Drie snelle tips om dit najaar stevig te blijven staan en niet steeds leeg te lopen:

Wanneer je jezelf regelmatig voelt zoals dit leeggelopen huisje op het Villa Wijsje. Het voelt of al je energie uit je is gezogen, maar je ondertussen toch een vol gevoel hebt. Controleer dan eens of je wel echt in je lijf aanwezig bent.

Misschien vraag je jezelf nu af hoe je dat dan kunt voelen. Mijn ervaring is dat wanneer je jezelf regelmatig afvraagt of je wel thuis bent in je lijf, je dit verschil uiteindelijk gaat voelen. Je wordt je bewust van het verschil. Voel je jezelf duizelig, zweverig, niet helemaal in het moment? Voelt je hoofd vol, of voel je jezelf ineens niet fijn of verdrietig. Allemaal tekenen van dat jij je huis onbewoond hebt achtergelaten.

Niet thuis? Wie beschermd dan jouw huis? Wie doet het licht aan zodra het donker wordt? Wie zorgt ervoor dat de fundering van jouw huis stevig blijft staan? Wie houdt onaangename bezoekers buiten je deur, zodat ze niet zomaar alle rotzooi bij je kunnen achterlaten.

Drie snelle tips om er voor te zorgen dat je aanwezig bent in je lijf zodat jij stevig kunt blijven staan:

  • Zorg dat je je lijf voelt. Stamp met je voeten een paar keer flink op de grond, spring eens (met je kind) op een trampoline. Ga sporten. Of, als je durft, neem een achtbaan! Wedden dat je je lijf gaat voelen 😉
  • Ga naar buiten, maak een wandeling in de bossen of ga lekker fietsen. Ruik de herfstgeur en vul er je longen mee. Voel de wind door je haren gaan, de warme zon op je huid of de regendruppels op je gezicht.
  • Controleer de fundering van je lijf. Hoe stevig sta je? Laat een paar heipalen vanuit je voeten de grond in gaan en stort een laag beton. We weten allemaal hoe het verhaal van de drie biggetjes gaat. De boze wolf blies het huisje van stro zo omver. Je maakt het hem een stuk lastiger wanneer je lijf bestaat uit een bakstenen huis met een flinke fundering. Kijk eens of je dat voor je kunt zien. Door dit te visualiseren, je gedachten om te zetten naar een beeld, zul je ervaren dat het een groot verschil maakt wanneer jij jezelf kunt zien als een huis wat stevig staat. 

Heb je kinderen? Doe dit alles dan lekker samen!

Tip: Voel bewust vooraf hoe je lijf voelt en doe dit ook na afloop. Zo ga je het verschil voelen en word je je bewust van dit verschil.

Is je nieuwsgierigheid gewekt en zou je hier graag nog veel meer over te weten komen? Blijf Villa Wijs dan volgen.  Ben je zelfs zo nieuwsgierig dat je nog veel meer tips, oefeningen, video’s en zelfs begeleidende visualisaties wilt? Dan is een set Villa Wijsjes iets voor jou. Deze inzichtkaarten maken je bewust van wat er speelt bij jou vanbinnen, zetten je aan het denken en laten je voelen. In het bijbehorende online gedeelte zoek je de kaart op en vind je uitleg over de betreffende kaart met tal van weetjes, oefeningen, doebladen voor kinderen en video’s. Kijk op www.villawijs.nl/villawijsjes-inzichtkaarten/ voor meer info.

Lieve groet,

Esther

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches