Niet Storen!!!

Wanneer ik uit de badkamer kom zie ik ineens een briefje op de deur geplakt. Niet stooren!!! Ik ben beezig!!! Ik moet er om lachen. Even hoop ik dat ze aan het opruimen is, maar ik weet wel beter. Onze grote verzamelaar houdt niet zo van opruimen. Ze bewaart van alles.  Als ik zeg van alles, bedoel ik echt precies wat ik zeg. Ik vind geregeld, prulletjes, kraaltjes, knoopjes, steentjes, noem maar op. Heerlijk al haar zakken vol. Ook de stickers van de juf worden zorgvuldig bewaard. Zo vind ik door het hele huis kleine briefjes met een sticker erop. Het maakt haar ook niets uit. Of haar kamer nu opgeruimd is of een rommeltje, het ‘boeit haar niks’ zoals ze zegt.

Heerlijk hoe kinderen kunnen verschillen van elkaar. Ons meneertje vult zo een hele vuilniszak wanneer hij aan het opruimen gaat. Alles waar hij niets meer mee doet, hij niet meer nodig heeft, of gewoon al te lang op zijn kamer hangt of staat. Hup alles in de zak. Hij vindt het prettig wanneer zijn kamer op orde is. Geeft hem rust.


Ik herken mezelf in ons meisje, ik was vroeger net zo. Nu is dat anders. Inmiddels heb ik gemerkt dat wanneer mijn huis is opgeruimd, mijn hoofd ook opgeruimd voelt. Zo heb ik in de kerstvakantie hele zakken gevuld met kleding die al veel te lang onder op de stapel lag. Nam ik de knutselkast en de spelletjeskast onderhanden zodat alles weer overzichtelijk is. Heerlijk vind ik dat.

Ik kijk nog eens naar het briefje op de deur. Waarschijnlijk is ze gewoon een musical.ly aan het opnemen. Veel leuker dan opruimen…

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches