Yes, ik ga het eindelijk doen. De ruimte maken voor het werk wat ik met heel veel liefde doe. Het niet langer klein houden en veilig, maar groter en meer uitdaging.

Inmiddels is het eerste begin gemaakt aan het realiseren van een eigen werk/praktijkruimte aan huis. Ik vind het nog steeds heel spannend, want dat betekent dat ik nu toch echt óók ga starten met het energetisch coachen en behandelen. Naast dat er een leuke plek komt voor het coachen en trainen van Villa Wijs voor de kids, komt er dan ook een behandeltafel te staan. En hoewel we nog niet zover zijn, heb ik al helemaal zin om het boeltje in te gaan richten. Dat is namelijk meer míjn ding.

Een jaar geleden lanceerde ik de eerste Villa Wijs training. Ik had keihard gewerkt om een mooi programma in elkaar te zetten, een werkmap met uitleg, teksten, opdrachten en prachtige tekeningen gemaakt door mijn lief. De eerste training verliep niet geheel vlekkeloos, maar dat er iets gebeurde bij de VillaWijsneuzen die de training volgden, dat was zeker. Langzaamaan werden ze zich er van bewust dat ze een binnenste hebben. Dat wanneer je luistert, het heel zachtjes naar je fluistert. Dat je in contact kunt zijn met je binnenste en dat je jezelf hierdoor beter staande kunt houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn. Ze vertelde mij over dat hun hoofd soms zo vol zit. Ik legde uit dat je hoofd soms net een rommelzolder is. Dat je die kunt opruimen en dat je vanuit die zolder de trap naar beneden kunt nemen om weer terug in je buik te komen, het centrum van je lichaam. Samen visualiseerde we de Villa Wijs methode en zo kwamen ze weer thuis in zichzelf.

Niet lang daarna spraken vrouwen mij aan, moeders met name. Ze vertelde mij het zo mooi te vinden wat ik kinderen aanleer en dat ze dat zelf ook dolgraag zouden willen leren. In mei startte ik mijn eerste training voor vrouwen, ‘Mama, relax!’. En wat was het bijzonder. Om deze vrouwen mooie nieuwe inzichten te mogen geven, gaf mij zo’n goed gevoel. Toen de eerste training afliep, heb ik direct een nieuwe opgestart. Er was vraag naar en ik dacht, hoppa, doen! Er waren zelfs moeders die mij aanspraken en vroegen of er na de zomervakantie opnieuw een zou opstarten. En ja hoor dat gaat gebeuren! Op 28 september start er een nieuwe training. Nieuwsgierig naar wat het anderen heeft gebracht? Lees hieronder het bericht van een van de deelnemers, zij plaatste het op mijn Facebook pagina:

Ik ben heel dankbaar dat ik heb mogen deelnemen aan ‘mama relax!’. Wat een mooie inzichten heeft het me gebracht!! Soms ook heel confronterend en best een beetje heftig….. maar een hele mooie spiegel!! Wel even getwijfeld om me aan te melden het is toch ook wel spannend en maakt je wat kwetsbaar….. maar totaal geen spijt sterker nog dit had ik eerder moeten doen ! Wat tijd en vooral veel positieve energie voor en aan jezelf! Mooie lessen met mooie opdrachten en oefeningen! De rust en warmte die Esther je geeft en ook alle andere dames geven je veel energie! Thanks voor deze mooie ervaring  (op naar relax mama deel 2…..)

En deel twee gaat er zeker komen!

Vanaf het begin dat ik Villa Wijs lanceerde, kreeg ik mailtjes in mijn inbox van kindercoaches die mij vertelde hoe mooi ze de methode vinden en of het mogelijk was deze methode te gaan gebruiken in hun praktijk. Bij het eerste mailtje dacht ik nog dat het een grapje was, tot het tot me door drong dat deze vrouwen heel serieus waren en echt met mijn methode wilden gaan werken. Tot op heden heb ik dit nog even naast mij neergelegd. Het klinkt zo spannend… Toch voel ik al dat ik er iets mee ga doen. Wordt ook dit een volgende stap?

Misschien vraag je jezelf af waarom ik dit alles met jullie deel. Ik wil jullie inspireren ook te doen wat goed voelt. Precies dat waar je hart van gaat gloeien. Niet te denken dat het niet kan, of dat jij het niet zou kunnen. Nee, ga voelen bij jezelf, wat vertelt je binnenste jou. Wanneer je goed luistert hoor je het fluisteren….

Droom, durf, doe en deel! 

Kun je dat innerlijke stemmetje nog niet goed horen, of heb je gewoon een extra zetje nodig? Wil je leren hoe jij jouw energie kunt gebruiken om te zorgen dat je in je kracht komt te staan. Dat je gevoeligheid je meer kan brengen dan je ooit zou verwachten. Schrijf je dan in voor de eerst volgende ‘Mama, relax!’training. We starten 28 september!

 

Liefs Estherhart 1

 

Wil je graag meer lezen van mij, kijk dan eens bij de volgende links:

Villa Wijs methode | coaching en trainingen

Blog: Maar mam, je bent al mooi zoals je bent!

Mama, relax!

[mc4wp_form]

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders