Ontploffingsgevaar!

 

Niet onder het vloerkleed
Afstoffen maar
Het stof verbergen
Geeft ontploffingsgevaar

Dit huisje is overvol, dat ontgaat niemand. Stoom komt uit zijn oren en hij barst letterlijk uit zijn voegen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wanneer je jouw huis laat versloffen, steeds maar weer je gevoelens onder het vloerkleed veegt of onder de kast verstopt, komt er een dag dat je huis gevuld is met een berg emoties. Zie het als een berg stof die te groot is om nog langer binnen de muren van je huis te houden. Dan bestaat de kans op ontploffen. Je hebt het even niet meer in de hand. Op zo’n moment kun je het maar beter even laten gebeuren. Wat eruit moet, moet eruit! En dat lucht op. Wanneer je  zelf gevoelig bent voor de emoties en stemmingen van anderen, kan het ook zijn dat je jouw huis vult met andermans rommel. Dan werkt het dus dubbelop.

Gevoelens zijn bedoeld om te voelen, je hoeft ze niet te verstoppen. Ontploffingsgevaar ontstaat vaak doordat eerdere gevoelens ergens in je huis verstopt liggen. Deze hebben hier al een tijdje liggen sudderen. Om een volgend ontploffingsgevaar te voorkomen kan het helpend zijn eens een rondje door je huis te lopen en te kijken wat je allemaal tegenkomt. Dit doe je in een visualisatie. Villa Wijs is immers een visualisatie methode, waarin ik het lichaam vergelijk met een huis. Visualiseren is een gedachten omzetten in een beeld.

Door creatief te visualiseren is het mogelijk het beeld wat je hebt om te zetten in iets positiefs. Je herschrijft als het ware de gebeurtenis en maakt er een nieuw beeld bij. In het geval van opgespaarde boosheid, kun je bijvoorbeeld visualiseren dat je alle rotzooi uit je huis veegt, zo de deur uit. Dat lucht op en geeft weer ruimte om de energie ongestoord te laten stromen.

Wil je graag meer weten over visualiseren en de Villa Wijs huisjes. Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van inzichtkaartjes, Villa Wijsjes. Zoals het kaartje hier beneden. Natuurlijk verpakt in een mooi doosje en een boekje waarin de betekenis wordt uitgelegd. 

Binnenkort start er tevens een online training, Villa Visualiseren. Een training voor moeder en kind waarin ik je alles vertel over visualiseren. Wat het is, hoe je het kunt doen en waar je het allemaal voor in kunt zetten.

Heb je interesse in één of beide bovengenoemde dingen, laat het me weten, dan kan ik je op de hoogte houden. 

Liefs Esther

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches