Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, 

hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan.

Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, 

maar wat brengt de stoomboot ons ieder jaar nog meer?

Ik vind het een heerlijke tijd, de Sinterklaasperiode. Ieder jaar weer worden de pietenpakjes van zolder gehaald, het inpakpapier voor de dag getoverd en spelen mijn kids uren voor Piet en Klaas. Maar eerlijk is eerlijk, het Sinterklaasfeest is niet alleen maar dolle pret.

Oververmoeide kinderen

De Sint brengt ons ook wel een pakje vol met overprikkelde kinderen. Die oververmoeid raken doordat ze het zo spannend vinden en hierdoor niet goed kunnen slapen. Stuiterende kindjes door de grote hoeveelheden snoepgoed. En een vol programma met alle Sinterklaasvieringen die op de agenda staan. Het gevolg? Mama krijgt ook ‘spanning’ en is stiekem blij wanneer zij de Sint op 6 december met vlag en wimpel weer uit mag zwaaien.

Dat moet ook anders kunnen!

Als jij niet ‘thuis’ bent in jezelf, kunnen prikkels, sferen en gevoelens van anderen, gemakkelijk bij je binnen komen. Dat geldt voor je kinderen, maar ook voor jezelf als ouder. Dus het is belangrijk dat jij, zeker gedurende deze aanstaande drukke periode, in het centrum van je eigen woning bent.

Ik schreef dit artikel voor vriendinnen online.  Het eindigt met een mooie visualisatie over het opruimen van rommel in je huis (lichaam). Je kunt het gehele artikel lezen op: www.vriendinnenonline.nl

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches