Niet Storen!!!

Villa Wijsjes (2)

Wanneer ik uit de badkamer kom zie ik ineens een briefje op de deur geplakt. Niet stooren!!! Ik ben beezig!!! Ik moet er om lachen. Even hoop ik dat ze aan het opruimen is, maar ik weet wel beter. Onze grote verzamelaar houdt niet zo van opruimen. Ze bewaart van alles.  Als ik zeg van alles, bedoel ik echt precies wat ik zeg. Ik vind geregeld, prulletjes, kraaltjes, knoopjes, steentjes, noem maar op. Heerlijk al haar zakken vol. Ook de stickers van de juf worden zorgvuldig bewaard. Zo vind ik door het hele huis kleine briefjes met een sticker erop. Het maakt haar ook niets uit. Of haar kamer nu opgeruimd is of een rommeltje, het ‘boeit haar niks’ zoals ze zegt.

Heerlijk hoe kinderen kunnen verschillen van elkaar. Ons meneertje vult zo een hele vuilniszak wanneer hij aan het opruimen gaat. Alles waar hij niets meer mee doet, hij niet meer nodig heeft, of gewoon al te lang op zijn kamer hangt of staat. Hup alles in de zak. Hij vindt het prettig wanneer zijn kamer op orde is. Geeft hem rust.


Ik herken mezelf in ons meisje, ik was vroeger net zo. Nu is dat anders. Inmiddels heb ik gemerkt dat wanneer mijn huis is opgeruimd, mijn hoofd ook opgeruimd voelt. Zo heb ik in de kerstvakantie hele zakken gevuld met kleding die al veel te lang onder op de stapel lag. Nam ik de knutselkast en de spelletjeskast onderhanden zodat alles weer overzichtelijk is. Heerlijk vind ik dat.

Ik kijk nog eens naar het briefje op de deur. Waarschijnlijk is ze gewoon een musical.ly aan het opnemen. Veel leuker dan opruimen…

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders