Hooggevoelig, leg eens uit?

 

Als intuïtief en energetisch coach komen er met name hooggevoelige en nieuwetijds-kinderen op mijn pad. Met hun uiterst gevoelige energiesysteem, is het vaak moeilijk zichzelf staande te houden in een wereld die overweldigend kan zijn. Samen kijken we naar hoe we hun gevoeligheid kunnen gebruiken als kracht. Maar wat is hooggevoelig eigenlijk?

Hooggevoelige kinderen voelen meer. Ze hebben niet alleen te maken met de gevoelens van zichzelf, ze voelen vaak óók de emoties van anderen. Wanneer jij als ouder niet eerlijk bent in hoe jij je voelt, zullen deze kinderen voelen dat wat je zegt niet klopt met dat wat ze voelen. Dit kan erg verwarrend zijn. Het kind gaat hierdoor twijfelen aan zichzelf. Het is dan ook belangrijk eerlijk te zijn, hierbij help je hen meer dan bij een leugentje om bestwil. Natuurlijk is het zo dat eerlijkheid voor ieder kind het beste is. Kinderen voelen hun ouders sowieso aan.

Bij hooggevoelige kinderen gaat het echter nog een stapje verder. Deze kinderen voelen niet alleen de emotie van de ouders, ze voelen vaak ook de emoties van alles en iedereen om hen heen. Ze zijn hierdoor voortdurend bezig met het verwerken hiervan.
Best vermoeiend dus.

Hooggevoelige kinderen voelen dan ook vaak gevoelens waarvan ze niet weten of het gevoel van hen zelf is, of van de ander. Je kunt je voorstellen dat in een klas met 25 kinderen er heel wat gevoelens in de lucht hangen. Wanneer jouw kind die gevoelens allemaal oppikt, dan heeft je kind het er maar druk mee op zo’n schooldag. Zeker wanneer hij die emoties ook nog eens allemaal één voor één moet gaan verwerken. Bekijk hier de lijst met kenmerken van hooggevoeligheid bij kinderen.

In mijn praktijk leg ik ouders en kinderen uit hoe dat nu precies werkt. Hoe kan het dat je voelt wat de ander voelt? En hoe kun je weten of wat je voelt van jou is of van de ander? Ik leer hen hun gevoeligheid om te zetten in hun kracht, zodat ze hun hooggevoeligheid juist als een talent gaan beschouwen en ervaren dat ze dit talent in kunnen zetten. Vaak is één sessie al enorm verhelderend. Zo ontving ik laatst dit mailtje van de mama van S. Ze kwam samen met haar 5 jarige zoon bij me langs. 

“Een paar weken geleden ben ik bij je geweest met S. Wij doen sindsdien iedere ochtend een ritueeltje. Stampen, aarden en een lichtje aan. Het werkt heel fijn voor S en hij heeft ook al veel minder ongelukjes gemaakt waardoor hij enorm gestimuleerd wordt steeds het ritueeltje uit te voeren aan het begin van de dag. Soms heeft hij het al gedaan zelfs voordat we het samen kunnen doen. Het gesprek met jou heeft mij veel inzicht gegeven.”

 

Zou je ook graag inzichten willen verkrijgen betreft de hooggevoeligheid van jezelf of van je kind? Kijk dan eens op de website. Je vindt hier alle info betreft coaching van kinderen en volwassenen. Het is ook mogelijk een coachsessie online te doen (ook als het gaat om je kind) www.villawijs.nl

Spreekt de Villa Wijs methode je aan en zou je graag Villa Wijs coach willen worden, zodat ook jij hooggevoelige kinderen en volwassenen kunt helpen en begeleiden? Kijk dan een hier: Villa Wijs coachopleiding

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches