De laatste dagen kunnen ze weinig van elkaar hebben. Hun tenen zijn langer dan normaal. De een komt moeilijk in slaap, de ander is huilerig. Je vraagt je af wat er toch aan de hand is. Herken jij dit bij je kind, of misschien juist bij jezelf? Het is weer volle maan! 

Volle maan is een van de schijngestalten van de maan waarbij de maan, vanaf de zon gezien, zich aan de andere zijde van de aarde bevindt. Op dat moment valt de verlichte helft van de maan samen met de naar de aarde toegekeerde helft. Vanaf de aarde is de maan dan maximaal verlicht te zien, en zo goed als volmaakt rond.

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen last hebben van de komst van de volle maan. Ze zijn onrustig, sneller boos, huilen meer dan anders of kunnen slecht in slaap komen. Wanneer je hooggevoelig bent sta je, meestal onbewust, extra open voor prikkels. Denk aan harde geluiden, licht, of het naadje van je sok. Ook de minder tastbare prikkels, zoals de stand en straling van de maan, kunnen onbewust je gemoedstoestand beïnvloeden.

Hoe kun je nu die prikkelgevoeligheid van de maan verminderen, zodat je hier minder last van hebt?

  • Zorg voor voldoende beweging overdag. Laat je kind lekker rennen, fietsen, en vooral springen! Door te bewegen gaat je kind zich aanwezig voelen in zijn eigen lichaam en is hierdoor beter geaard. Zoals ik dat uitleg met de Villa Wijs methode, je kind is thuis in zijn eigen lichaam. Kinderen die erg prikkelgevoelig zijn, zijn snel geneigd hun huis uit te vluchten. Ze ‘fladderen’ en staan niet goed met hun voeten op de grond. Even flink stampen en springen, helpt hen weer aanwezig te zijn in hun lichaam.
  • Wanneer je kind last heeft van de volle maan, zorg dan dat er naast deze prikkels niet nog veel meer andere prikkels voorbij komen dan strikt noodzakelijk. Bouw rust en regelmaat in vanaf een paar dagen vóór de komst van de volle maan.
  • Zorg dat je ook als ouder de bovenstaande tips opvolgt. Jouw kind voelt jou namelijk haarfijn aan en zal ook jouw eventuele spanning aanvoelen. Ben je bewust van wat de maan met je doet. Zorg dat je goed geaard bent, wees thuis in jezelf en ga desnoods samen met je kind een rondje hardlopen, of springen op de trampoline.

Vind je het moeilijk om goed geaard te zijn en te blijven. Weet je niet goed hoe je kunt thuiskomen en thuisblijven bij jezelf. En weet je al helemaal niet hoe jij dat jouw kind kunt leren? Lijkt het jou leuk en leerzaam hier een workshop voor te volgen. Een avond over hooggevoeligheid bij jezelf en/of bij je kind? Waar je vragen kunt stellen, dingen kunt delen met anderen. Een avond waarop je niet alleen ervaart hoe je thuiskomt bij jezelf, maar ook naar huis gaat met een aantal bruikbare tips en trucs. Lijkt het je wat? Geef je dan op voor de workshop ‘Hooggevoelig, wat is dat?’, die plaats vindt op maandag 13 juli! Kijk hier voor meer info!

Fijne volle maan allemaal!

Liefs Esther

[mc4wp_form]

 

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches