Wanneer ik op een middag met mijn kids het schoolplein afloop blijft mijn oudste ineens stil staan. Met zijn blik over zijn schouder, grote ogen en zijn mond een beetje open, zie ik hoe hij duikt in het energieveld van een huilend klasgenootje. Hij draait zich om en loopt heel langzaam richting de twee jongens uit zijn klas. De ene is verdrietig, hij heeft zojuist een potje gogo verloren. Voor wie niet weet wat dat is, net zoiets als knikkeren, maar dan hipper 😉 Hoewel ze op school geen ‘houwes’ mogen spelen, eigent de andere jongen zich de gewonnen gogo toe. Tot groot verdriet van de ene dus. Mijn zoon zegt niets, maar doet ondertussen heel veel. Dat zou je niet zeggen, hij staat daar maar een beetje stil te kijken. Toch gebeurt er van alles, vooral in zijn energieveld. Ik zie hem leeglopen. Hij is volledig in het energieveld van de huilende jongen gedoken en voelt zijn verdriet. Hij heeft zijn eigen huis verlaten en is dan ook niet langer in zijn eigen lichaam aanwezig. Hierdoor wordt het ineens een stuk makkelijker om ongevraagd bij hem binnen te komen en lekker alle energie weg te slurpen. Ik zie het gebeuren, ik pak hem even vast bij zijn schouders, haal hem terug in het hier en nu en zorg dat hij weer terug komt bij zich zelf. Dat duurt even. Samen praten we er over, waardoor hij ontdekt dat wat hij zojuist voelde, niet van hem is, maar het gevoel van de ander. Dat hij dat gevoel in liefde aan de ander terug mag geven. Het hoort immers niet bij hem. Dan zie ik hem ‘landen’. Ik laat hem thuis even lekker springen op de trampoline waardoor hij langzaam weer terug op aarde komt.

Dit is een van de dingen waar hooggevoelige kinderen dagelijks mee te maken krijgen. Hun invoelend vermogen is zo groot, dat ze van alles oppikken. Hoe ga je hier nu mee om? Hoe weet je of dat wat je voelt nu van jou is of van de ander? En als het niet van jou is, wat doe je er dan mee?

Als energetisch coach help ik kinderen en volwassenen hier een onderscheid in te maken. Ik laat hen ervaren dat overal om je heen energie is, wat je hier mee kunt doen en wat je met je eigen energieveld kunt doen om jezelf te beschermen. En nee, daar is niets zweverigs aan, het is juist heel aards. Kinderen zijn er enorm bij gebaat te leren omgaan met hun eigen energie huishouding.

Wil je meer lezen over Villa Wijs, de methode die ik gebruik tijdens mijn workshops, coaching, en trainingen? Wil je leren hoe jij als ouder beter kunt leren omgaan met de gevoeligheid van jezelf en je kind? Neem eens een kijkje bij onderstaande links.

Op 1 februari gaat er weer een training voor mama’s van start. In Mama, relax! leer ik je weer de regie te nemen over je eigen energie. Je kunt jezelf hier inschrijven.

Villa Wijs methode

Individuele coaching

Mama, relax! 

Blog: Hip, hip, ho nee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[mc4wp_form id=”1329″]

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches