Bron foto: Sander Geijs

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld of ik ‘het’ niet mis. Tien jaar lang runde ik mijn eigen dansstudio. Begonnen met 3 dansers en het uit zien groeien tot een dansschool waar door jong en oud gedanst kan worden. Showdance (modern en jazz), Hip Hop, peuterdans en dancefit. Voor dansers die voor de gezelligheid dansen, en dansers die graag meer willen dan alleen ‘fun’.

Mijn antwoord is altijd nee, ik mis het niet. Ik nam een weloverwogen beslissing, ik droeg het over en sloeg een nieuwe weg in. Een weg waar ik meer voldoening uit haal, net zoveel voldoening als in het begin van mijn dansschool periode. Soms moet je de gok nemen, gewoon durven doen wat je hart je heeft ingegeven. Je niks aantrekken van wat andere denken of vinden. Luisteren naar je binnenste, in plaats van doen wat andere van je verwachten. Lekker jezelf zijn, authentiek. Een voorbeeld zijn voor anderen, voor kinderen, voor mijn eigen kinderen. Zodat ook die mogen zijn wie ze zijn. Er is niks mooiers dan dat te leren aan kinderen, ze zijn nog zo puur. Ze kunnen die verbinding met hun binnenste veel gemakkelijker vinden dan volwassenen. Die hebben vaak jaren nodig om te herontdekken wie ze zijn, de verbinding met hun binnenste te herstellen. Daarom geeft het mij zo’n enorme voldoening kinderen te laten ontdekken dat ze een lijntje hebben met hun binnenste en wat ze hier mee kunnen.

En soms, heel soms, kijk ik met tranen in mijn ogen naar een filmpje wat mij raakt tot diep in mijn hart. Ja, dan mis ik het even. Want wat ben ik trots op deze danseresjes van Astir dance art, die onder leiding van Monique Breedveld, vandaag Nederlands kampioen werden tijdens het NK ‘Shell we dance’ in Wageningen. Wanneer deze meiden op het podium staan, zijn ze niet alleen verbonden met hun eigen binnenste, maar zijn ze ook verbonden met elkaar. Dat geeft magie, dat kun je hier zien. Gefeliciteerd meiden, ik ben trots op jullie!

Liefs Esther

Zie hieronder het filmpje van de winnende dans.

Bron: Sylvia Brok, moeder van een van deze prachtige danseressen

Wil je graag op de hoogte blijven van ‘Door Esther’, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

[mc4wp_form]

Biografie (1)

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

1 reactie op “Mis je het niet?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches