Monique Stalenhoef is Villa Wijs coach. Onlangs ontving ze haar certificaat. In deze blog vertelt ze over Karel de Kraai, die regelmatig op haar schouder zit en allerlei rare dingen in haar oor krast.

Karel de Kraai

‘Ik doe niet mee, want ik verlies toch altijd.’ ‘Ik kan er niks van, ik laat de bal toch altijd vallen.’ Herkenbare uitspraken van je kind? Als jullie gezellig een spelletje willen gaan doen of als je dochter of zoon dit geregeld zegt als er weer gym is op school? Dat zal vast Karel de Kraai zijn die dit influistert op de schouders van je kind.

Wie is Karel de Kraai?

Het is de valse kraai die hoort bij Villa Wijs, de mooie visualisatie methode ontwikkeld door Esther van Bijnen, die je helpt om weer in verbinding te komen met jezelf.  

Met creatief visualiseren ga je met aandacht naar binnen om onbalans en blokkades op een eenvoudige manier te leren herkennen en herstellen. Je leert je eigen energielichaam beter kennen. Je staat hierdoor sterker in het leven, houd je prikkels makkelijker buiten de deur en kun je trouw blijven aan jezelf.

Zo ontdekte ik vorige week dat mijn Karel de Kraai ook allemaal nare dingen tegen me zei. Voor de Villa Wijs Coachopleiding kreeg ik de opdracht om een mooie blog te schrijven over mijn ervaringen met Villa Wijs. ‘O, jee’ was het eerste wat ik dacht. ‘dat kan ik helemaal niet, moet dat echt? Waar moet ik dan over schrijven, wie wil dat nou lezen? Er zijn vast genoeg andere coaches die veel beter en interessanter kunnen schrijven.’ ‘Dit wordt helemaal niks.’ Ik was de hele dag al druk en wilde de blog nog even afmaken voordat ik mijn kind weer ging ophalen van de BSO, eigenlijk ook nog de wasdroger uitruimen en nog snel de spetters van de plakkerige Diksap van het laminaat halen die ik over het hoofd had gezien vanmorgen.

‘Maar, wacht eens even, hier klopt iets niet!'

‘Maar, wacht eens even, dacht ik opeens. Hier klopt iets niet. Dit zijn alleen maar nare, vervelende  gedachten van mezelf, ik ben niet rustig en helemaal niet aanwezig in mijn lijf, mijn eigen huis. Dat is er gedurende de dag ingeslopen in alle drukte van de dag. Natuurlijk kan ik dan ook geen persoonlijk blog schrijven, een mooi herkenbaar verhaal. Ik heb helemaal geen aandacht voor mijn gevoel. Ik ben alleen maar bezig in mijn hoofd, druk met alles behalve voelen. Die Karel de Kraai gaat mooi terug in zijn kooi!’

Daar had ik een hele mooie oefening voor geleerd bij Villa Wijs tijdens de opleiding! Te beginnen met jezelf stevig neerzetten, echt in het nu komen, rustig en bewust in- en uitademen, de grond voelen onder je voeten. Zo kom je langzaam weer thuis in jezelf. Een stevige fundering onder je voeten, je eigen huis maken en daarna alles wat je nog van jezelf ‘moet’ letterlijk van je af schudden.

Ik werd me heel bewust dat het Karel de Kraai was die in mijn oor tetterde, ik heb hem vlug in zijn kooitje gestopt.

 

Ik help je kind graag weer thuis komen in zijn of haar eigen huis. En wie weet kunnen we Karel de Kraai wel terugsturen naar zijn kooi? Ben je benieuwd hoe het werkt? Ik leg je heel graag uit wat Villa Wijs voor je kan doen. Zelf heb ik er ook zoveel van geleerd!

Wil jij net als Monique ook Villa Wijs coach worden?

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches