Wist je al dat het vanavond volle maan is? En niet zomaar een, het is een supermaan! De volle maan kan van invloed zijn op hoe je jezelf voelt. Je kind, maar ook jij als volwassene, kan last hebben van de komst van de volle maan. Dit kan zich uiten in onrust, druk gedrag, sneller boos zijn, sneller huilen of slecht in slaap kunnen komen. Wanneer je (hoog)gevoelig bent sta je, meestal onbewust, extra open voor prikkels. Denk aan harde geluiden, licht, of het naadje van je sok. Ook de minder tastbare prikkels, zoals de stand en straling van de maan, kunnen onbewust je gemoedstoestand beïnvloeden.

Om je nóg meer te vertellen over wat de volle maan nu eigenlijk precies betekent, heb ik Tineke gevraagd hier een artikel over te schrijven. Ze schreef het speciaal voor mijn Sint Wijs weken, maar ik wil het toch ook hier graag met jullie delen. Tineke weet veel van de volle maan. Ze organiseert bijvoorbeeld volle-maanwandelingen. Lees hieronder het artikel van Tineke. En mocht je jezelf nog willen inschrijven voor de gratis Sint Wijs weken, dat kan hier:

SINT WIJS

Je ontvangt dan iedere dag een mooie mail met tips om relaxt en op eigen wijze de Sinterklaasperiode door te komen en je ontvangt meteen een aftelkalender in je inbox.

huisjes

Volle Supermaan – 14 november 2016 | door Tineke Vanheule

Vandaag is het volle maan en deze maand is deze ook heel bijzonder, want het is tevens een Supermaan, zelfs de grootste van de eeuw. Hierdoor wordt ze ook wel de “extra-Supermaan” genoemd.

Een Supermaan ontstaat wanneer de maan heel dicht bij de aarde staat, dan is ze extra groot en ook helderder. Zeer bijzonder en uniek dus en energetisch heel intens, krachtig en sterk voelbaar, vooral voor de hooggevoeligen onder ons.

Wellicht merk je het al bij jezelf en je kind dat er de laatste dagen iets in de lucht hangt waar je moeilijk de vinger op kan leggen. Je voelt je onrustiger, bent sneller geïrriteerd, voelt je actiever, je zit boordevol energie, je bent emotioneler, je kan moeilijker inslapen of je droomt extra intens.

Allemaal signalen die wijzen op de invloed & aanwezigheid van de volle maan op het leven hier op aarde.

 

Hoe kun je voor jezelf & je kind met deze extra gevoeligheid tijdens de volle maan omgaan?

  • Ga samen naar buiten, trek de natuur in, even heerlijk rennen, huppelen door het herfstbladerendek in het bos. Haal samen met je kind het kind in jou naar boven. Maak plezier waarbij je voelt hoe je steeds meer aanwezig bent in je lichaam.
  • Doe samen wat creatiefs: maak bv. een natuurmandala terwijl je buiten bent of ga samen iets knutselen of schilderen,…
  • Probeer extra prikkels te vermijden, omdat je in deze periode net des te gevoeliger bent, is het beter jezelf hiervoor wat te beschermen door rust en ruimte te creëren.
  • Geniet vanavond samen van het aanschouwen van deze volle maan. Ga buiten in de tuin even samen kijken naar die prachtig, schitterende maan aan de sterrenhemel. Is het bewolkt, dan zie je de maan misschien niet, maar je kunt haar sterke energie wel voelen.
  • Vanavond kunnen jullie ook samen de tijd nemen om even stil te staan bij welk klein volle maanoffer jullie zouden kunnen doen.

Offer?

Elke volle maan draagt een bepaalde energie en deze maand staat deze in het teken van wijsheid en offer.  Ze wordt daarom ook wel de Bloedmaan of Offermaan genoemd.

Waar komt deze benaming vandaan?

Ze wordt zo genoemd omdat onze voorouders vroeger in deze periode het vee tijdens een ritueel slachtte, om zo de winter door te komen. Ook werden er offers gebracht aan de goden om hen dankbaarheid te tonen voor een goede oogst.

Jullie volle maanoffer

Wat kunnen jullie tijdens deze volle maan samen doen: nestel jullie gezellig op de bank en ga even voelen wat jij zou kunnen en willen doen om jezelf of een ander te helpen, dit wordt ook wel een “offer” genoemd. Dit kan bijvoorbeeld door tijd voor zelfreflectie in te plannen, of door iemand anders, de natuur of een dier te helpen. Welk klein offer kunnen jullie brengen voor jezelf, elkaar,…?
Geniet van deze bijzondere volle Supermaan,

liefs Tineke

img_0845

Wil je meer lezen van Tineke Vanheule, kijk dan bij de volgende links:

Website

Blog

Volle maanwandelingen

Facebook

 

[mc4wp_form id=”1329″]

 

 

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches