Dieuwke Talma, schrijfster van het boek ‘Vrouwenmantel’ heeft mij geholpen mijn binnenste weer te voelen - Villa Wijs

Dieuwke Talma, schrijfster van het boek ‘Vrouwenmantel’ heeft mij geholpen mijn binnenste weer te voelen.

Een jaar of 10 geleden bracht ik een bezoek aan een haptonoom. Ik was tot de ontdekking gekomen dat ik gedurende mijn leven mezelf heel erg had aan weten te passen aan anderen, maar eigenlijk niet meer zo goed kon wist wat ik nu zelf graag wilde. Ik kon het gewoonweg niet meer voelen.

De haptonoom, een lieve vrouw die ik nog altijd dankbaar ben, las mij een verhaal voor uit het boek ‘Vrouwenmantel’, van Dieuwke Talma:

De ‘stille kennis’ die in ons lichaam is opgeslagen, vormt een belangrijke basis voor het gevoel van veiligheid en zekerheid gedurende ons verdere leven. Als we lichamelijke signalen zoals honger, pijn en behoefte aan warmte niet verstaan omdat ze vroeger genegeerd werden of te bedreigend waren, splitsen we ons af van ons gevoel en van ons lichaam. Zo raken we vervreemd van wat ons het meest nabij is, ons eigen lichaam.’

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Er werd iets geraakt in mij, iets wat duidelijk van mij was, iets wat ik kon voelen. Het voelde ook groter dan alleen dat wat in mijn binnenste werd geraakt, het voelde als een deel van een groter geheel.

Dieuwke vergelijkt in haar boek het lichaam met een huis: ‘de fundamenten van het huis zijn binnen deze vergelijking onze vroege gevoelservaringen. Deze bevinden zich onder de grond, ‘in het onderbewuste’ : maar zijn van groot belang voor de stevigheid en kracht van de verdere opbouw. Zonder goede fundamenten kunnen we ons wel heel hoog opwerken maar is er diep van binnen geen basiszekerheid. Bij tegenwind worden we dan gemakkelijk omvergeblazen’.

Mijn nieuwsgierigheid werd alleen maar groter. Ik zag het al voor me, zo visueel als ik ben. Het verhaal liet me niet meer los.

Naast dat er iets gebeurde in mijn binnenste en ik ineens heel visueel kreeg hoe ik mijn binnenste kon voelen, ging er ook iets borrelen vanbinnen. Er werd een zaadje gepland. Een zaadje wat niet veel later wist te ontkiemen en uitgroeide tot de Villa Wijs methode.

Het begin was begonnen. Ik kwam thuis in mezelf.

De Villa Wijs methode combineert energetisch werk met praktische visuele tools. Wil je graag meer weten over deze methode en leren hoe je deze in kunt zetten voor jezelf of voor in je praktijk, kijk dan eens op https://villawijs.nl/villa-wijs-coachopleiding/

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders