Karel de kraai - Villa Wijs
Monique Stalenhoef is Villa Wijs coach. Onlangs ontving ze haar certificaat. In deze blog vertelt ze over Karel de Kraai, die regelmatig op haar schouder zit en allerlei rare dingen in haar oor krast.

Karel de Kraai

‘Ik doe niet mee, want ik verlies toch altijd.’ ‘Ik kan er niks van, ik laat de bal toch altijd vallen.’ Herkenbare uitspraken van je kind? Als jullie gezellig een spelletje willen gaan doen of als je dochter of zoon dit geregeld zegt als er weer gym is op school? Dat zal vast Karel de Kraai zijn die dit influistert op de schouders van je kind.

Wie is Karel de Kraai?

Het is de valse kraai die hoort bij Villa Wijs, de mooie visualisatie methode ontwikkeld door Esther van Bijnen, die je helpt om weer in verbinding te komen met jezelf.  

Met creatief visualiseren ga je met aandacht naar binnen om onbalans en blokkades op een eenvoudige manier te leren herkennen en herstellen. Je leert je eigen energielichaam beter kennen. Je staat hierdoor sterker in het leven, houd je prikkels makkelijker buiten de deur en kun je trouw blijven aan jezelf.

Zo ontdekte ik vorige week dat mijn Karel de Kraai ook allemaal nare dingen tegen me zei. Voor de Villa Wijs Coachopleiding kreeg ik de opdracht om een mooie blog te schrijven over mijn ervaringen met Villa Wijs. ‘O, jee’ was het eerste wat ik dacht. ‘dat kan ik helemaal niet, moet dat echt? Waar moet ik dan over schrijven, wie wil dat nou lezen? Er zijn vast genoeg andere coaches die veel beter en interessanter kunnen schrijven.’ ‘Dit wordt helemaal niks.’ Ik was de hele dag al druk en wilde de blog nog even afmaken voordat ik mijn kind weer ging ophalen van de BSO, eigenlijk ook nog de wasdroger uitruimen en nog snel de spetters van de plakkerige Diksap van het laminaat halen die ik over het hoofd had gezien vanmorgen.

‘Maar, wacht eens even, hier klopt iets niet!'

‘Maar, wacht eens even, dacht ik opeens. Hier klopt iets niet. Dit zijn alleen maar nare, vervelende  gedachten van mezelf, ik ben niet rustig en helemaal niet aanwezig in mijn lijf, mijn eigen huis. Dat is er gedurende de dag ingeslopen in alle drukte van de dag. Natuurlijk kan ik dan ook geen persoonlijk blog schrijven, een mooi herkenbaar verhaal. Ik heb helemaal geen aandacht voor mijn gevoel. Ik ben alleen maar bezig in mijn hoofd, druk met alles behalve voelen. Die Karel de Kraai gaat mooi terug in zijn kooi!’

Daar had ik een hele mooie oefening voor geleerd bij Villa Wijs tijdens de opleiding! Te beginnen met jezelf stevig neerzetten, echt in het nu komen, rustig en bewust in- en uitademen, de grond voelen onder je voeten. Zo kom je langzaam weer thuis in jezelf. Een stevige fundering onder je voeten, je eigen huis maken en daarna alles wat je nog van jezelf ‘moet’ letterlijk van je af schudden.

Ik werd me heel bewust dat het Karel de Kraai was die in mijn oor tetterde, ik heb hem vlug in zijn kooitje gestopt.

 

Ik help je kind graag weer thuis komen in zijn of haar eigen huis. En wie weet kunnen we Karel de Kraai wel terugsturen naar zijn kooi? Ben je benieuwd hoe het werkt? Ik leg je heel graag uit wat Villa Wijs voor je kan doen. Zelf heb ik er ook zoveel van geleerd!

Wil jij net als Monique ook Villa Wijs coach worden?

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders