De invloed van de volle maan op kinderen en volwassenen - Villa Wijs

Wist je al dat het vanavond volle maan is? En niet zomaar een, het is een supermaan! De volle maan kan van invloed zijn op hoe je jezelf voelt. Je kind, maar ook jij als volwassene, kan last hebben van de komst van de volle maan. Dit kan zich uiten in onrust, druk gedrag, sneller boos zijn, sneller huilen of slecht in slaap kunnen komen. Wanneer je (hoog)gevoelig bent sta je, meestal onbewust, extra open voor prikkels. Denk aan harde geluiden, licht, of het naadje van je sok. Ook de minder tastbare prikkels, zoals de stand en straling van de maan, kunnen onbewust je gemoedstoestand beïnvloeden.

Om je nóg meer te vertellen over wat de volle maan nu eigenlijk precies betekent, heb ik Tineke gevraagd hier een artikel over te schrijven. Ze schreef het speciaal voor mijn Sint Wijs weken, maar ik wil het toch ook hier graag met jullie delen. Tineke weet veel van de volle maan. Ze organiseert bijvoorbeeld volle-maanwandelingen. Lees hieronder het artikel van Tineke. En mocht je jezelf nog willen inschrijven voor de gratis Sint Wijs weken, dat kan hier:

SINT WIJS

Je ontvangt dan iedere dag een mooie mail met tips om relaxt en op eigen wijze de Sinterklaasperiode door te komen en je ontvangt meteen een aftelkalender in je inbox.

huisjes

Volle Supermaan – 14 november 2016 | door Tineke Vanheule

Vandaag is het volle maan en deze maand is deze ook heel bijzonder, want het is tevens een Supermaan, zelfs de grootste van de eeuw. Hierdoor wordt ze ook wel de “extra-Supermaan” genoemd.

Een Supermaan ontstaat wanneer de maan heel dicht bij de aarde staat, dan is ze extra groot en ook helderder. Zeer bijzonder en uniek dus en energetisch heel intens, krachtig en sterk voelbaar, vooral voor de hooggevoeligen onder ons.

Wellicht merk je het al bij jezelf en je kind dat er de laatste dagen iets in de lucht hangt waar je moeilijk de vinger op kan leggen. Je voelt je onrustiger, bent sneller geïrriteerd, voelt je actiever, je zit boordevol energie, je bent emotioneler, je kan moeilijker inslapen of je droomt extra intens.

Allemaal signalen die wijzen op de invloed & aanwezigheid van de volle maan op het leven hier op aarde.

 

Hoe kun je voor jezelf & je kind met deze extra gevoeligheid tijdens de volle maan omgaan?

  • Ga samen naar buiten, trek de natuur in, even heerlijk rennen, huppelen door het herfstbladerendek in het bos. Haal samen met je kind het kind in jou naar boven. Maak plezier waarbij je voelt hoe je steeds meer aanwezig bent in je lichaam.
  • Doe samen wat creatiefs: maak bv. een natuurmandala terwijl je buiten bent of ga samen iets knutselen of schilderen,…
  • Probeer extra prikkels te vermijden, omdat je in deze periode net des te gevoeliger bent, is het beter jezelf hiervoor wat te beschermen door rust en ruimte te creëren.
  • Geniet vanavond samen van het aanschouwen van deze volle maan. Ga buiten in de tuin even samen kijken naar die prachtig, schitterende maan aan de sterrenhemel. Is het bewolkt, dan zie je de maan misschien niet, maar je kunt haar sterke energie wel voelen.
  • Vanavond kunnen jullie ook samen de tijd nemen om even stil te staan bij welk klein volle maanoffer jullie zouden kunnen doen.

Offer?

Elke volle maan draagt een bepaalde energie en deze maand staat deze in het teken van wijsheid en offer.  Ze wordt daarom ook wel de Bloedmaan of Offermaan genoemd.

Waar komt deze benaming vandaan?

Ze wordt zo genoemd omdat onze voorouders vroeger in deze periode het vee tijdens een ritueel slachtte, om zo de winter door te komen. Ook werden er offers gebracht aan de goden om hen dankbaarheid te tonen voor een goede oogst.

Jullie volle maanoffer

Wat kunnen jullie tijdens deze volle maan samen doen: nestel jullie gezellig op de bank en ga even voelen wat jij zou kunnen en willen doen om jezelf of een ander te helpen, dit wordt ook wel een “offer” genoemd. Dit kan bijvoorbeeld door tijd voor zelfreflectie in te plannen, of door iemand anders, de natuur of een dier te helpen. Welk klein offer kunnen jullie brengen voor jezelf, elkaar,…?
Geniet van deze bijzondere volle Supermaan,

liefs Tineke

img_0845

Wil je meer lezen van Tineke Vanheule, kijk dan bij de volgende links:

Website

Blog

Volle maanwandelingen

Facebook

 

[mc4wp_form id=”1329″]

 

 

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders