Een paar dagen geleden kreeg ik een vraag van een mama die de Sint Wijs mail dagelijks met veel plezier leest. Ze stelde mij de volgende vraag:

Wanneer je (vooral in deze periode) merkt aan je kind dat hij tijdens de normale bezigheden (hectiek) van de ochtend erg ‘geladen’ is, maar er is niet veel extra tijd is voor bijvoorbeeld een wandeling, omdat iedereen naar school of werk moet. Heb je dan een tip die voor ‘ontlading’ kan zorgen, zodat de dag in basis rustig kan beginnen voor hem? 

 Zwarte Piet, wiedewiedewiet,
‘k hoor je wel, maar ik zie je niet.

Hier een paar tips voor als jij je kind wel hoort, maar niet ziet. Zou hij/zij wel thuis zijn? Of zitten ze ergens verstopt? Of ben je zelf misschien te druk waardoor jij je kind niet ziet door alle hectiek en je kind je aandacht probeert te trekken?
Hier een aantal tips:

  1. Het ‘geladen’ zijn, zoals deze moeder het beschrijft noem ik ook wel ‘fladderen’. Op dit soort momenten zijn kinderen niet goed geaard en niet (helemaal) thuis in hun huis (lichaam). Om er voor te zorgen dat ze hun lichaam weer gaan voelen kun je even knuffelen samen. Wrijf lekker over de rug van je kind. Laat ze hun lichaam voelen, kneed even in de schouders, benen, kuiten, zodat ze terug in hun lijf komen en weer ‘landen’.
  2. Doe samen een kort ochtendgymnastiekje. Springen, stampen en lekker gek doen. Wel belangrijk dat je dit goed afsluit. Zeg bijvoorbeeld; ‘Zo, nu zijn we weer klaar voor de dag.’  Anders blijft je kind wellicht in een ‘spring’ standje staan.
  3. Zorg voor voldoende nachtrust. Dit is de beste basis voor een goed begin van de dag.
  4. Zorg dat je aanwezig bent in het hier en nu. Wanneer je zelf verdwaald in de hectiek van alle dag, gaat je kind er hoe dan ook voor zorgen dat jij hem/haar gaat horen en zien.
  5. Wanneer je kind echt heel geladen is, boos of verdrietig in alle hevigheid. Blijf dan zelf vooral rustig, let op je ademhaling en blijf bij jezelf. Ga niet mee in de ‘geladen’ energie van je kind. Daar hebben jullie beiden niets aan. En ja, ik weet het, dat lukt echt niet altijd, mij ook niet. Wanneer het dreigt te mislukken neem dan even afstand, haal diep adem, blaas je onrust weg en probeer het gewoon opnieuw.

 

Liefs Esther

 

[mc4wp_form id=”1329″]

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches