Dieuwke Talma, schrijfster van het boek ‘Vrouwenmantel’ heeft mij geholpen mijn binnenste weer te voelen.

Een jaar of 10 geleden bracht ik een bezoek aan een haptonoom. Ik was tot de ontdekking gekomen dat ik gedurende mijn leven mezelf heel erg had aan weten te passen aan anderen, maar eigenlijk niet meer zo goed kon wist wat ik nu zelf graag wilde. Ik kon het gewoonweg niet meer voelen.

De haptonoom, een lieve vrouw die ik nog altijd dankbaar ben, las mij een verhaal voor uit het boek ‘Vrouwenmantel’, van Dieuwke Talma:

De ‘stille kennis’ die in ons lichaam is opgeslagen, vormt een belangrijke basis voor het gevoel van veiligheid en zekerheid gedurende ons verdere leven. Als we lichamelijke signalen zoals honger, pijn en behoefte aan warmte niet verstaan omdat ze vroeger genegeerd werden of te bedreigend waren, splitsen we ons af van ons gevoel en van ons lichaam. Zo raken we vervreemd van wat ons het meest nabij is, ons eigen lichaam.’

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Er werd iets geraakt in mij, iets wat duidelijk van mij was, iets wat ik kon voelen. Het voelde ook groter dan alleen dat wat in mijn binnenste werd geraakt, het voelde als een deel van een groter geheel.

Dieuwke vergelijkt in haar boek het lichaam met een huis: ‘de fundamenten van het huis zijn binnen deze vergelijking onze vroege gevoelservaringen. Deze bevinden zich onder de grond, ‘in het onderbewuste’ : maar zijn van groot belang voor de stevigheid en kracht van de verdere opbouw. Zonder goede fundamenten kunnen we ons wel heel hoog opwerken maar is er diep van binnen geen basiszekerheid. Bij tegenwind worden we dan gemakkelijk omvergeblazen’.

Mijn nieuwsgierigheid werd alleen maar groter. Ik zag het al voor me, zo visueel als ik ben. Het verhaal liet me niet meer los.

Naast dat er iets gebeurde in mijn binnenste en ik ineens heel visueel kreeg hoe ik mijn binnenste kon voelen, ging er ook iets borrelen vanbinnen. Er werd een zaadje gepland. Een zaadje wat niet veel later wist te ontkiemen en uitgroeide tot de Villa Wijs methode.

Het begin was begonnen. Ik kwam thuis in mezelf.

De Villa Wijs methode combineert energetisch werk met praktische visuele tools. Wil je graag meer weten over deze methode en leren hoe je deze in kunt zetten voor jezelf of voor in je praktijk, kijk dan eens op https://villawijs.nl/villa-wijs-coachopleiding/

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches