Hip hip, ho nee! - Villa Wijs

Ik had laatst een bijzonder gezellig verjaardagsfeestje. Zo’n feestje waarop je energie krijgt van al die leuke mensen om je heen. Dat is ook wel eens anders, want voor je het weet is je aura aan het knuffelen met die negatieve buurvrouw naast je. Jouw energie mengt zich met die van haar en ja hoor, je loopt leeg. Alsof je alle deuren en ramen van je huis zojuist wagenwijd hebt opengezet met de verwarming op 35°C. In dit geval stook je niet voor de vogeltjes, maar voor de persoon naast je. En jij maar werken..

Zodra al je ramen en deuren open staan en jij in geen velden of wegen te bekennen bent, grijpt die negatieve energie van je buurvrouw haar kans om jouw huis binnen te dringen. Je voelt haar pijn, verdriet, boosheid of irritaties. Gek genoeg besef je niet altijd dát je dat kunt voelen. Waardoor je niet meer weet of dat wat je voelt nu van jou, of van die ander is?

Nu zou je er voor kunnen kiezen al je ramen en deuren potdicht te houden, misschien zelfs stevig dicht te timmeren, zodat niemand je huis kan betreden. Misschien zelfs een extra muurtje plaatsen, dat zou een oplossing kunnen zijn. Waar het niet dat je op die manier ook alle liefdevolle energie buiten de deur houdt en je niemand meer toelaat. Bovendien wordt het op die manier lastig om je huis zo nu en dan eens van een grote schoonmaakbeurt te voorzien. Met als resultaat dat alle rommel die je de afgelopen jaren hebt weten te verzamelen ergens in je huis ligt opgeslagen. Misschien heb je het een beetje onder het kleed weten te vegen, of zorgvuldig opgeborgen, waar het ligt te smeulen tot de dag dat je er overheen valt en je jezelf bedenkt dat je er iets mee moet.

Ik hoor je denken, wat dan?

Simpel, zorg dat je zelf thuis bent. Aanwezig in het centrum van je eigen lichaam, met jezelf verbonden. Zet gerust een raampje open. Laat de frisse wind maar binnen komen, laat die energie maar stromen. Want als jij thuis bent in jezelf, ben jij het die bepaalt wie er binnen mag komen of wat je liever buiten houdt. Zo ga je mee in de energiestroom van de ander wanneer jij dat wilt en houd je de energie buiten de deur wanneer je dat niet wilt.

Misschien lukt het je eens een rondje door je huis te lopen. Sluit je ogen, adem een paar keer diep in en uit, zorg dat je ademhaling laag in je onderbuik komt te zitten, ontspan. Probeer eens te voelen waar je op dit moment in je lichaam aanwezig bent. Ben je thuis? Ben je ergens in je buik, of zit je op je zolder? Zodra er iemand bij je voordeur aanbelt, zijn we geneigd de trap op te vluchten richting de zolder. Vanaf je zolder is het lastig te zien wie er beneden voor je deur staat, in een onbewaakt moment, staan ze voor je het weet bij je binnen. Wanneer je in het centrum van je huis bent, in je buik, sta je meer in je eigen kracht. Vanuit daar kun je bepalen of je iemand binnen laat, of dat je de energie liefdevol terugstuurt naar de persoon aan wie het toebehoort.

Mocht er nu onverwacht iemand bij je op bezoek komen, vlucht dan niet de trap op naar boven, maar voel even wie er voor je deur staat. Je hebt al het recht te bepalen of je het bezoek binnenlaat of toch liever retour afzender stuurt!

 

Liefs Estherhart 1 (delen is lief..)

 

Wekt bovenstaand artikel je nieuwsgierigheid? Klik dan eens op de volgende links. 

Mama relax! korte training. In vier lessen van 1 1/2 uur gaan we ontdekken hoe je vanuit je hoofd terug in je centrum kunt komen. Hoe je hierdoor beter in je eigen kracht kunt staan. Dat je kunt voelen welke energie van jou is en wat van de ander en dat je kunt leren die energie die je overneemt van een ander, bij de ander te laten. Hoe je door mindful te zijn, beter bij jezelf kunt voelen wat je wilt en hoe je het wilt, door weer contact te maken met je binnenste, je Spirit!

Villa Wijs Villa Wijs is een methode waarbij we het lichaam vergelijken met een huis. Door middel van visualiseren (vertalen van gedachten naar beeld), kun je jezelf verplaatsen binnen in jouw huis. Op die manier kun je ‘uit’ je hoofd komen, de trap nemen van je zolder naar beneden. Van ‘denken’ naar ‘voelen’ gaan en andersom. Hoe ‘voelt’ dat wanneer je iets doet vanuit je binnenste, je benedenverdieping, zonder dat je daar te veel bij gaat denken. Hoe kun jij, jouw huis maken tot een fijn plekje, zodat je jezelf thuis voelt in jouw eigen huis. Dan wordt het een stuk makkelijker om niet steeds naar zolder, of zelfs je huis uit, te vluchten. Wanneer je thuis bent in jezelf, ben je veel beter bestand tegen allerlei prikkels van buiten. Je kunt jezelf beter concentreren, beter omgaan met gevoelens en emoties. Het wordt makkelijker jezelf staande te houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

 

[mc4wp_form id=”1329″]

 

 

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders