Maar mam, je bent al mooi zoals je bent! - Villa Wijs

Ons meneertje van bijna 9 was laatst een dagje ziek thuis. En hoe vervelend ook, ik vind het toch ook altijd wel fijn wanneer je even een dagje lekker kunt aanrommelen met een van de twee. Zo ook deze keer.

Wanneer hij vanaf de badrand kijkt naar zijn moeder die voor de spiegel staat, komt de kleine Boeddha in hem boven. “Waarom moeten vrouwen toch altijd make-up op doen?” Mm, dat is een goede vraag denk ik en ik antwoord dat ik mezelf een beetje mooier wil maken. Op het moment dat ik het uitspreek weet ik dat dit het begin is van een mooi gesprek met mijn zoon.

“Maar mam, je bent al mooi zoals je bent!” Mijn hart gaat gloeien, hoe mooi en wijs zijn deze woorden. Ik ben trots op hem en hoop dat hij deze woorden, die recht uit zijn mooie stralende ziel komen, zal blijven herhalen. Ook voor zichzelf, ik weet immers wat opgroeien en alles wat daar bij komt kijken zoals opvoeding, school en omgeving, er voor kan zorgen dat je bij jezelf vandaan gaat. Dat je niet meer goed weet wie je nou eigenlijk bent. Je bent jezelf gaan aanpassen aan hoe jij denkt dat andere jou het liefste zien. Sommige kinderen zijn er een kei in. Oja, ik was er als kind een kampioen in. Wat zeg ik, als kind?

Ik vind het nog altijd moeilijk om de dingen echt vanuit mijn hart te doen. Niet na te denken over wat andere er van zullen vinden, maar juist dicht bij mezelf te blijven. Toch doe ik het. En het mooie is, dat ik hierdoor ervaar dat er heel veel mensen zijn die mij mooi vinden zoals ik ben. Gewoon ik, met alles er op en er aan.

Zo vond ik het kort geleden nog te eng om te spreken over het energetisch coachen wat ik doe. Voor je het weet denken mensen dat je rondvliegt op een bezemsteel. Ik vond het eng omdat ik mezelf steeds weer af ging vragen wat andere er van zouden vinden. Tot ik besloot dat dit is wie ik ben, wie ik wil zijn. Dan doe ik waar ik van hou, waar ik vol voor wil gaan en waar ik ook nog eens goed in ben. Werken met energie! Vanuit mijn eigen intuïtie.

Wat is dat dan, werken met energie?

Overal is energie. In jou en rondom ons heen. Sommige mensen kunnen dit zien en heel veel mensen kunnen dit voelen. Je kent vast wel dat gevoel dat mensen te dicht bij komen, zodat je geneigd bent een stapje achteruit te zetten. Ze komen in jouw ruimte, in jouw energieveld. Dat kan heel vervelend voelen. Soms kun je ook het energieveld van andere voelen. Je pikt dan bijvoorbeeld de spanning op die bij de ander hangt. Dat heb je zelf misschien niet eens in de gaten.

Het was voor mij een groot geschenk te ontdekken dat ik een onderscheid kon maken in wat ik voel van de ander en wat bij mij hoort. Op die manier werd het ook makkelijker om bij mezelf te blijven, thuis in mezelf in plaats van steeds mijn huis te verlaten en te verdrinken in andermans energie. Zolang ik thuis ben, in de kern van mijn lichaam, ben ik het die bepaalt wie er bij mij binnen komt, of wie ik liever buiten de deur houd.

En wat betreft die kleine Boeddha, die heeft natuurlijk helemaal gelijk. Wanneer je doet wat jij graag wilt en waar jij van houdt, zonder jezelf aan te passen, je hart volgt en trouw blijft aan jezelf, dan ben je op je best. Gewoon jij en je bent mooi zoals je bent!

Ik ben mooi zoals ik ben! 

Wanneer ik de volgende dag van de trap kom lopen kijkt hij me aan, trekt zijn wenkbrauwen op en zegt; ‘Mm, ‘t heeft niks geholpen…’

Tja, ik vind lippenstift gewoon mooi!lip-gloss-151266_640

 

 

 

 

Meer artikelen van Esther:

http://dooresther.nl/estherwork/hip-hip-ho-nee/

http://dooresther.nl/estherwork/villa-wijs-methode/

 

[mc4wp_form]

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders