Ontploffingsgevaar!

 

Niet onder het vloerkleed
Afstoffen maar
Het stof verbergen
Geeft ontploffingsgevaar

Dit huisje is overvol, dat ontgaat niemand. Stoom komt uit zijn oren en hij barst letterlijk uit zijn voegen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wanneer je jouw huis laat versloffen, steeds maar weer je gevoelens onder het vloerkleed veegt of onder de kast verstopt, komt er een dag dat je huis gevuld is met een berg emoties. Zie het als een berg stof die te groot is om nog langer binnen de muren van je huis te houden. Dan bestaat de kans op ontploffen. Je hebt het even niet meer in de hand. Op zo’n moment kun je het maar beter even laten gebeuren. Wat eruit moet, moet eruit! En dat lucht op. Wanneer je  zelf gevoelig bent voor de emoties en stemmingen van anderen, kan het ook zijn dat je jouw huis vult met andermans rommel. Dan werkt het dus dubbelop.

Gevoelens zijn bedoeld om te voelen, je hoeft ze niet te verstoppen. Ontploffingsgevaar ontstaat vaak doordat eerdere gevoelens ergens in je huis verstopt liggen. Deze hebben hier al een tijdje liggen sudderen. Om een volgend ontploffingsgevaar te voorkomen kan het helpend zijn eens een rondje door je huis te lopen en te kijken wat je allemaal tegenkomt. Dit doe je in een visualisatie. Villa Wijs is immers een visualisatie methode, waarin ik het lichaam vergelijk met een huis. Visualiseren is een gedachten omzetten in een beeld.

Door creatief te visualiseren is het mogelijk het beeld wat je hebt om te zetten in iets positiefs. Je herschrijft als het ware de gebeurtenis en maakt er een nieuw beeld bij. In het geval van opgespaarde boosheid, kun je bijvoorbeeld visualiseren dat je alle rotzooi uit je huis veegt, zo de deur uit. Dat lucht op en geeft weer ruimte om de energie ongestoord te laten stromen.

Wil je graag meer weten over visualiseren en de Villa Wijs huisjes. Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van inzichtkaartjes, Villa Wijsjes. Zoals het kaartje hier beneden. Natuurlijk verpakt in een mooi doosje en een boekje waarin de betekenis wordt uitgelegd. 

Binnenkort start er tevens een online training, Villa Visualiseren. Een training voor moeder en kind waarin ik je alles vertel over visualiseren. Wat het is, hoe je het kunt doen en waar je het allemaal voor in kunt zetten.

Heb je interesse in één of beide bovengenoemde dingen, laat het me weten, dan kan ik je op de hoogte houden. 

Liefs Esther

 

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches