Villa Wijs, thuiskomen in jezelf  

individuele coaching en trainingen

Wie onrust in zijn lichaam voelt, en/of te veel in zijn hoofd zit, is in de meeste gevallen niet goed geaard. Je voelt dat je niet helemaal in je lichaam aanwezig bent. Je zit dus letterlijk niet lekker in je vel. Je bent je huis uit gevlucht. Misschien ben je overprikkeld, heb je last van boze buien, ben je aan het piekeren, of heb je last van angsten. Om dit gevoel kwijt te raken, is het belangrijk dat je weer terug in je lichaam komt, bij je eigen binnenste. Zie je jezelf zitten, daarboven op het dak? Laat jezelf eens zakken door de schoorsteen en loop vanuit je zolderkamer richting de trap. Loop de trap af naar beneden en kijk eens rond op je bovenverdieping. Zet de ramen lekker open en laat de frisse wind door je huis gaan. Pak dan de trap naar beneden en kom terug in het centrum van je lichaam. Welkom thuis!

Villa Wijs methode

Villa Wijs is een methode waarbij we het lichaam vergelijken met een huis. Door middel van visualiseren (vertalen van gedachten naar beeld), kun je jezelf verplaatsen binnen in jouw huis. Op die manier kun je ‘uit’ je hoofd komen, de trap nemen van je zolder naar beneden. Van ‘denken’ naar ‘voelen’ gaan en andersom. Hoe ‘voelt’ dat wanneer je iets doet vanuit je binnenste, je benedenverdieping, zonder dat je daar te veel bij gaat denken. Hoe kun jij, jouw huis maken tot een fijn plekje, zodat je jezelf thuis voelt in jouw eigen huis. Dan wordt het een stuk makkelijker om niet steeds naar zolder, of zelfs je huis uit, te vluchten. Wanneer je thuis bent in jezelf, ben je veel beter bestand tegen allerlei prikkels van buiten. Je kunt jezelf beter concentreren, beter omgaan met gevoelens en emoties. Het wordt makkelijker jezelf staande te houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Hoofd vol wormen blog

Waar vind ik het ‘UIT’ knopje?

Ik heb het zo druk in mijn hoofd, waar vind ik het ‘UIT’ knopje? Dat is een van de vragen die kinderen mij regelmatig stellen. Ik moet ze teleurstellen, een ‘UIT’ knopje in je hoofd bestaat niet. En ondertussen maalt dat hoofd maar door, alsof er wel 1000 wormen in krioelen. Wat wél kan, is UIT je hoofd komen. En dat is een van de dingen die ik kinderen aanleer. Met ‘Villa Wijs’  leg ik hen uit hoe je vanaf je zolder (hoofd), weer terug in de woonkamer kunt komen, je buik. Hier bevindt zich het middelpunt van je lichaam, je binnenste. Het is belangrijk in contact te blijven met je binnenste. Hier vind je de rust die je boven op de zolder niet kon vinden. 

Wil je graag meer weten over Villa Wijs en de bijbehorende coaching en  trainingen? Bekijk onderstaande links eens, of neem contact met mij op.

Villa Wijs individuele coaching

Villa Wijs training individueel

Villa Wijs training groep

Villa Wijs data en kosten

© 2016 Door Esther-Villa Wijs methode

[mc4wp_form]

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches