Onlangs gaf ik een aantal lessen Musical Expressie op een basisschool in Tilburg. Al snel werd ik gevraagd voor een vervolg. Ook na de carnaval zal ik 10 weken lang op deze basisschool te vinden zijn. Zó ontzettend leuk! Na het plaatsen van een spontaan bericht op facebook, kreeg ik zo veel leuke reacties. Ik dacht, hier moet ik iets mee… Zo heb ik regelmatig de vraag gekregen van ouders of ik niet gewoon een les in Waalwijk op zou kunnen starten. En tádá!

In acht lessen, leer ik kinderen d.m.v. dans, beweging en spel wat gevoelens zijn en hoe je daar mee om kunt gaan. Hoe loop je bijvoorbeeld als je boos of verdrietig bent, wat voel je dan vanbinnen en waar voel je dat? Ze ontdekken dat je dit gevoel gewoon mag hebben, dat het er mag zijn en dat je er niet bij vandaan hoeft te gaan. Want dat is wat veel kinderen (maar zeker ook volwassenen) doen. Dit alles verpakt in een leuke bewegings-les met natuurlijk het aanleren van een musical dans!

Emoties 1

Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid of verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Emoties gaan echter niet alleen met subjectieve gevoelens, maar ook met lichamelijke reacties en bepaalde expressies in het gedrag gepaard.

Tijdens de lessen onderzoek ik samen met de kinderen wat je bij de verschillende emoties kunt ervaren. We ontdekken waar in ons lichaam we deze emoties kunnen voelen. En wat gedachten (positief en negatief), daarbij kunnen doen. Zodra er ‘het denken’ bij komt kijken, kan dit denken er voor zorgen dat je niet langer ‘voelt’. Je gaat bij dit gevoel vandaan, je vlucht. In de meeste gevallen vlucht je naar je ‘piekerzolder’, je hoofd. Wanneer je gevoelens niet toelaat, er steeds voor op de vlucht slaat, verlies je de keuzevrijheid om anders te reageren. De functie van een gevoel is om gevoeld te worden.

Voor de kinderen zelf zullen de lessen leuk en gezellig zijn. Door te bewegen op muziek, spelletjes en toneel zullen spelenderwijs bovengenoemde onderwerpen aan bod komen. Ook besteden we aandacht aan ontspanning, wat ademhaling in dat geval voor je kan doen en werken we aan een positief zelfbeeld.

Goed om te weten: De lessen zijn bedoeld voor zowel jongens als meisjes. Je hoeft niet perfect te kunnen dansen, bewegen op muziek kan iedereen!

Houd jij van muziek, ben je graag in beweging en kun je wel wat tips en trucs gebruiken als het gaat om jouw gevoelens? Schrijf je dan in voor de MUSICAL EXPRESSIELES!

Op vrijdag 4 maart (18:30-19:30 uur) heb je de kans een proefles te volgen. 

Let op, je moet jezelf hier voor aanmelden door een mail te versturen met daarin vermeld; proefles musical expressie, je naam en leeftijd.

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar (voor kinderen van 4 t/m 6 jaar zijn er ook mogelijkheden, stuur een mail voor meer info)
  • Cursus van 8 lessen
  • Prijs: €87,-
  • Dag en tijd: vrijdag van 18:30-19:30 uur
  • Locatie: Dansstudio Astir dance art, Grotestraat 107, Waalwijk
  • Start: vrijdag 4 maart t/m vrijdag 22 april

Voor inschrijven of meer informatie neem je contact op.

Het is ook mogelijk een aantal MUSICAL EXPRESSIELESSEN op school aan te bieden. Wil je hier meer over weten, neem ook dan contact met mij op.

[mc4wp_form]

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches