Dieuwke Talma, schrijfster van het boek ‘Vrouwenmantel’ heeft mij geholpen mijn binnenste weer te voelen.

Een jaar of 10 geleden bracht ik een bezoek aan een haptonoom. Ik was tot de ontdekking gekomen dat ik gedurende mijn leven mezelf heel erg had aan weten te passen aan anderen, maar eigenlijk niet meer zo goed kon wist wat ik nu zelf graag wilde. Ik kon het gewoonweg niet meer voelen.

De haptonoom, een lieve vrouw die ik nog altijd dankbaar ben, las mij een verhaal voor uit het boek ‘Vrouwenmantel’, van Dieuwke Talma:

De ‘stille kennis’ die in ons lichaam is opgeslagen, vormt een belangrijke basis voor het gevoel van veiligheid en zekerheid gedurende ons verdere leven. Als we lichamelijke signalen zoals honger, pijn en behoefte aan warmte niet verstaan omdat ze vroeger genegeerd werden of te bedreigend waren, splitsen we ons af van ons gevoel en van ons lichaam. Zo raken we vervreemd van wat ons het meest nabij is, ons eigen lichaam.’

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Er werd iets geraakt in mij, iets wat duidelijk van mij was, iets wat ik kon voelen. Het voelde ook groter dan alleen dat wat in mijn binnenste werd geraakt, het voelde als een deel van een groter geheel.

Dieuwke vergelijkt in haar boek het lichaam met een huis: ‘de fundamenten van het huis zijn binnen deze vergelijking onze vroege gevoelservaringen. Deze bevinden zich onder de grond, ‘in het onderbewuste’ : maar zijn van groot belang voor de stevigheid en kracht van de verdere opbouw. Zonder goede fundamenten kunnen we ons wel heel hoog opwerken maar is er diep van binnen geen basiszekerheid. Bij tegenwind worden we dan gemakkelijk omvergeblazen’.

Mijn nieuwsgierigheid werd alleen maar groter. Ik zag het al voor me, zo visueel als ik ben. Het verhaal liet me niet meer los.

Naast dat er iets gebeurde in mijn binnenste en ik ineens heel visueel kreeg hoe ik mijn binnenste kon voelen, ging er ook iets borrelen vanbinnen. Er werd een zaadje gepland. Een zaadje wat niet veel later wist te ontkiemen en uitgroeide tot de Villa Wijs methode.

Het begin was begonnen. Ik kwam thuis in mezelf.

De Villa Wijs methode combineert energetisch werk met praktische visuele tools. Wil je graag meer weten over deze methode en leren hoe je deze in kunt zetten voor jezelf of voor in je praktijk, kijk dan eens op https://villawijs.nl/villa-wijs-coachopleiding/

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches