Ja eindelijk!!! Je kunt het vanaf nú bestellen!!!

Het Villa Wijs kaartendek

Het kaartendek is te gebruiken door groot en klein.
Thuis, op school of in je praktijk.
Op ieder kaartje een ander huisje met een bepaalde betekenis en een bijbehorend Villa Wijsje. In de online omgeving van Villa Wijs zoek je de verdere betekenis op en vind je tevens bijbehorende visualisaties en tips.
Deze zijn speciaal ingesproken en heel fijn als begeleiding tijdens je visualisatie.
Hoe tof is dat!

Thuiskomen in jezelf

Villa Wijs is een visualisatie methode ontwikkelt door Esther van Bijnen en staat voor thuiskomen in jezelf. Hierbij vergelijk je het lichaam met een huis. Je zet het visualiseren in om een huis (je binnenste) te creëren waarin jij jezelf zo fijn mogelijk voelt. Tijdens de visualisatie ga je met je aandacht naar binnen en maak je contact met je onderbewustzijn. Door je lichaam als een huis te zien, is het mogelijk een rondleiding te maken en te ontdekken wat jouw onderbewustzijn je te vertellen heeft. 

De Villa Wijsjes zijn speciaal ontworpen voor groot én klein. Zo kun je er als volwassene een kaart uittrekken, samen met je kind, binnen je gezin, maar ook als professional binnen een praktijk of instelling.  Elke kaart is voorzien van een Villa Wijsje én een bijbehorende illustratie van de Villa. Een unieke combinatie van inzichtkaarten, versjes en een visuele vormgeving.  Serieuze onderwerpen, soms met humor verweven zowel in illustratie als in tekst.  Hierdoor zijn de kaarten ook fijn te gebruiken als aanknopingspunt voor een goed gesprek. Praten over gevoelens hoeft niet zwaar te zijn.

Wat anderen zeggen

Gevoelens die je voelt, omdat ze daarvoor zijn bedoeld

Villa Wijsjes zitten in een mooi vormgegeven doosje. Het zijn 45 kaartjes, ieder met een ander onderwerp. De kaartjes zien er aan de achterkant allemaal hetzelfde uit. Wanneer je ze omgekeerd op tafel legt zie je geen verschil. Intuïtief trek je uit de stapel een of meerdere kaartjes. Bekijk de afbeelding en lees het Villa Wijsje. Wat doet het met je op het moment dat je het leest? Raakt het iets in jou?

De Villa Wijsjes worden ondersteund met een uitleg, tips en soms ook aanvullende oefening. Deze kun je vinden in de online omgeving van Villa Wijs.  Dit in de vorm van video’s, werkbladen, tips of voorbeelden. De visualisaties op de website zijn ingesproken, zodat je deze rustig kunt beluisteren en meteen de visualisatie kunt doen.  Er zijn verschillende visualisaties, voor zowel volwassenen als voor kinderen., 

Plaats hier je bestelling!

Een methode die staat als een huis

 

Villa Wijs is een visualisatie methode ontwikkelt door mij, Esther van Bijnen, en staat voor thuiskomen in jezelf. Hierbij vergelijken we ons lichaam met een huis. We zetten het visualiseren in om een huis (je binnenste) te creëren waarin jij jezelf zo fijn mogelijk voelt. Tijdens de visualisatie ga je met je aandacht naar binnen en maak je contact met je onderbewustzijn. Door je lichaam als een huis te zien, is het mogelijk een rondleiding te maken en te ontdekken wat jouw onderbewustzijn je te vertellen heeft.

Ben je prikkelgevoelig, dan is het goed om eens te kijken naar hoe je bijvoorbeeld je antennes wat minder scherp kunt afstellen, zodat je minder binnen krijgt. Heb je last van een onrustig gevoel, of ervaar je juist lichamelijke klachten? Dan zou je jezelf kunnen afvragen of de levensenergie in je lichaam wel goed doorstroomt. Tijdens het visualiseren ontdek je of je in je lichaam aanwezig bent. Waar je ergens aanwezig bent en of je ergens in je lijf wordt tegengehouden, waar de energie blokkeert. 

Zo zou het zomaar kunnen dat wanneer je begint met visualiseren, je de voorgevel van je huis kunt zien, maar geen raam of deur kunt ontdekken om jouw huis te kunnen betreden. Wat wil je onderbewustzijn je hiermee vertellen en wat heb je nodig om die deur te creëren? Tijdens het visualiseren met kinderen gaat het vaak over emoties. Wanneer je boos bent, waar voel je dat dan in jouw huis en hoe ziet jouw boosheid er dan uit? Dat is bij iedereen weer anders. Door er een beeld van te maken is het mogelijk, de boosheid te zien in een bepaalde vorm of kleur, waarna je het kunt opruimen, aanpassen of een plaats kunt geven. Je creëert op deze manier je eigen oplossing.  

De methode is in eerste instantie ontwikkeld speciaal voor kinderen. Ik wilde op een eenvoudige manier aan hen kunnen uitleggen hoe je met je aandacht naar binnen kunt gaan. Voor volwassen is dit vaak al lastig uitleggen, laat staan voor een kind. Met behulp van de Villa lukt het vrij eenvoudig. Iedereen kan leren  visualiseren. En wat zo mooi is aan visualiseren, het beeld dat je vormt aan de binnenkant van je ogen, is op ieder gewenst moment weer aan te passen! 

Inmiddels is gebleken dat de methode ook voor volwassenen zeer effectief is.  

Villa Visualiwattus?

Een training voor als jij de Villa Wijs kaarten optimaal wilt gebruiken

Bij visualiseren zet je een gedachte om naar beeld. Visualiseren is een krachtig middel om te realiseren wat je voor ogen hebt. Zo kun je visualisatie gebruiken om bepaalde doelen te bereiken.  Je kunt hierbij beelden oproepen van hoe jij zou willen dat het er uit zou zien.  Zie dingen zoals je ze graag zou zien en niet zoals ze zijn.

Vaak roepen we keer op keer de beelden op uit ons verleden. Draai je steeds weer dat filmpje af in je hoofd van eerdere mislukkingen, of nare en verdrietige gebeurtenissen. Door creatief te visualiseren is het mogelijk het beeld wat je hebt om te zetten in iets positiefs. Je herschrijft als het ware de gebeurtenis en maakt er een nieuw beeld bij.

Tijdens de online training Villa Visualiseren leer je:

  • Visualiseren 
  • Hoe je visualisaties in kunt zetten en waarvoor
  • Wat de Villa Wijs methode inhoudt en hoe je deze inzet voor jezelf en je kind
  • Jezelf bewust te worden van waar je in je lichaam aanwezig bent en hoe je jezelf kunt verplaatsen in jouw Villa
  • Wat energie is en hoe je jouw energieveld stevig neerzet en kunt opschonen
  • Hoe je jouw eigen visualisatie kunt samenstellen en creëren

Villa Wijsjes inzichtkaarten

39
  • 45 inzichtkaartjes met Villa Wijsje en illustratie
  • Online omgeving met uitleg, tips en aanvullende oefeningen
  • Ingesproken visualisaties voor groot en klein te beluisteren online

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan een kaartendek met Villa Wijs inzichtkaarten en lanceer ik in het najaar de Villa Wijs coachopleiding.  
Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches