De laatste dagen kunnen ze weinig van elkaar hebben. Hun tenen zijn langer dan normaal. De een komt moeilijk in slaap, de ander is huilerig. Je vraagt je af wat er toch aan de hand is. Herken jij dit bij je kind, of misschien juist bij jezelf? Het is weer volle maan! 

Volle maan is een van de schijngestalten van de maan waarbij de maan, vanaf de zon gezien, zich aan de andere zijde van de aarde bevindt. Op dat moment valt de verlichte helft van de maan samen met de naar de aarde toegekeerde helft. Vanaf de aarde is de maan dan maximaal verlicht te zien, en zo goed als volmaakt rond.

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen last hebben van de komst van de volle maan. Ze zijn onrustig, sneller boos, huilen meer dan anders of kunnen slecht in slaap komen. Wanneer je hooggevoelig bent sta je, meestal onbewust, extra open voor prikkels. Denk aan harde geluiden, licht, of het naadje van je sok. Ook de minder tastbare prikkels, zoals de stand en straling van de maan, kunnen onbewust je gemoedstoestand beïnvloeden.

Hoe kun je nu die prikkelgevoeligheid van de maan verminderen, zodat je hier minder last van hebt?

  • Zorg voor voldoende beweging overdag. Laat je kind lekker rennen, fietsen, en vooral springen! Door te bewegen gaat je kind zich aanwezig voelen in zijn eigen lichaam en is hierdoor beter geaard. Zoals ik dat uitleg met de Villa Wijs methode, je kind is thuis in zijn eigen lichaam. Kinderen die erg prikkelgevoelig zijn, zijn snel geneigd hun huis uit te vluchten. Ze ‘fladderen’ en staan niet goed met hun voeten op de grond. Even flink stampen en springen, helpt hen weer aanwezig te zijn in hun lichaam.
  • Wanneer je kind last heeft van de volle maan, zorg dan dat er naast deze prikkels niet nog veel meer andere prikkels voorbij komen dan strikt noodzakelijk. Bouw rust en regelmaat in vanaf een paar dagen vóór de komst van de volle maan.
  • Zorg dat je ook als ouder de bovenstaande tips opvolgt. Jouw kind voelt jou namelijk haarfijn aan en zal ook jouw eventuele spanning aanvoelen. Ben je bewust van wat de maan met je doet. Zorg dat je goed geaard bent, wees thuis in jezelf en ga desnoods samen met je kind een rondje hardlopen, of springen op de trampoline.

Vind je het moeilijk om goed geaard te zijn en te blijven. Weet je niet goed hoe je kunt thuiskomen en thuisblijven bij jezelf. En weet je al helemaal niet hoe jij dat jouw kind kunt leren? Lijkt het jou leuk en leerzaam hier een workshop voor te volgen. Een avond over hooggevoeligheid bij jezelf en/of bij je kind? Waar je vragen kunt stellen, dingen kunt delen met anderen. Een avond waarop je niet alleen ervaart hoe je thuiskomt bij jezelf, maar ook naar huis gaat met een aantal bruikbare tips en trucs. Lijkt het je wat? Geef je dan op voor de workshop ‘Hooggevoelig, wat is dat?’, die plaats vindt op maandag 13 juli! Kijk hier voor meer info!

Fijne volle maan allemaal!

Liefs Esther

[mc4wp_form]

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches