Regelmatig spreek ik moeders die mij vertellen het zo geweldig te vinden wat ik allemaal met kinderen doe en wat ik hen leer. Een beetje beteuterd kijken ze mij aan en zeggen dan; “Ik zou het zelf óók zo graag leren, kun je niet iets voor volwassenen doen?” Nou, dat is helemaal geen slecht idee!

Ik vroeg één van die moeders wat ze dan precies zou willen leren. Ze antwoorde dat ze vaak uit balans raakt door bijvoorbeeld de energie van anderen. Dat ze soms zo intens geraakt wordt door gebeurtenissen op bijvoorbeeld een schoolplein, op een verjaardag, of in een supermarkt. Zo erg, dat ze er de hele dag nog last van heeft. Ze vraagt mij hoe ze kan leren die energie, dat gevoel, sneller los te laten, of de energie die je overneemt van een ander, bij de ander te laten.

Het raakt me, ik herken haar verhaal maar al te goed. Ook ik heb er heel lang tegen gevochten. Inmiddels weet ik wat me te doen staat op momenten zoals hierboven beschreven. En ja hoor, dat betekent niet dat ik niet zo nu en dan nog wel eens uit het veld geslagen word. Het verschil is wel, dat ik zie, of moet ik zeggen voel, wat er dan gebeurt. Wat ik doe, waarom ik het doe en hoe ik het anders zou kunnen doen. Inmiddels kan ik onderscheiden of dat wat ik voel van mij is, of van iemand anders. Dat is heel waardevol.

Ben jij nou ook zo’n moeder (of vader) die graag meer zou willen weten over (hoog) gevoeligheid en hoe hier beter mee om te gaan, stuur mij dan een mail en geef je op. In vier workshops gaan we actief aan de slag en zul je met een boel tips en trucs huiswaarts keren.

Ja, ik doe mee!

Workshop: Mama, relax! (maar ook vaders zijn welkom)

Tijdsduur: 4 lessen van 1:30 uur

Lesdag: Woensdagavond van 19:30-21:00

Locatie: Dansstudio Astir dance art, Grotestraat 107, Waalwijk

Data: 11-18-25 mei en 1 juni

Kosten: 77,- euro

Inclusief: thee en iets lekkers

 

Sharing is caring!


Je zou mij heel blij maken door dit bericht te delen met anderen, bedankt!

 

[mc4wp_form]

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

2 reacties op ““Ik zou het zelf óók zo graag leren…””

  1. Megan van der Heijden

    Hay Esther, het lijkt me erg leuk om mee te doen. Maar vanaf wanneer en waar word de workshop gehouden?

    Groetjes, Megan

    1. Hoi Megan, wat dom, helemaal vergeten te vermelden! De workshop wordt gegeven in de zaal van dansstudio Astir dance art, Grotestraat 107 in Waalwijk. Zodra ik voldoende aanmeldingen heb gaat hij van start. Ik verwacht eind februari.

      Groetjes Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches