Sanne van Gorp is Villa Wijs coach, onlangs ontving zij haar certificaat. Sanne vertelt in deze blog heel open en eerlijk over haar verschillende 'ikken' en dat deze soms heel vermoeiend zijn.

Ik en mij ikken

Vermoeiend klinkt dat hè.

Nou geloof me dat was het ook.

Tijdens een cursus van mijn oude werkgever kwam ik erachter dat er heel vaak, maar dan ook echt heel vaak op een dag, verschillende “ikken” dingen in mij oor fluisterde. En elke “ik” maakte zich zorgen om iets anders, de ene over mijn kleren, de andere over of ik wel het goede zei of deed. Maar er was er eentje en die vond het vooral heel belangrijk wat anderen van mij vonden.

Kun jij je voorstellen hoe vermoeiend dat dat is?

Een hele Amerikaanse schoolbus vol met “ikken” die telkens wel iets vinden of zeggen. Met elke keer wel een andere “ik” aan het stuur. Maar de “ik” die de mening van anderen belangrijk vond bestuurde de bus heel vaak. De “ik” die volgens mij de leiding moest hebben vond ik in de kofferbak. Maar welke functie deze “ik” had was nog niet helemaal duidelijk.

Hier schrok ik best wel even van, maar het was ook heel verhelderend

Het werd tijd om al de “ikken” op hun plek te zetten en de “ik” die ik wil zijn weer aan het stuur te zetten.

Al de “ikken” horen bij mij. Het maakt mij tot wie ik ben. Maar het werd tijd dat de juiste weer de leiding overnam.

Om al de “ikken” een andere plaats te wijzen lukt niet zomaar. Sommige willen niet zomaar van plaats veranderen. Ze willen stug blijven zitten.

Mijn buddy van de cursus, inmiddels een vriendin en zelfstandig coach, is mij gaan helpen. Door me regelmatig op deze bus te wijzen en me bewust naar mijzelf te laten kijken.

Er is sindsdien dan ook wel het een en ander gebeurd.

Ik heb mijn ontslag ingediend bij mijn vorige werkgever en heb daarna een half jaar thuis gezeten. Wat erg confronterend is, want wat zou iedereen hiervan denken. Je geeft een goede baan op terwijl je nog niets anders hebt. Sommige mensen dachten zelfs dat het niet goed met mij ging, dat ik ziek was.

Toch bracht mij dit niet aan het twijfelen. Juist omdat ik ook heel veel positieve reacties kreeg. Het gevoel van vertrouwen dat ik de juiste keuze had gemaakt versterkte.

De “ik” zelfvertrouwen ging weer achter het stuur zitten. Ik kwam erachter dat deze “ik” te vaak in de kofferbak zat. 
Deze “ik” mocht weer aan het stuur en de leiding nemen.

Mijn vriendin wees mij tevens op de Villa Wijs methode. Het sprak mij direct aan, maar ja er kwamen weer een paar “ikken” naar voren lopen. Kan ik dit wel, is dit iets voor mij, wat zouden anderen hiervan vinden. Toch heb ik maar de stoute schoenen aangetrokken en ben ik de opleiding gaan volgen tot Villa Wijs coach.

Deze opleiding heeft me nog meer kennis laten maken met mijn eigen ik. En heeft de “ik” met zelfvertrouwen laten groeien. Ook heeft deze methode me leren visualiseren. Daardoor kan ik al mijn “ikken” in mijn bus voor me zien en ze ook allemaal op hun plaats zetten.

Natuurlijk wordt de “ik” zelfvertrouwen nog wel eens terug achterin de bus gezet door omstandigheden, maar ik weet door de Villa Wijs methode hoe ik deze ik weer sneller achter het stuur kan krijgen en de andere “ikken” wat meer gedeisd kan houden.

Ik ben erachter gekomen tijdens deze busreis dat mijn zelfvertrouwen ver verstopt was en dat deze weer vooraan mocht gaan zitten. En gezien mocht worden.

Door al deze “ikken” tot rust te manen en alleen naar voren te komen wanneer ik dat nodig vind heb ik veel rust gekregen, ben ik minder vermoeid. Het heeft gemaakt dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen en dat ik wat vaker uit mijn comfortzone durf te stappen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me zichtbaarder durf op te stellen en dat ik meer van me durf te laten horen.

Door mijn verhaal heb jij de bus ook vast voor je gezien en je voor kunnen stellen hoe druk dat moet zijn geweest. Dat is visualiseren, jij kunt het dus ook!

Herken jij jou “ikken” of de “ikken” van jouw kind en waar deze zitten? Wil je meer weten over de Villa Wijs visualisatie methode en wat dit voor jou of jouw kind kan doen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via een persoonlijk Facebook bericht. Je kunt me vinden onder, Sanne van Gorp.

Wil jij net als Sanne Villa Wijs coach worden?

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches