Villa Wijs methode - Villa Wijs


Villa Wijs, thuiskomen in jezelf  

individuele coaching en trainingen

Wie onrust in zijn lichaam voelt, en/of te veel in zijn hoofd zit, is in de meeste gevallen niet goed geaard. Je voelt dat je niet helemaal in je lichaam aanwezig bent. Je zit dus letterlijk niet lekker in je vel. Je bent je huis uit gevlucht. Misschien ben je overprikkeld, heb je last van boze buien, ben je aan het piekeren, of heb je last van angsten. Om dit gevoel kwijt te raken, is het belangrijk dat je weer terug in je lichaam komt, bij je eigen binnenste. Zie je jezelf zitten, daarboven op het dak? Laat jezelf eens zakken door de schoorsteen en loop vanuit je zolderkamer richting de trap. Loop de trap af naar beneden en kijk eens rond op je bovenverdieping. Zet de ramen lekker open en laat de frisse wind door je huis gaan. Pak dan de trap naar beneden en kom terug in het centrum van je lichaam. Welkom thuis!

Villa Wijs methode

Villa Wijs is een methode waarbij we het lichaam vergelijken met een huis. Door middel van visualiseren (vertalen van gedachten naar beeld), kun je jezelf verplaatsen binnen in jouw huis. Op die manier kun je ‘uit’ je hoofd komen, de trap nemen van je zolder naar beneden. Van ‘denken’ naar ‘voelen’ gaan en andersom. Hoe ‘voelt’ dat wanneer je iets doet vanuit je binnenste, je benedenverdieping, zonder dat je daar te veel bij gaat denken. Hoe kun jij, jouw huis maken tot een fijn plekje, zodat je jezelf thuis voelt in jouw eigen huis. Dan wordt het een stuk makkelijker om niet steeds naar zolder, of zelfs je huis uit, te vluchten. Wanneer je thuis bent in jezelf, ben je veel beter bestand tegen allerlei prikkels van buiten. Je kunt jezelf beter concentreren, beter omgaan met gevoelens en emoties. Het wordt makkelijker jezelf staande te houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Hoofd vol wormen blog

Waar vind ik het ‘UIT’ knopje?

Ik heb het zo druk in mijn hoofd, waar vind ik het ‘UIT’ knopje? Dat is een van de vragen die kinderen mij regelmatig stellen. Ik moet ze teleurstellen, een ‘UIT’ knopje in je hoofd bestaat niet. En ondertussen maalt dat hoofd maar door, alsof er wel 1000 wormen in krioelen. Wat wél kan, is UIT je hoofd komen. En dat is een van de dingen die ik kinderen aanleer. Met ‘Villa Wijs’  leg ik hen uit hoe je vanaf je zolder (hoofd), weer terug in de woonkamer kunt komen, je buik. Hier bevindt zich het middelpunt van je lichaam, je binnenste. Het is belangrijk in contact te blijven met je binnenste. Hier vind je de rust die je boven op de zolder niet kon vinden. 

Wil je graag meer weten over Villa Wijs en de bijbehorende coaching en  trainingen? Bekijk onderstaande links eens, of neem contact met mij op.

Villa Wijs individuele coaching

Villa Wijs training individueel

Villa Wijs training groep

Villa Wijs data en kosten

© 2016 Door Esther-Villa Wijs methode

[mc4wp_form]

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders