Rommel de Bommel 
Wat een gestommel 
Hoe druk is het bij jou op zolder?

Rinkel de kinkel
Wat een gerinkel
Kan het daar boven nog voller?

Rommel de bommel...

Vandaag een Sint blog speciaal voor alle mama’s. Vooral die mama’s waarbij het een rommel de bommel op zolder is. Die de afgelopen week druk in de weer zijn geweest met verlanglijstjes, pepernoten bakken, pakjes bestellen bij Sinterklaas (huh huh, kon dat maar..), en alle andere dagelijkse bezigheden. Dus voor die mama’s, die deze week net iets te veel op hun zolder hebben gezeten. Ik daag je uit, kom van je zolderkamer! 

 

Rommelt het ook bij jou op zolder?

Wanneer je het lichaam vergelijkt met een huis, kun je concluderen dat we met enige regelmaat op onze zolderkamer verblijven. Daar kun je uren zitten piekeren. Kom uit je hoofd, voel je lijf en zorg dat de boel gaat stromen! Stamp een paar keer goed met je voeten op de grond. Voel je ze tintelen? Knijp even in je kuiten, sla een paar keer op je bovenbenen en ontdek dat je een heel lichaam hebt, niet alleen je hoofd!

Ben je er weer? In het hier en nu? Fijn!
Ik heb speciaal voor jou een leuk opdracht.

Ga iets leuks doen voor jezelf! 

Nou, dat is geen moeilijke opdracht toch? Gewoon iets doen waar je blij van wordt. Zo geniet ik bijvoorbeeld van een heerlijke cappuccino en mijn favoriete tijdschrift Happinez. Heerlijk met mijn voetjes omhoog. Ik maak daar dan echt even een geniet momentje van. 

Mocht het nu moeilijk zijn te bedenken wat je zou kunnen doen, ben je even kwijt waar jij nu echt blij van wordt? Dan heb ik nog een tip. Maak een lijstje met allemaal dingen waar je van houdt. Je kunt er zelfs een collage van maken. Plak het vol met afbeeldingen die jij mooi vindt. Die je aanspreken, met teksten die bij je horen. Je favoriete kleuren. Zo bereik je twee vliegen in één klap! Je hebt én iets voor jezelf gedaan, én je hebt meteen een lijste voor de volgende keer! 

Wat je ook gaat doen, het hoeft niets groots te zijn,  doe het vooral met je volle aandacht. Helemaal aanwezig in jouw huis!

Fijne dag allemaal!

(ben jij die dit leest een papa? Ook voor papa’s geldt dat je zo nu en dan even een geniet momentje voor jezelf kunt creëren.) 

Liefs Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches