra het donker wordt? Wie zorgt ervoor dat de fundering van jouw huis stevig blijft staan? Wie houdt onaangename bezoekers buiten je deur, zodat ze niet zomaar alle rotzooi bij je kunnen achterlaten.

Drie snelle tips om er voor te zorgen dat je aanwezig bent in je lijf zodat jij stevig kunt blijven staan:

  • Zorg dat je je lijf voelt. Stamp met je voeten een paar keer flink op de grond, spring eens (met je kind) op een trampoline. Ga sporten. Of, als je durft, neem een achtbaan! Wedden dat je je lijf gaat voelen 😉
  • Ga naar buiten, maak een wandeling in de bossen of ga lekker fietsen. Ruik de herfstgeur en vul er je longen mee. Voel de wind door je haren gaan, de warme zon op je huid of de regendruppels op je gezicht.
  • Controleer de fundering van je lijf. Hoe stevig sta je? Laat een paar heipalen vanuit je voeten de grond in gaan en stort een laag beton. We weten allemaal hoe het verhaal van de drie biggetjes gaat. De boze wolf blies het huisje van stro zo omver. Je maakt het hem een stuk lastiger wanneer je lijf bestaat uit een bakstenen huis met een flinke fundering. Kijk eens of je dat voor je kunt zien. Door dit te visualiseren, je gedachten om te zetten naar een beeld, zul je ervaren dat het een groot verschil maakt wanneer jij jezelf kunt zien als een huis wat stevig staat. 

Heb je kinderen? Doe dit alles dan lekker samen!

Tip: Voel bewust vooraf hoe je lijf voelt en doe dit ook na afloop. Zo ga je het verschil voelen en word je je bewust van dit verschil.

Is je nieuwsgierigheid gewekt en zou je hier graag nog veel meer over te weten komen? Blijf Villa Wijs dan volgen.  Ben je zelfs zo nieuwsgierig dat je nog veel meer tips, oefeningen, video’s en zelfs begeleidende visualisaties wilt? Dan is een set Villa Wijsjes iets voor jou. Deze inzichtkaarten maken je bewust van wat er speelt bij jou vanbinnen, zetten je aan het denken en laten je voelen. In het bijbehorende online gedeelte zoek je de kaart op en vind je uitleg over de betreffende kaart met tal van weetjes, oefeningen, doebladen voor kinderen en video’s. Kijk op www.villawijs.nl/villawijsjes-inzichtkaarten/ voor meer info.

Lieve groet,

Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches