Vandaag een prachtig elfje in mijn praktijk gehad. Een die weet wat ze wil, een echt WIJSneusje. Want wijs is ze! Alleen durfde ze dat nog niet altijd te tonen. Nog maar een paar weekjes geleden kwam ze voor het eerst naar hier. Samen met haar mama. Ik vertelde over Villa Wijs. Dat je lichaam net een huis is. En dat je jezelf in dit huis kunt verplaatsen. Van die piekerzolder kunt komen (uit je hoofd) en meer in het centrum van je lichaam aanwezig kunt zijn. Dat je op die manier beter in balans kunt blijven.

Ik vertelde ook over energievelden en over de verbindingen die je maakt gedurende de dag. Dat er dat heel veel zijn. Dat je hiermee soms dingen kunt voelen van anderen. Dat komt dan zo je huis binnen gewandeld. Dat is niet altijd fijn, maar hoe voorkom je dat dan?

Het belangrijkste voor dit elfje was echter dat ze zichzelf beter in haar energieveld moest zetten. Zichzelf niet klein houden, niet verstoppen op haar zolder. Ze mag er zijn! Ze is net zoveel waard als ieder ander. En dus gingen we aan de slag!

Al na drie keer merkt haar omgeving dat er wat is veranderd. Ineens durft ze dingen te doen, die ze eerder niet deed. Zo steekt ze haar vinger op in de klas wanneer ze het antwoord weet. Hoe stoer is dat! En ja hoor, inmiddels weet ze heel goed hoe ze haar energieveld goed en stevig neer kan zetten. Precies zo, dat ze er midden in komt te staan. Wat een kanjer! Zo trots op haar.

En zie hier, ze trok vandaag 3 kaartjes uit het doosje helpende gedachten…. Toeval?

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches