Arme Pietje wordt kierewietje
Van de golven op de zee
Door het heen en weer geschommel
Valt de stoombootreis niet mee

Arme Pietje wordt kierewietje. Hij is vast niet de enige die wel eens kierewiet wordt in deze tijd. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken. Zo ben ik al een paar weken bezig om alle cadeautjes te verzamelen. Natuurlijk voor pakjesavond thuis, maar ook voor de opa’s en oma’s, want ook daar komt de Sint langs.

Surprises maken, verlanglijstjes schrijven, pepernoten bakken, schoenen zetten. O, het is allemaal zo leuk! Maar soms ook een beetje veel…

Hier 3  tips voor alle mama’s die zo nu en dan dreigen net zo kierewiet te worden als die kleine Piet:

  1. Blijf ademhalen! Ja duh, logisch natuurlijk. Of misschien toch niet. Want let jij gedurende de dag wel eens op je ademhaling? Zit je ademhaling hoog bij je borst, of laag in je buik. Op momenten dat je kierewiet dreigt te worden, is het belangrijk dat je met je ademhaling laag blijft. Adem diep in door je neus en blaas uit door je mond. Leg je handen op je buik om te voelen of je ademhaling daar zit. Doe dit ten minste 3 keer, of tot je er zeker van bent dat je ademhaling laag zit.
  2. Durf nee te zeggen! Nee zeggen tegen iemand, betekent ja zeggen tegen jezelf. En wanneer je dan toch nee gaat durven zeggen, probeer dat dan te doen zonder er een verklaring of uitleg voor te geven. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden.
  3. Ik zei het al eerder, plan tijd voor jezelf in! Ga lekker in een warm bad, lees een goed boek, kijk een serie. Het maakt niet uit wat je doet, als het maar iets is waar jij blij van wordt. Het levert je meer op, dan dat het je tijd kost, dus daar hoef je het niet voor te laten…

Zo, tijd voor een warm bad…

 

Liefs Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches