Stoere jongens middag

Gevoelige, of hoogsensitieve kinderen raken vaak snel overweldigd door prikkels van buitenaf. Schrikken sneller, voelen meer of kunnen slecht tegen een drukke en luidruchtige omgeving. Ze hebben het vaak moeilijk op school en voelen zich niet altijd even goed begrepen of voelen zich anders dan anderen. Vooral voor gevoelige/hoogsensitieve jongens is het lastig om zich staande te houden, te voldoen aan het beeld van ‘de stoere jongen’. Jongens zijn immers échte bikkels. Ze houden van auto’s, voetballen en stoeien. Huilen, daar doen ze niet aan. Maar wát als je als jongen niet voldoet aan dit stoere jongens beeld?

Voor jongens die gevoelig, maar op hun manier tóch ook erg stoer zijn, organiseert ‘Door Esther’ een stoere jongens middag. Een workshop waarbij gevoelige/hoogsensitieve jongens elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontdekken dat er meer jongens zijn zoals zij. Dat ze misschien helemaal niet zo anders zijn als ze denken dat ze zijn. Tijdens deze middag leren ze hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen prikkels van buitenaf, besteden we aandacht aan ademhaling en wat dit voor je kan doen op momenten dat je bijvoorbeeld bang bent, of verdrietig. Door middel van spel, opdrachten en oefeningen krijgen ze nieuwe inzichten hoe beter om te gaan met hun gevoeligheid. Dit alles aangepast aan hun belevingswereld. Met als locatie de Loonse en Drunense Duinen, zal er ook tijd zijn om in bomen te klimmen en te ravotten in het zand. Ze zullen niet alleen een gezellige middag hebben, maar ook thuis komen met een stukje bagage waar ze zowel thuis als op school iets aan hebben.

Ben jij een ouder van een gevoelige zoon die wel wat tips en trucs kan gebruiken? Schrijf je zoon dan nú in voor de ‘Stoere jongens middag’ en stuur ons een mail! Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. Mocht je kind buiten deze leeftijdsgrens vallen, neem ook dan gerust contact op met ons.

Eerstvolgende Stoere jongens middag:

Donderdag 23 oktober van 14.00-16.00 uur

Locatie: Waalwijk, Loonse en Drunense Duinen

Inclusief: drinken en iets lekkers

Kosten: €18,50 per kind

 

Wil je graag meer informatie betreft hoogsensitieve kinderen, neem eens een kijkje op de volgende website:

Landelijk informatiepunt Hoog Sensitieve Kinderen

Stoere jongens middag
Stoere jongens middag

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

1 reactie op “Workshop”

  1. Pingback: Stoere (gevoelige) jongens gezocht… | Door Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches