Bron foto: Sander Geijs

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld of ik ‘het’ niet mis. Tien jaar lang runde ik mijn eigen dansstudio. Begonnen met 3 dansers en het uit zien groeien tot een dansschool waar door jong en oud gedanst kan worden. Showdance (modern en jazz), Hip Hop, peuterdans en dancefit. Voor dansers die voor de gezelligheid dansen, en dansers die graag meer willen dan alleen ‘fun’.

Mijn antwoord is altijd nee, ik mis het niet. Ik nam een weloverwogen beslissing, ik droeg het over en sloeg een nieuwe weg in. Een weg waar ik meer voldoening uit haal, net zoveel voldoening als in het begin van mijn dansschool periode. Soms moet je de gok nemen, gewoon durven doen wat je hart je heeft ingegeven. Je niks aantrekken van wat andere denken of vinden. Luisteren naar je binnenste, in plaats van doen wat andere van je verwachten. Lekker jezelf zijn, authentiek. Een voorbeeld zijn voor anderen, voor kinderen, voor mijn eigen kinderen. Zodat ook die mogen zijn wie ze zijn. Er is niks mooiers dan dat te leren aan kinderen, ze zijn nog zo puur. Ze kunnen die verbinding met hun binnenste veel gemakkelijker vinden dan volwassenen. Die hebben vaak jaren nodig om te herontdekken wie ze zijn, de verbinding met hun binnenste te herstellen. Daarom geeft het mij zo’n enorme voldoening kinderen te laten ontdekken dat ze een lijntje hebben met hun binnenste en wat ze hier mee kunnen.

En soms, heel soms, kijk ik met tranen in mijn ogen naar een filmpje wat mij raakt tot diep in mijn hart. Ja, dan mis ik het even. Want wat ben ik trots op deze danseresjes van Astir dance art, die onder leiding van Monique Breedveld, vandaag Nederlands kampioen werden tijdens het NK ‘Shell we dance’ in Wageningen. Wanneer deze meiden op het podium staan, zijn ze niet alleen verbonden met hun eigen binnenste, maar zijn ze ook verbonden met elkaar. Dat geeft magie, dat kun je hier zien. Gefeliciteerd meiden, ik ben trots op jullie!

Liefs Esther

Zie hieronder het filmpje van de winnende dans.

Bron: Sylvia Brok, moeder van een van deze prachtige danseressen

Wil je graag op de hoogte blijven van ‘Door Esther’, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

[mc4wp_form]

Biografie (1)

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

1 gedachte op “Mis je het niet?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches