Shop till you drop...

Of stop je juist voor je er werkelijk bij neervalt?

Samen met mijn meisje ga ik shoppen in Tilburg. Ik ken Tilburg niet zo heel goed als het gaat om shoppen, waardoor het vinden van de juiste parkeergarage al een uitdaging is. We eindigen dan ook niet bij de garage die ik in gedachten had, maar ach, we zijn in het centrum. De rust die ik voel bij mezelf maakt dat ik op en top geniet van dit moment alleen met haar. En zij, ze straalt van oor tot oor, pakt mijn hand vast en loodst me de parkeergarage uit. ‘Mam, we staan bij B, dat moeten we wel even onthouden.’ Eenmaal buiten zijn we er snel uit waar we ergens zijn en hoe we kunnen lopen.

Een paar jaar geleden zou ik in de stress schieten met dit soort momenten. Zou ik al mopperend achter het stuur hebben gezeten omdat ik de juiste garage niet kan vinden. Zou ik onrust voelen zodra ik het centrum in loop. Zou de drukte, de chaos, zo bij me binnen komen dat ik mezelf volledig uit mijn kracht zou laten duwen. Maar nu, nu is zo anders.

We gaan op zoek naar dat ene tentje in die boekenwinkel, waar je heerlijk kunt lunchen en waar ze de lekkerste spicy chai latte hebben die er bestaat. Ze zoekt een tafeltje, zij mag kiezen. Het valt me op de ze hetzelfde doet als ik zou doen. Ze kiest een tafeltje waar je net wat meer rust hebt, je de boel kunt overzien. Ach ja, aan een appelboom groeien geen peren, wel? We kletsen samen over meiden dingen. Ze loopt nog een rondje door de boekenwinkel en ontdekt een boek over de tweede wereld oorlog. ‘Anne Frank staat er ook in mam!’ Iets wat haar erg trekt op het moment.

Uiteindelijk wordt er ook geshopt natuurlijk. Waarbij ons eigenwijsje precies weet wat ze wilt en wat niet. Een tas vol is het resultaat. Ze weet ook precies wanneer het genoeg is geweest voor haar. En hoewel ze nog graag even bij Hudson bay en de Intertoys binnen had willen gaan, besluit ze dat het mooi is geweest. Ik bewonder haar. Ze heeft haar grens bereikt en luistert er naar. Die warme choco drinkt ze liever thuis op de bank, in haar onesie met die zojuist gekochte ‘hottie’ op haar schoot. Een knuffel die je kunt opwarmen in de magnetron.

 

En ik, ik geniet na. Besef wat er de afgelopen jaren is veranderd bij mezelf. De rust, de verbinding met mijn binnenste. Dat ik in staat ben echt te genieten van kleine dingen in plaats van het gevoel te hebben voortdurend in een sneltrein te zitten. Dat ik weet wat ik leuk vind en wat niet. Dat ik voel waar mijn grenzen liggen en daar ook naar luister.

Wanneer ik ’s avonds in mijn favoriete stoel zit en ze heerlijk met haar knuffel bij me op schoot kruipt, ruik ik haar fris gewassen haar. Ik besef dat geluk zit in hele kleine dingen. Een ‘klein ding’, is zojuist bij me op schoot gekropen…

Liefs Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches