Ontploffingsgevaar!

 

Niet onder het vloerkleed
Afstoffen maar
Het stof verbergen
Geeft ontploffingsgevaar

Dit huisje is overvol, dat ontgaat niemand. Stoom komt uit zijn oren en hij barst letterlijk uit zijn voegen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wanneer je jouw huis laat versloffen, steeds maar weer je gevoelens onder het vloerkleed veegt of onder de kast verstopt, komt er een dag dat je huis gevuld is met een berg emoties. Zie het als een berg stof die te groot is om nog langer binnen de muren van je huis te houden. Dan bestaat de kans op ontploffen. Je hebt het even niet meer in de hand. Op zo’n moment kun je het maar beter even laten gebeuren. Wat eruit moet, moet eruit! En dat lucht op. Wanneer je  zelf gevoelig bent voor de emoties en stemmingen van anderen, kan het ook zijn dat je jouw huis vult met andermans rommel. Dan werkt het dus dubbelop.

Gevoelens zijn bedoeld om te voelen, je hoeft ze niet te verstoppen. Ontploffingsgevaar ontstaat vaak doordat eerdere gevoelens ergens in je huis verstopt liggen. Deze hebben hier al een tijdje liggen sudderen. Om een volgend ontploffingsgevaar te voorkomen kan het helpend zijn eens een rondje door je huis te lopen en te kijken wat je allemaal tegenkomt. Dit doe je in een visualisatie. Villa Wijs is immers een visualisatie methode, waarin ik het lichaam vergelijk met een huis. Visualiseren is een gedachten omzetten in een beeld.

Door creatief te visualiseren is het mogelijk het beeld wat je hebt om te zetten in iets positiefs. Je herschrijft als het ware de gebeurtenis en maakt er een nieuw beeld bij. In het geval van opgespaarde boosheid, kun je bijvoorbeeld visualiseren dat je alle rotzooi uit je huis veegt, zo de deur uit. Dat lucht op en geeft weer ruimte om de energie ongestoord te laten stromen.

Wil je graag meer weten over visualiseren en de Villa Wijs huisjes. Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van inzichtkaartjes, Villa Wijsjes. Zoals het kaartje hier beneden. Natuurlijk verpakt in een mooi doosje en een boekje waarin de betekenis wordt uitgelegd. 

Binnenkort start er tevens een online training, Villa Visualiseren. Een training voor moeder en kind waarin ik je alles vertel over visualiseren. Wat het is, hoe je het kunt doen en waar je het allemaal voor in kunt zetten.

Heb je interesse in één of beide bovengenoemde dingen, laat het me weten, dan kan ik je op de hoogte houden. 

Liefs Esther

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders