Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, 

hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan.

Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, 

maar wat brengt de stoomboot ons ieder jaar nog meer?

Ik vind het een heerlijke tijd, de Sinterklaasperiode. Ieder jaar weer worden de pietenpakjes van zolder gehaald, het inpakpapier voor de dag getoverd en spelen mijn kids uren voor Piet en Klaas. Maar eerlijk is eerlijk, het Sinterklaasfeest is niet alleen maar dolle pret.

Oververmoeide kinderen

De Sint brengt ons ook wel een pakje vol met overprikkelde kinderen. Die oververmoeid raken doordat ze het zo spannend vinden en hierdoor niet goed kunnen slapen. Stuiterende kindjes door de grote hoeveelheden snoepgoed. En een vol programma met alle Sinterklaasvieringen die op de agenda staan. Het gevolg? Mama krijgt ook ‘spanning’ en is stiekem blij wanneer zij de Sint op 6 december met vlag en wimpel weer uit mag zwaaien.

Dat moet ook anders kunnen!

Als jij niet ‘thuis’ bent in jezelf, kunnen prikkels, sferen en gevoelens van anderen, gemakkelijk bij je binnen komen. Dat geldt voor je kinderen, maar ook voor jezelf als ouder. Dus het is belangrijk dat jij, zeker gedurende deze aanstaande drukke periode, in het centrum van je eigen woning bent.

Ik schreef dit artikel voor vriendinnen online.  Het eindigt met een mooie visualisatie over het opruimen van rommel in je huis (lichaam). Je kunt het gehele artikel lezen op: www.vriendinnenonline.nl

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders