Sanne van Gorp is Villa Wijs coach, onlangs ontving zij haar certificaat. Sanne vertelt in deze blog heel open en eerlijk over haar verschillende 'ikken' en dat deze soms heel vermoeiend zijn.

Ik en mij ikken

Vermoeiend klinkt dat hè.

Nou geloof me dat was het ook.

Tijdens een cursus van mijn oude werkgever kwam ik erachter dat er heel vaak, maar dan ook echt heel vaak op een dag, verschillende “ikken” dingen in mij oor fluisterde. En elke “ik” maakte zich zorgen om iets anders, de ene over mijn kleren, de andere over of ik wel het goede zei of deed. Maar er was er eentje en die vond het vooral heel belangrijk wat anderen van mij vonden.

Kun jij je voorstellen hoe vermoeiend dat dat is?

Een hele Amerikaanse schoolbus vol met “ikken” die telkens wel iets vinden of zeggen. Met elke keer wel een andere “ik” aan het stuur. Maar de “ik” die de mening van anderen belangrijk vond bestuurde de bus heel vaak. De “ik” die volgens mij de leiding moest hebben vond ik in de kofferbak. Maar welke functie deze “ik” had was nog niet helemaal duidelijk.

Hier schrok ik best wel even van, maar het was ook heel verhelderend

Het werd tijd om al de “ikken” op hun plek te zetten en de “ik” die ik wil zijn weer aan het stuur te zetten.

Al de “ikken” horen bij mij. Het maakt mij tot wie ik ben. Maar het werd tijd dat de juiste weer de leiding overnam.

Om al de “ikken” een andere plaats te wijzen lukt niet zomaar. Sommige willen niet zomaar van plaats veranderen. Ze willen stug blijven zitten.

Mijn buddy van de cursus, inmiddels een vriendin en zelfstandig coach, is mij gaan helpen. Door me regelmatig op deze bus te wijzen en me bewust naar mijzelf te laten kijken.

Er is sindsdien dan ook wel het een en ander gebeurd.

Ik heb mijn ontslag ingediend bij mijn vorige werkgever en heb daarna een half jaar thuis gezeten. Wat erg confronterend is, want wat zou iedereen hiervan denken. Je geeft een goede baan op terwijl je nog niets anders hebt. Sommige mensen dachten zelfs dat het niet goed met mij ging, dat ik ziek was.

Toch bracht mij dit niet aan het twijfelen. Juist omdat ik ook heel veel positieve reacties kreeg. Het gevoel van vertrouwen dat ik de juiste keuze had gemaakt versterkte.

De “ik” zelfvertrouwen ging weer achter het stuur zitten. Ik kwam erachter dat deze “ik” te vaak in de kofferbak zat. 
Deze “ik” mocht weer aan het stuur en de leiding nemen.

Mijn vriendin wees mij tevens op de Villa Wijs methode. Het sprak mij direct aan, maar ja er kwamen weer een paar “ikken” naar voren lopen. Kan ik dit wel, is dit iets voor mij, wat zouden anderen hiervan vinden. Toch heb ik maar de stoute schoenen aangetrokken en ben ik de opleiding gaan volgen tot Villa Wijs coach.

Deze opleiding heeft me nog meer kennis laten maken met mijn eigen ik. En heeft de “ik” met zelfvertrouwen laten groeien. Ook heeft deze methode me leren visualiseren. Daardoor kan ik al mijn “ikken” in mijn bus voor me zien en ze ook allemaal op hun plaats zetten.

Natuurlijk wordt de “ik” zelfvertrouwen nog wel eens terug achterin de bus gezet door omstandigheden, maar ik weet door de Villa Wijs methode hoe ik deze ik weer sneller achter het stuur kan krijgen en de andere “ikken” wat meer gedeisd kan houden.

Ik ben erachter gekomen tijdens deze busreis dat mijn zelfvertrouwen ver verstopt was en dat deze weer vooraan mocht gaan zitten. En gezien mocht worden.

Door al deze “ikken” tot rust te manen en alleen naar voren te komen wanneer ik dat nodig vind heb ik veel rust gekregen, ben ik minder vermoeid. Het heeft gemaakt dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen en dat ik wat vaker uit mijn comfortzone durf te stappen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me zichtbaarder durf op te stellen en dat ik meer van me durf te laten horen.

Door mijn verhaal heb jij de bus ook vast voor je gezien en je voor kunnen stellen hoe druk dat moet zijn geweest. Dat is visualiseren, jij kunt het dus ook!

Herken jij jou “ikken” of de “ikken” van jouw kind en waar deze zitten? Wil je meer weten over de Villa Wijs visualisatie methode en wat dit voor jou of jouw kind kan doen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via een persoonlijk Facebook bericht. Je kunt me vinden onder, Sanne van Gorp.

Wil jij net als Sanne Villa Wijs coach worden?

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches