Een paar dagen geleden kreeg ik een vraag van een mama die de Sint Wijs mail dagelijks met veel plezier leest. Ze stelde mij de volgende vraag:

Wanneer je (vooral in deze periode) merkt aan je kind dat hij tijdens de normale bezigheden (hectiek) van de ochtend erg ‘geladen’ is, maar er is niet veel extra tijd is voor bijvoorbeeld een wandeling, omdat iedereen naar school of werk moet. Heb je dan een tip die voor ‘ontlading’ kan zorgen, zodat de dag in basis rustig kan beginnen voor hem? 

 Zwarte Piet, wiedewiedewiet,
‘k hoor je wel, maar ik zie je niet.

Hier een paar tips voor als jij je kind wel hoort, maar niet ziet. Zou hij/zij wel thuis zijn? Of zitten ze ergens verstopt? Of ben je zelf misschien te druk waardoor jij je kind niet ziet door alle hectiek en je kind je aandacht probeert te trekken?
Hier een aantal tips:

  1. Het ‘geladen’ zijn, zoals deze moeder het beschrijft noem ik ook wel ‘fladderen’. Op dit soort momenten zijn kinderen niet goed geaard en niet (helemaal) thuis in hun huis (lichaam). Om er voor te zorgen dat ze hun lichaam weer gaan voelen kun je even knuffelen samen. Wrijf lekker over de rug van je kind. Laat ze hun lichaam voelen, kneed even in de schouders, benen, kuiten, zodat ze terug in hun lijf komen en weer ‘landen’.
  2. Doe samen een kort ochtendgymnastiekje. Springen, stampen en lekker gek doen. Wel belangrijk dat je dit goed afsluit. Zeg bijvoorbeeld; ‘Zo, nu zijn we weer klaar voor de dag.’  Anders blijft je kind wellicht in een ‘spring’ standje staan.
  3. Zorg voor voldoende nachtrust. Dit is de beste basis voor een goed begin van de dag.
  4. Zorg dat je aanwezig bent in het hier en nu. Wanneer je zelf verdwaald in de hectiek van alle dag, gaat je kind er hoe dan ook voor zorgen dat jij hem/haar gaat horen en zien.
  5. Wanneer je kind echt heel geladen is, boos of verdrietig in alle hevigheid. Blijf dan zelf vooral rustig, let op je ademhaling en blijf bij jezelf. Ga niet mee in de ‘geladen’ energie van je kind. Daar hebben jullie beiden niets aan. En ja, ik weet het, dat lukt echt niet altijd, mij ook niet. Wanneer het dreigt te mislukken neem dan even afstand, haal diep adem, blaas je onrust weg en probeer het gewoon opnieuw.

 

Liefs Esther

 

[mc4wp_form id=”1329″]

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches