Wat als jij een vlinder zou zijn?
Je zou vliegen in de ruimte om alles te kunnen overzien. Je zou zweven en landen, van bloem tot bloem gaan. Vrij van alles en iedereen. Je zou de keuze hebben waarheen je zou vliegen, te landen daar waar jij wil. Weer zou opstijgen op het moment dat jij daar behoefte aan hebt.

Wat als jij die vlinder zou zijn?
Een grote mooie vlinder, met je vleugels wijd gespreid. Je gezien zou worden als die grote vlinder omdat jij jezelf durft laten zien. Je zou gaan vliegen in het zonlicht, jezelf niet langer in je cocon verstopt. Zou gaan staan waar jij voor staat, vertelt wat jij te vertellen hebt. Wat dan?

Wat als jij die vlinder zou zijn?
Die zou doen waar die het allermeeste naar verlangt. Waar je hart van gaat gloeien en je ogen van gaan twinkelen. Je groots, krachtig en vol vertrouwen zou zijn. Wat zou je dan doen?

Wat als jij die vlinder zou zijn?
Hoe zou jouw ideale leven er uitzien wanneer alles mogelijk zou zijn. En je zou denken zonder beperkingen, alle ‘ja maars’ aan de kant zou schuiven en geld geen enkel probleem zou zijn. Wat zou je dan doen?

Beeld jezelf eens in dat je die vlinder zou zijn die zijn vleugels zou uitslaan. Jij volledig jezelf zou mogen zijn. Voel eens vanbinnen wat dat met je doet. Pak pen en papier en begin te schrijven. Schrijven recht vanuit je hart. Vanuit flow, laat het maar stromen. Ik ben benieuwd wat voor vlinder jij dan zou zijn.

Wanneer je klaar bent met schrijven, leg dan je pen neer. Voel nog eens wat het met je doet dit zo op papier te zetten. Waar in je lichaam ben jij nu aanwezig? Ben je thuis? Voel je ergens verandering? Lees nu je verhaal nog eens door. Wat is de rode draad in jouw verhaal? Wat zijn de belangrijkste woorden? Zet er eens een hartje omheen. Wat zou je kunnen doen, waar zou je kunnen beginnen om een van deze woorden, jouw verlangens, te kunnen omzetten naar werkelijkheid. Denk niet in beperkingen. Alles is mogelijk.

Waar vlieg jij heen? Ik ben benieuwd…

Gister heb ik deze oefening zelf gedaan tijdens een coachingsdag van de opleiding die ik op dit moment volg. Ik verplaatste me in een vlinder, groots en krachtig. Die vol zelfvertrouwen de wereld in vliegt om haar missie te verspreiden en de wereld wat te vertellen heeft.

Ineens kwam dat inzicht. Het is er allemaal al. Het zit allemaal al in mij. Deze rups is al een vlinder. Het enige wat ik hoef te
doen is mijn vleugels te spreiden. Dan ga ik vliegen tot grote hoogte.

Ik spreid mijn vleugels en ga…

Vlieg jij met mij mee?

Ben jij een mama die nog rups is, maar wil jij jezelf graag transformeren tot een vlinder?
Het is mijn missie jou te inspireren, te motiveren en jou te laten ontpoppen tot die mooie vlinder die ‘jezelf zijn’ heet.

Op 1 februari start er een nieuwe training ‘Mama, relax!’

In vier lessen van 1 1/2 uur gaan we ontdekken hoe je vanuit je hoofd terug in je centrum kunt komen. Hoe je hierdoor beter in je eigen kracht kunt staan. Dat je kunt voelen welke energie van jou is en wat van de ander en dat je kunt leren die energie die je overneemt van een ander, bij de ander te laten. Hoe je door mindful te zijn, beter bij jezelf kunt voelen wat je wilt en hoe je het wilt, door weer contact te maken met je binnenste, je Spirit!

Wil jij jezelf transformeren naar een vlinder en je vleugels uitslaan? Schrijf jezelf dan in voor deze training. Kijk op ‘Mama, Relax!’ voor meer informatie.

Ik vlieg graag een eindje met je mee…

Vind je het leuk de oefening met ons te delen? Op facebook heb ik een community vol met lieve, mooie mama’s. Stuk voor stuk prachtige vlinders, die met heel hun hart houden en zorgen voor hun vaak gevoelige kinderen. In deze besloten facebook groep kun jij alles veilig delen. Stel gerust je vragen, we zijn er voor elkaar.  Je bericht zal alleen zichtbaar zijn voor mama’s die lid zijn van deze Villa Wijs community. Zie ik je daar?

 

Liefs Esther

 

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches