Hooggevoelig, leg eens uit?

 

Als intuïtief en energetisch coach komen er met name hooggevoelige en nieuwetijds-kinderen op mijn pad. Met hun uiterst gevoelige energiesysteem, is het vaak moeilijk zichzelf staande te houden in een wereld die overweldigend kan zijn. Samen kijken we naar hoe we hun gevoeligheid kunnen gebruiken als kracht. Maar wat is hooggevoelig eigenlijk?

Hooggevoelige kinderen voelen meer. Ze hebben niet alleen te maken met de gevoelens van zichzelf, ze voelen vaak óók de emoties van anderen. Wanneer jij als ouder niet eerlijk bent in hoe jij je voelt, zullen deze kinderen voelen dat wat je zegt niet klopt met dat wat ze voelen. Dit kan erg verwarrend zijn. Het kind gaat hierdoor twijfelen aan zichzelf. Het is dan ook belangrijk eerlijk te zijn, hierbij help je hen meer dan bij een leugentje om bestwil. Natuurlijk is het zo dat eerlijkheid voor ieder kind het beste is. Kinderen voelen hun ouders sowieso aan.

Bij hooggevoelige kinderen gaat het echter nog een stapje verder. Deze kinderen voelen niet alleen de emotie van de ouders, ze voelen vaak ook de emoties van alles en iedereen om hen heen. Ze zijn hierdoor voortdurend bezig met het verwerken hiervan.
Best vermoeiend dus.

Hooggevoelige kinderen voelen dan ook vaak gevoelens waarvan ze niet weten of het gevoel van hen zelf is, of van de ander. Je kunt je voorstellen dat in een klas met 25 kinderen er heel wat gevoelens in de lucht hangen. Wanneer jouw kind die gevoelens allemaal oppikt, dan heeft je kind het er maar druk mee op zo’n schooldag. Zeker wanneer hij die emoties ook nog eens allemaal één voor één moet gaan verwerken. Bekijk hier de lijst met kenmerken van hooggevoeligheid bij kinderen.

In mijn praktijk leg ik ouders en kinderen uit hoe dat nu precies werkt. Hoe kan het dat je voelt wat de ander voelt? En hoe kun je weten of wat je voelt van jou is of van de ander? Ik leer hen hun gevoeligheid om te zetten in hun kracht, zodat ze hun hooggevoeligheid juist als een talent gaan beschouwen en ervaren dat ze dit talent in kunnen zetten. Vaak is één sessie al enorm verhelderend. Zo ontving ik laatst dit mailtje van de mama van S. Ze kwam samen met haar 5 jarige zoon bij me langs. 

“Een paar weken geleden ben ik bij je geweest met S. Wij doen sindsdien iedere ochtend een ritueeltje. Stampen, aarden en een lichtje aan. Het werkt heel fijn voor S en hij heeft ook al veel minder ongelukjes gemaakt waardoor hij enorm gestimuleerd wordt steeds het ritueeltje uit te voeren aan het begin van de dag. Soms heeft hij het al gedaan zelfs voordat we het samen kunnen doen. Het gesprek met jou heeft mij veel inzicht gegeven.”

 

Zou je ook graag inzichten willen verkrijgen betreft de hooggevoeligheid van jezelf of van je kind? Kijk dan eens op de website. Je vindt hier alle info betreft coaching van kinderen en volwassenen. Het is ook mogelijk een coachsessie online te doen (ook als het gaat om je kind) www.villawijs.nl

Spreekt de Villa Wijs methode je aan en zou je graag Villa Wijs coach willen worden, zodat ook jij hooggevoelige kinderen en volwassenen kunt helpen en begeleiden? Kijk dan een hier: Villa Wijs coachopleiding

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders