De alledaagse dingen of gewoon de drukte om ons heen kunnen leiden tot een onbalans. Kinderen kunnen last hebben van o.a. buikpijn, hoofdpijn en/of spanningen. Daardoor is het soms moeilijker om in slaap te komen of zelfs de hele nacht door te slapen.

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is om een aantal eenvoudige technieken te leren die ook thuis op je kind toe te passen zijn. Door de aanraking en positieve aandacht zul je een diepere band krijgen met je kind. Het kind zal;

  •   meer ontspannen
  •   rustiger gaan slapen
  •   de volgende dag weer stevig met beide voeten op aarde staan
  •   ervaren dat het weer rustig wordt in het hoofd
  •   zich energieker, gezelliger en in balans voelen
  •   zich mogelijk beter kunnen concentreren
  •   beter om leren gaan met prikkels

De oefeningen tijdens de workshop doe je bij je eigen kind (en eventueel andersom, kinderen vinden het vaak ook leuk om het bij hun ouder toe te passen).

Ons advies is om kinderen vanaf 6 jaar mee te nemen naar de workshop. Is je kind jonger mag je ook een ander “proefpersoon” meenemen.  De oefeningen zijn voor een volwassene hetzelfde als die voor een kind.

De workshop bestaat uit twee onderdelen, nl.;

Ontspanningsoefeningen voor kinderen

Om goed te kunnen ontspannen is het belangrijk dat je op de juiste manier ademhaalt. We bespreken de verschillende manieren van ademhaling en proberen ze uit. Samen oefenen we een aantal visualisaties waarbij kinderen zelf leren hoe zij rust in hun hoofd en lichaam kunnen creëren. De oefeningen worden op kinderniveau uitgelegd en samen met de betreffende ouder uitgeprobeerd. Naast het doel wat we hebben bij het beoefenen van deze visualisaties, is het ook leuk om samen met je kind te doen. Ook ouders hebben baat bij deze oefeningen.

Ontspanningsmassage op de voeten

Je kunt je kind helpen door een voetmassage te geven voor het slapen gaan. Het toepassen van lichte druk op bepaalde punten werkt ontspannend en brengt fysiologische veranderingen in het lichaam teweeg, zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waardoor klachten kunnen verminderen.

Beide onderdelen beginnen we met een stukje theorie, gevolgd door praktijkoefeningen.

Deze workshop zal worden geleid door Esther, in samenwerking met Peter Verhoef. Peter, gediplomeerd voetreflexoloog en partner van Esther, is zich gaan verdiepen in voetreflexologie, sinds de geboorte van hun (hoog sensitieve) kinderen. Hun kinderen hebben al vele massages van hem mogen ontvangen, telkens weer met een zeer positief resultaat. Ook de kinderen masseren graag. Het is een prettige manier van quality time met elkaar.

Ervaringen van deelnemers

Een moeder volgt samen met haar hooggevoelige zoon (6) de workshop “ontspannen met en voor kinderen”:

Bedankt Esther! Wij genieten nog na van een heerlijke ontspannen avond.
Bedankt voor alle tips en een stralend kind hier! 
Hij vertelde aan oma dat het heel fijn was geweest.

Een moeder volgt samen met haar dochter de workshop “ontspannen met en voor kinderen”:

Super bedankt voor deze avond Esther. Wat ben jij toch een mooi mens met een goed hart! Mijn dochter en ik vonden het heel gezellig. Super bedankt voor alle goede tips!

 

Kosten: 35,- euro (ouder inclusief kind)

Inbegrepen: naslagwerk inclusief een leuk visualisatie verhaal voor thuis

Wanneer: zaterdag 12 maart van 10:00-11:30 uur

Locatie:dansstudio Astir dance art, Grotestraat 107, Waalwijk

Voor aanmelden, of meer informatie betreft deze workshop, kun je mailen naar info@dooresther.nl 

 

Wist je dat?

Het lopen op blote voeten een belangrijke positieve werking heeft op het lichaam.
Dat kinderen dit vaak van nature doen.
Regelmatig blootsvoets lopen op verschillende ondergronden niet alleen het hart stimuleert en de bloedsomloop, maar ook de bloeddruk regelt, goed is voor de coördinatie, de rugspieren verstevigt en de darmwerking bevordert. Omdat we in het dagelijks leven schoenen dragen kan er gemakkelijk een blokkade ontstaan of voelen we ons niet goed geaard. Ervaar het zelf tijdens een bezoek aan het blotevoetenpark!

www.blotevoetenpark.nl

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders