Arme Pietje wordt kierewietje
Van de golven op de zee
Door het heen en weer geschommel
Valt de stoombootreis niet mee

Arme Pietje wordt kierewietje. Hij is vast niet de enige die wel eens kierewiet wordt in deze tijd. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken. Zo ben ik al een paar weken bezig om alle cadeautjes te verzamelen. Natuurlijk voor pakjesavond thuis, maar ook voor de opa’s en oma’s, want ook daar komt de Sint langs.

Surprises maken, verlanglijstjes schrijven, pepernoten bakken, schoenen zetten. O, het is allemaal zo leuk! Maar soms ook een beetje veel…

Hier 3  tips voor alle mama’s die zo nu en dan dreigen net zo kierewiet te worden als die kleine Piet:

  1. Blijf ademhalen! Ja duh, logisch natuurlijk. Of misschien toch niet. Want let jij gedurende de dag wel eens op je ademhaling? Zit je ademhaling hoog bij je borst, of laag in je buik. Op momenten dat je kierewiet dreigt te worden, is het belangrijk dat je met je ademhaling laag blijft. Adem diep in door je neus en blaas uit door je mond. Leg je handen op je buik om te voelen of je ademhaling daar zit. Doe dit ten minste 3 keer, of tot je er zeker van bent dat je ademhaling laag zit.
  2. Durf nee te zeggen! Nee zeggen tegen iemand, betekent ja zeggen tegen jezelf. En wanneer je dan toch nee gaat durven zeggen, probeer dat dan te doen zonder er een verklaring of uitleg voor te geven. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden.
  3. Ik zei het al eerder, plan tijd voor jezelf in! Ga lekker in een warm bad, lees een goed boek, kijk een serie. Het maakt niet uit wat je doet, als het maar iets is waar jij blij van wordt. Het levert je meer op, dan dat het je tijd kost, dus daar hoef je het niet voor te laten…

Zo, tijd voor een warm bad…

 

Liefs Esther

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders