Ons meneertje van bijna 9 was laatst een dagje ziek thuis. En hoe vervelend ook, ik vind het toch ook altijd wel fijn wanneer je even een dagje lekker kunt aanrommelen met een van de twee. Zo ook deze keer.

Wanneer hij vanaf de badrand kijkt naar zijn moeder die voor de spiegel staat, komt de kleine Boeddha in hem boven. “Waarom moeten vrouwen toch altijd make-up op doen?” Mm, dat is een goede vraag denk ik en ik antwoord dat ik mezelf een beetje mooier wil maken. Op het moment dat ik het uitspreek weet ik dat dit het begin is van een mooi gesprek met mijn zoon.

“Maar mam, je bent al mooi zoals je bent!” Mijn hart gaat gloeien, hoe mooi en wijs zijn deze woorden. Ik ben trots op hem en hoop dat hij deze woorden, die recht uit zijn mooie stralende ziel komen, zal blijven herhalen. Ook voor zichzelf, ik weet immers wat opgroeien en alles wat daar bij komt kijken zoals opvoeding, school en omgeving, er voor kan zorgen dat je bij jezelf vandaan gaat. Dat je niet meer goed weet wie je nou eigenlijk bent. Je bent jezelf gaan aanpassen aan hoe jij denkt dat andere jou het liefste zien. Sommige kinderen zijn er een kei in. Oja, ik was er als kind een kampioen in. Wat zeg ik, als kind?

Ik vind het nog altijd moeilijk om de dingen echt vanuit mijn hart te doen. Niet na te denken over wat andere er van zullen vinden, maar juist dicht bij mezelf te blijven. Toch doe ik het. En het mooie is, dat ik hierdoor ervaar dat er heel veel mensen zijn die mij mooi vinden zoals ik ben. Gewoon ik, met alles er op en er aan.

Zo vond ik het kort geleden nog te eng om te spreken over het energetisch coachen wat ik doe. Voor je het weet denken mensen dat je rondvliegt op een bezemsteel. Ik vond het eng omdat ik mezelf steeds weer af ging vragen wat andere er van zouden vinden. Tot ik besloot dat dit is wie ik ben, wie ik wil zijn. Dan doe ik waar ik van hou, waar ik vol voor wil gaan en waar ik ook nog eens goed in ben. Werken met energie! Vanuit mijn eigen intuïtie.

Wat is dat dan, werken met energie?

Overal is energie. In jou en rondom ons heen. Sommige mensen kunnen dit zien en heel veel mensen kunnen dit voelen. Je kent vast wel dat gevoel dat mensen te dicht bij komen, zodat je geneigd bent een stapje achteruit te zetten. Ze komen in jouw ruimte, in jouw energieveld. Dat kan heel vervelend voelen. Soms kun je ook het energieveld van andere voelen. Je pikt dan bijvoorbeeld de spanning op die bij de ander hangt. Dat heb je zelf misschien niet eens in de gaten.

Het was voor mij een groot geschenk te ontdekken dat ik een onderscheid kon maken in wat ik voel van de ander en wat bij mij hoort. Op die manier werd het ook makkelijker om bij mezelf te blijven, thuis in mezelf in plaats van steeds mijn huis te verlaten en te verdrinken in andermans energie. Zolang ik thuis ben, in de kern van mijn lichaam, ben ik het die bepaalt wie er bij mij binnen komt, of wie ik liever buiten de deur houd.

En wat betreft die kleine Boeddha, die heeft natuurlijk helemaal gelijk. Wanneer je doet wat jij graag wilt en waar jij van houdt, zonder jezelf aan te passen, je hart volgt en trouw blijft aan jezelf, dan ben je op je best. Gewoon jij en je bent mooi zoals je bent!

Ik ben mooi zoals ik ben! 

Wanneer ik de volgende dag van de trap kom lopen kijkt hij me aan, trekt zijn wenkbrauwen op en zegt; ‘Mm, ‘t heeft niks geholpen…’

Tja, ik vind lippenstift gewoon mooi!lip-gloss-151266_640

 

 

 

 

Meer artikelen van Esther:

http://dooresther.nl/estherwork/hip-hip-ho-nee/

http://dooresther.nl/estherwork/villa-wijs-methode/

 

[mc4wp_form]

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches