Arme Pietje wordt kierewietje
Van de golven op de zee
Door het heen en weer geschommel
Valt de stoombootreis niet mee

Arme Pietje wordt kierewietje. Hij is vast niet de enige die wel eens kierewiet wordt in deze tijd. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken. Zo ben ik al een paar weken bezig om alle cadeautjes te verzamelen. Natuurlijk voor pakjesavond thuis, maar ook voor de opa’s en oma’s, want ook daar komt de Sint langs.

Surprises maken, verlanglijstjes schrijven, pepernoten bakken, schoenen zetten. O, het is allemaal zo leuk! Maar soms ook een beetje veel…

Hier 3  tips voor alle mama’s die zo nu en dan dreigen net zo kierewiet te worden als die kleine Piet:

  1. Blijf ademhalen! Ja duh, logisch natuurlijk. Of misschien toch niet. Want let jij gedurende de dag wel eens op je ademhaling? Zit je ademhaling hoog bij je borst, of laag in je buik. Op momenten dat je kierewiet dreigt te worden, is het belangrijk dat je met je ademhaling laag blijft. Adem diep in door je neus en blaas uit door je mond. Leg je handen op je buik om te voelen of je ademhaling daar zit. Doe dit ten minste 3 keer, of tot je er zeker van bent dat je ademhaling laag zit.
  2. Durf nee te zeggen! Nee zeggen tegen iemand, betekent ja zeggen tegen jezelf. En wanneer je dan toch nee gaat durven zeggen, probeer dat dan te doen zonder er een verklaring of uitleg voor te geven. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden.
  3. Ik zei het al eerder, plan tijd voor jezelf in! Ga lekker in een warm bad, lees een goed boek, kijk een serie. Het maakt niet uit wat je doet, als het maar iets is waar jij blij van wordt. Het levert je meer op, dan dat het je tijd kost, dus daar hoef je het niet voor te laten…

Zo, tijd voor een warm bad…

 

Liefs Esther

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches