Wanneer ik op een middag met mijn kids het schoolplein afloop blijft mijn oudste ineens stil staan. Met zijn blik over zijn schouder, grote ogen en zijn mond een beetje open, zie ik hoe hij duikt in het energieveld van een huilend klasgenootje. Hij draait zich om en loopt heel langzaam richting de twee jongens uit zijn klas. De ene is verdrietig, hij heeft zojuist een potje gogo verloren. Voor wie niet weet wat dat is, net zoiets als knikkeren, maar dan hipper 😉 Hoewel ze op school geen ‘houwes’ mogen spelen, eigent de andere jongen zich de gewonnen gogo toe. Tot groot verdriet van de ene dus. Mijn zoon zegt niets, maar doet ondertussen heel veel. Dat zou je niet zeggen, hij staat daar maar een beetje stil te kijken. Toch gebeurt er van alles, vooral in zijn energieveld. Ik zie hem leeglopen. Hij is volledig in het energieveld van de huilende jongen gedoken en voelt zijn verdriet. Hij heeft zijn eigen huis verlaten en is dan ook niet langer in zijn eigen lichaam aanwezig. Hierdoor wordt het ineens een stuk makkelijker om ongevraagd bij hem binnen te komen en lekker alle energie weg te slurpen. Ik zie het gebeuren, ik pak hem even vast bij zijn schouders, haal hem terug in het hier en nu en zorg dat hij weer terug komt bij zich zelf. Dat duurt even. Samen praten we er over, waardoor hij ontdekt dat wat hij zojuist voelde, niet van hem is, maar het gevoel van de ander. Dat hij dat gevoel in liefde aan de ander terug mag geven. Het hoort immers niet bij hem. Dan zie ik hem ‘landen’. Ik laat hem thuis even lekker springen op de trampoline waardoor hij langzaam weer terug op aarde komt.

Dit is een van de dingen waar hooggevoelige kinderen dagelijks mee te maken krijgen. Hun invoelend vermogen is zo groot, dat ze van alles oppikken. Hoe ga je hier nu mee om? Hoe weet je of dat wat je voelt nu van jou is of van de ander? En als het niet van jou is, wat doe je er dan mee?

Als energetisch coach help ik kinderen en volwassenen hier een onderscheid in te maken. Ik laat hen ervaren dat overal om je heen energie is, wat je hier mee kunt doen en wat je met je eigen energieveld kunt doen om jezelf te beschermen. En nee, daar is niets zweverigs aan, het is juist heel aards. Kinderen zijn er enorm bij gebaat te leren omgaan met hun eigen energie huishouding.

Wil je meer lezen over Villa Wijs, de methode die ik gebruik tijdens mijn workshops, coaching, en trainingen? Wil je leren hoe jij als ouder beter kunt leren omgaan met de gevoeligheid van jezelf en je kind? Neem eens een kijkje bij onderstaande links.

Op 1 februari gaat er weer een training voor mama’s van start. In Mama, relax! leer ik je weer de regie te nemen over je eigen energie. Je kunt jezelf hier inschrijven.

Villa Wijs methode

Individuele coaching

Mama, relax! 

Blog: Hip, hip, ho nee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[mc4wp_form id=”1329″]

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches