De tocht naar mijn hart

Tess Dames startte eind 2020 met haar praktijk ‘Harttocht’. Binnen haar praktijk helpt zij kinderen (en hun ouders) bij hun ontwikkeling. Haar jarenlange ervaring als juffrouw, zet ze in om kinderen te helpen bij schoolse taken. Met de Villa Wijs methode, in combinatie met haar gevolgde andere opleidingen, zal ze kinderen verder helpen in de persoonlijke ontwikkeling. Benieuwd of Tess iets voor je kan betekenen. Je kunt haar mailen naar tess@harttocht.nl

Al vanaf het moment dat ik mijzelf kan herinneren, heb ik de ambitie om samen met kinderen te werken. Als jong meisje speelde ik de juffrouw van mijn poppen/ jongere zusjes van vriendinnen. Ook organiseerde ik, samen met mijn beste vriendin, spelletjesmiddagen voor de kinderen uit de buurt. Wanneer ik daar weer aan terugdenk, ontstaat er een lach op mijn gezicht.

Het afgelopen jaar ben ik weer opzoek gegaan naar deze lach, mijn ware Ik. Met de volgende vragen ben ik aan de slag gegaan:

• Wie ben ik (écht)?
• Wat is mijn droom?
• Waar wil ik naartoe?

Na ruim 10 jaar in het primair onderwijs te hebben gewerkt, als juffrouw, kwam steeds vakerde vraag bij mij naar boven “Is dit het nou?” Diep van binnen wist ik 1 ding zeker: Ik wil kinderen helpen, maar op een andere manier. Ik vroeg me alleen nog af hoe precies.

- Staan als een huis –

De geboorte van onze prachtige dochter, samen met een aantal trainingen én de Villa Wijs coachopleiding hebben mij erg geholpen bij de reis naar mijn ware Ik.

In 2018 kwam ik in contact met Esther, van Villa Wijs. Ik had het gevoel dat we meteen een klik hadden. En besefte mijzelf dat ik de afgelopen jaren minder naar mijn gevoel had geluisterd, terwijl dat dit mij zelden in de steek laat.

Na het starten met de Villa Wijs coachopleiding ben ik vaker gaan visualiseren/vooruit
dromen over de toekomst.

In de Villa Wijs methode, vergelijken we ons lichaam met een huis. Allereerst is het belangrijk dat de fundering stevig staat, om de rest van het huis te kunnen dragen.

Voor mij ging hierdoor een wereld open! Ik ontdekte dat de gedachten “Wat heb ik te bieden?” en “Wie zit er op mij te wachten?” mij ervan weerhielden om mijn droom achterna te gaan. Deze gedachten heb ik omgebogen naar “Ik heb heel veel te bieden!” en “Ik kan veel kinderen (en ouders) helpen!” Natuurlijk vind ik het spannend, maar ik doe het! En ik kan het!

Eind 2020 heb ik mijn eigen praktijk opgericht met de naam Harttocht. Binnen mijn praktijk ga ik kinderen (en hun ouders) helpen bij hun ontwikkeling. Mijn jarenlange ervaring als juffrouw, ga ik inzetten om kinderen te helpen bij schoolse taken. De Villa Wijs methode, in combinatie met mijn gevolgde andere opleidingen, ga ik inzetten om kinderen verder te helpen in de persoonlijke ontwikkeling.

Vind je herkenning in mijn verhaal? Of ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen?
Neem dan gerust contact met mij op. Mijn e-mailadres is tess@harttocht.nl

Steeds vaker spreek ik vrouwen die de behoefte hebben hun energetische systeem te leren kennen. Die zichzelf hierin persoonlijk willen ontwikkelen. Ze hebben interesse in de Villa Wijs coachopleiding, maar hebben niet direct de intentie om coach te worden. Speciaal voor deze vrouwen heb ik de Villa Wijs coachopleiding opgesplitst in twee delen. Deel 1 zal gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en het inzetten van de Villa Wijs methode voor jezelf en binnen je gezin. Je leert niet hoe je de methode kunt inzetten als coach binnen je praktijk. Hiervoor kun je later deel twee volgen, of volg je de Villa Wijs coachopleiding (voor coaches) in zijn totaal.

Ben je nieuwsgierig geworden na het verhaal van Tess en wil je graag jezelf energetisch ontwikkelen? Of wil je misschien zelfs wel Villa Wijs coach worden. Stuur me dan even een mail of een persoonlijk bericht via social media, dan stuur ik je de informatie toe.

Lieve groet,
Esther

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders