Onrust - Villa Wijs

Onrust

Blog inclusief visualisatie video voor groot en klein

Regelmatig post ik Villa Wijsjes op social media. Korte versjes met een inzicht. Ik vind het heerlijk om deze versjes te schrijven, ik kan er mijn emoties en creativiteit in kwijt. Regelrecht vanuit mijn hart geschreven, gaan ze vaak over momenten uit mijn eigen leven waarin ik mezelf voelde zoals ik in het wijsje beschrijf. Zoals dit Villa Wijsje over onrust in je lijf. Jarenlang ervaarde ik onrust in mezelf. Om die onrust niet te willen voelen vluchtte ik regelmatig mijn lijf uit. Thuis zijn in jezelf, ik had werkelijk geen idee. 

Tot ik bij een haptonoom kwam die mij wist uit te leggen hoe ik met mijn aandacht naar binnen kon gaan. Hoe je met behulp van visualisatie je aandacht kan sturen. Zo kon ik met mijn aandacht naar de plek in mijn lijf gaan die mijn aandacht het meest nodig had. Ik kon de pijn die ik daar voelde omarmen en mijn liefde geven.

We voerde een aantal mooie gesprekken met elkaar en ze las me in een van haar sessies een mooi en ingrijpend verhaal voor.

In die tijd was ik nog eigenaar van een dansstudio met zo’n 200 leerlingen. En hoewel ik deze vanuit mijn grote passie voor dansen had opgezet en er al mijn tijd maar vooral liefde in had gestoken, ontbrak er iets. De eerste jaren genoot ik van elk uur les, elk danspasje en elk optreden. De geboorte van onze zoon veranderde iets in mij. Ik ging anders naar dingen kijken, vooral naar kinderen. Waar mijn focus eerst lag op de betere dansers en het zo goed mogelijk neerzetten van een choreografie, ging mijn hart steeds meer uit naar het onzekere kind wat achter in het hoekje wegkroop, of het kind dat er wat meer moeite mee had. Er gingen een aantal jaren voorbij tot ik ging voelen wat het was dat er ontbrak. Ik voelde een hoger doel in mij. Iets wat veel dieper ging.

In de tijd dat ik bij de haptonoom kwam was ik inmiddels moeder van twee kinderen. Gevoelige kinderen die mij regelmatig met hun vingertje in mijn ziel prikte om mij te laten weten dat ik niet thuis was. Niet in verbinding met mezelf. Dat vingertje was niet letterlijk natuurlijk. Ze spiegelde het mij met hun gedrag. Het werd me steeds duidelijker dat ik nogal bij mezelf vandaan was gegaan. Bepaalde gebeurtenissen in mijn kindertijd hadden ervoor gezorgd dat ik was verdwaald. Ik had allerlei ‘paden’ gevolgd, maar geen een was echt ‘mijn pad’. Ik had mezelf steeds erg goed aan weten te passen aan hoe ik dacht dat anderen mij het liefst zagen, waardoor ik maar lastig kon voelen wat het was dat ik nu zelf eigenlijk het allerliefste wilde.

Tijdens een van de sessies kon ik het voelen. Ik voelde wat dat hogere doel was. Ik wilde niets liever dan kinderen, maar zeker ook volwassenen, leren hoe je met je aandacht naar binnen kunt gaan. In verbinding kunt zijn met jezelf, waardoor je voelt waar jij van houdt en wat jij het allerliefste doet. Ik kon het al voor me zien. Ik visualiseerde de toekomst en zag mezelf op basisscholen lesgeven in het vak ‘verbinden met jezelf’. Verbinden met de ander, dat leer je al zodra je geboren wordt, maar verbinden met jezelf, wie leert je dat?

Ik voelde mijn missie heel helder. De vraag was alleen, hoe kon ik dat op een eenvoudige manier uitleggen aan kinderen?

Niet veel later droeg ik de dansschool over aan een gedreven danser die al lesgaf bij mij en ging ik voor een nieuwe droom. Ik had toen nog geen idee welke precies, maar ik wist dat het iets met thuiskomen in jezelf te maken had.

Het zal je duidelijk zijn wat er uiteindelijk uit voort kwam, de Villa Wijs visualisatie methode werd geboren. Ik bedacht hiermee een eenvoudige manier om in verbinding te komen met je binnenste, thuis te komen in jezelf.

Om je een beetje te laten ervaren hoe dat dan is en hoe dat dan werkt met Villa Wijs, nam ik een video voor je op. Een video met uitleg én een heerlijke visualisatie, geschikt voor groot en klein. Zodat je hem ook gewoon samen met je kind kunt doen en als je een juf bent misschien wel met de klas!

Weet je nog niet goed wat visualiseren is? Het is niet meer dan je gedachten omzetten naar beeld. Gebruik maken van je verbeeldingskracht. Een plaatje vormen aan de binnenkant van je ogen. Probeer het maar eens en voel wat het met je doet. Herhaal je de visualisatie regelmatig, dan zal het effect steeds voelbaarder worden.

De video vind je hieronder. Je wordt automatisch doorgestuurd naar het Villa Wijs YouTube kanaal. Hier plaats ik regelmatig nieuwe video’s. Door op het belletje te klikken abonneer je jezelf (gratis) op het Villa Wijs kanaal waardoor je een bericht ontvangt op het moment dat er een nieuwe video online komt. Vind je de visualisatie fijn? Laat je het me dan weten in een berichtje onder de video of door een duimpje omhoog te geven? Zou ik heel tof vinden! 

Hieronder de bijbehorende visualisatie video

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders