Met enige regelmaat zingt ons (B) engeltje uit volle borst door het huis. “Laat het los, laat het gaan. Geen tranen meer voor mij!” Sinds ons bezoek aan de Disney film ‘Frozen’ een ware hit bij ons in huis. En eerlijk is eerlijk, ik moet er vreselijk om lachen, maar zo nu en dan zingt zij dit op precies het juiste moment! Alsof ze het er om doet…

Want oh néé, de strijk stapelt zich op en het aanrecht staat vol. De kinderen lopen met hun zandbak schoenen zó over je pas gedweilde vloer! Daar heb je die buurvrouw weer die steevast haar hoofd omdraait in plaats van goedemorgen te zeggen. En moet je niet even je huis stofzuigen omdat zo meteen de ‘koningin’ op visite komt?? Je maakt je druk, raakt gestrest en verspilt je energie. In de meeste gevallen realiseer je dit later en spreek je af met jezelf het de volgende keer anders te doen. Maar niets is minder waar, je betrapt jezelf steeds weer…
Het lijkt wel een soort van traditie waar we ons ondanks het besluit het niet te doen, toch krampachtig aan vast houden. Erger nog, we geven de traditie door aan onze kinderen, zodat zij zich op hun beurt net zo druk gaan maken.

Zo was ons meneertje gister heel verdrietig omdat hij (vlak voor bedtijd uiteraard…zucht) dacht dat hij alle getallen van zijn rekentoets die dag had omgedraaid. Uit betrouwbare bron weet ik inmiddels dat er niets is waar hij zich druk om hoeft te maken. Ik besluit vanaf nu het juiste voorbeeld te geven en zing uit volle borst met mijn kleine engeltje mee. Ik daag jóú uit hetzelfde te doen!

 

Zie onderstaande filmpje en zing uit volle borst!

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

3 reacties op “Laat het los…”

  1. Pingback: Mijn favoriete blogjes - Mamaliefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches